Wat is ASP hosting?

Wij gebruiken technieken zoals het Linux besturingssysteem, de Apache webserver, de scripttalen PHP en Perl en MySQL databases. Deze software wordt veruit het meest gebruikt op het internet.

Daarnaast bestaan echter een aantal concurrerende andere technologieën. Één van de meest gebruikte alternatieven wordt gemaakt door Microsoft in de vorm van het ASP-platform. ASP hosting staat voor Active Server Pages en bestaat uit de volgende componenten:

  • De IIS webserver. Dit is een webserver die door Microsoft wordt gemaakt en draait op Windows computers. Deze webserver heeft een marktaandeel van ongeveer 20 procent.
  • De programmeertaal VBScript, een afgeleide van Visual Basic. Alhoewel ASP een taal-onafhankelijk platform is wordt het meegeleverde VBScript veruit het meeste gebruikt. Het is echter ook mogelijk om JScript (een JavaScript variant) en PerlScript (Perl) te gebruiken.
  • Een database die via ADO aan te roepen is, zoals MS Access (voor kleine databases) of MS SQL Server (voor grote databases). Dit neemt niet weg dat verbindingen met MySQL en andere databases ook mogelijk zijn bij ASP hosting.

Een groot voordeel van ASP hosting is de integratie met het Windows-platform en daardoor het gemak waarmee vanuit de pagina's Microsoft Office documenten kunnen worden aangemaakt.

ASP hosting is een relatief verouderd platform en is enkele jaren geleden al vervangen door ASP.NET. Toch draaien nog erg veel websites onder ASP hosting. Wij bieden ASP hosting aan zodat je je oude website inclusief database zonder problemen bij ons onder kunt brengen.

.nl-domeinnaam nu slechts € 1,- Direct bestellen
Volg ons op

Klantbeoordeling

Op basis van 665 stemmen

Wat ben ik goed geholpen door Tom van de helpdesk @Yourhosting Heel fijn als je meteen online de wijzigingen in een website kan doorvoeren!!
@yourhosting heeft me heel geduldig geholpen met het maken van een database/website kopie vandaag. Dank voor de fijne service!
Grote complimenten voor @Yourhosting ! Ben heel goed geholpen door jullie, mijn dag is weer goed :)
@Yourhosting levert weer eens goede dienst. Snelle reply op support mail, zelfs na 18:00. Mag gezegd worden.
@Yourhosting Uitstekend geholpen door helpdesk van yourhosting. Migratie naar rustiger server toegezegd. Onder de indruk van oplossing.
Had ik al gezegd hoe blij ik ben met de support van @Yourhosting Altijd vriendelijk, geduldig en behulpzaam! #MagGezegdWorden #ShareAll
#hoepubliceerikeenboek - stap 38: Koop hosting voor je website bij @Yourhosting #goedekwaliteit #vriendelijkeservice #gewoongoedgeregeld :o)
Een compliment voor @Yourhosting, zij leveren een service waar menig bedrijf nog iets van kan leren.
Yourhosting.nl is aan te raden. Snel, goede service en niet duur. @Yourhosting
Wow, hulde aan team @Yourhosting voor hulp bij verhuizing van http://www.plzant.nl . #blijmee #soepel
@Yourhosting Binnen een uur het probleem -dat ik zelf veroorzaakte- opgelost! Dat is service waar ik blij van word. Bedankt.
Vandaag een leuke verrassing van @Yourhosting... Bedankt voor de taart! Het heeft gesmaakt! :-)
Er wordt veel gemopperd over helpdesks en klantenservices, maar @Yourhosting heeft ECHT een heel goede klantenservice! #compliment
@JustJulesNL yourhosting, perfect voor het hosten van websites en goede service. Ben al jaren vaste klant daar. #yourhosting
@Yourhosting Complimenten voor jullie klantenservice. Vandaag 3 verschillende medewerkers gesproken. Correct, vriendelijk en servicegericht!
Super goeie gasten die van #yourhosting. En snel. Elke keer als ik iets heb weten ze meteen een oplossing of wat er aan de hand is.
Fijn als een Host (@Yourhosting) je goed, snel en vriendelijk helpt! Bedankt!!!
Algemene voorwaardenPrivacy policyDisclaimerCookie policyVacatures
Prijzen incl. btw tenzij expliciet anders aangegeven © 2014
Heb je vragen?Stel je vraag aan Iris
Live chat offline
Ga naar supportpagina
Je bent op de supportpagina
Bel 0900-0309(€ 0,10 per minuut)