Windows VPS

 
 

Wegens onderhoud is het tijdelijk niet mogelijk om dit product bij Yourhosting te bestellen. Wij verwijzen je daarom graag door naar onze dochteronderneming Argeweb, waar je een Windows 2019 of 2016 VPS kan bestellen.

Waarom een Windows VPS bij ons anders is

Wanneer je een VPS afneemt wil je er zeker van zijn dat je VPS een extreem hoge uptime heeft, je VPS altijd razendsnel is en dat je data veilig staat. Door gebruik te maken van de beste hard- en software hoef jij je hier bij ons geen zorgen over te maken! Yourhosting heeft lange tijd Windows hosting aangeboden waardoor we heel veel kennis hebben over Windows hosting, je bent er dus zeker van dat je Windows VPS bij ons in goede handen is!

Waarom kiezen voor een Windows VPS?

Specifieke applicaties die draaien op het .NET platform functioneren alleen op een VPS met een Windows besturingsysteem. Daarnaast heeft een Windows VPS een makkelijk beheer omdat er ingelogd kan worden met een 'remote dekstop connection'. Op afstand maak je daarbij connectie met de Windows VPS en zie je  vervolgens direct het Windows besturingssysteem voor je.

Een Windows VPS wordt ook gebruikt door websites die functioneren met een SQL server database.  SQL server is een database applicatie die geinstalleerd kan worden op een Windows VPS
 

Plesk control panel

Met het Plesk control Panel is het mogelijk om binnen een grafische interface serverfuncties te beheren. Met het control panel kan je zelf eenvoudig hostingpakketten aanmaken, databases activeren of e-mailadressen aanmaken. 

Windows VPS bij Yourhosting

Keuze uit de nieuwste Windows versies
Plesk control panel 
HP Enterprise Bladeservers
Back-up service
Snapshots
Nederlandstalige support 


Kies de gewenste Windows versie voor je VPS

Wanneer je kiest voor een Windows VPS van Yourhosting kun je zelf kiezen welke Windows Server versie je wilt draaien, iedereen heeft immers zijn eigen voorkeuren. We leveren je VPS dan zo snel mogelijk op met het door jou gekozen OS, wel zo eenvoudig! 

Kies direct je Windows VPS

Configureer hieronder direct je VPS met vele beschikbare opties.

Voordelen van een Yourhosting Windows VPS
 

NVME SSD storage

Ons Windows VPS platform maakt gebruik van Ceph NVMe SSD storage, deze bestaat voor 100% uit NVMe SSD schijven die de performance van je applicaties en website drastisch verbeteren. Je optimaliseert hiermee het gebruikersgemak van je applicatie, of je klant surft razendsnel over je website

Redundantie en High-availability

De storage van ons Windows VPS platform is 3x redundant uitgevoerd. Daarnaast is ons platform beschermd met High Availability (HA) tegen onverwacht hardwarefalen. Wanneer een hardwarematige storing optreedt worden alle getroffen VPS’en automatisch opnieuw opgestart op de andere servernodes. Hierdoor kunnen wij een zeer hoge uptime garanderen en is de kans op storingen op je VPS zeer klein.

 

Razendsnelle 5GBIT verbindingen

Je Windows VPS wordt op het internet aangesloten met 5Gbit verbindingen. Hierdoor kun je profiteren van razendsnelle verbindingen en zijn je VPS en je websites of applicaties altijd razendsnel. 

Je VPS maandelijks opzegbaar

Je wilt flexibiliteit en geen lange contracten. Daarom zijn onze VPS’en gewoon maandelijks opzegbaar. Dit regel je eenvoudig online in Mijn SoHosted. Geen gedoe en geen kleine lettertjes.

 

 

Professionele datacenters

Onze servers zijn ondergebracht in professionele en beveiligde datacenters, voorzien van de nieuwste technieken. Alle gebruikte datacenters staan uitsluitend in Nederland. 

24/7 bereikbaar bij storingen

Onze systemen worden 24/7 gemonitord op storingen. Wanneer we een storing hebben opgemerkt gaan we direct aan de slag om deze op te lossen, waardoor deze vaak al is opgelost voordat je hier als klant iets van merkt. 

Veelgestelde vragen over een Windows VPS

Een Windows VPS is bij ons een unmanaged VPS waar een bepaalde Windows versie als besturingssysteem op draait. Je kunt kiezen tussen Windows Server 2016 Standaard en Windows Server 2019 Standaard. Een VPS is een virtuele server waarbij de resources niet gedeeld hoeft te worden met anderen. Klanten kiezen vaak voor een VPS vanwege de hoge uptime, snelle laadtijden en schaalbaarheid.
VPS of VM staat voor Virtual Private Server of Virtual Machine hoewel in Nederland de term VPS het meest bekend is. Met behulp van Apache Cloudstack, is het mogelijk een fysieke server op te splitsen in meerdere virtuele servers met elk hun eigen set resources, maar met dezelfde eigenschappen als die van een fysieke server. Elke VPS heeft zijn eigen virtuele processorcores, RAM geheugen, hardeschijven, netwerkkaarten en dergelijke. Op elke VPS kan een eigen besturingssysteem worden geïnstalleerd en dit geheel draait onafhankelijk van andere VPS’en op dezelfde fysieke server. In dit geval gaat het om een Windows VPS, maar een Linux VPS is bij ons ook mogelijk!
Het gebruik van virtual private servers is in de afgelopen jaren ontzettend hard gestegen ten koste van losse, dedicated servers. Stroom en resources kunnen veel efficiënter worden gebruikt en tegelijkertijd is een VPS ontzettend schaalbaar. Heb je een grotere VPS nodig dan kun je deze eenvoudig upgraden naar een groter pakket. Dit kan erg handig zijn om bijvoorbeeld pieken in serverload op de website of applicatie snel op te vangen.

Een virtual private server kent veel voordelen ten opzichte van traditionele fysieke servers: Een VPS is eenvoudig schaalbaar. Op elk gewenst moment kan je de server upgraden, bijvoorbeeld wanneer je piekdrukte op je website verwacht tijdens feestdagen of een persbericht. Je hoeft geen hoge investeringen meer te doen. Doordat je CPU, RAM, opslag en dataverkeer in een maandelijkse variant kunt afnemen ben je niet langer genoodzaakt om zelf hardware aan te schaffen. Bescherming tegen hardewarematige uitval. Zodra een van onze hosts een storing te verduren krijgt worden alle aanwezige VPS’en automatisch opnieuw opgestart op een andere beschikbare host, hiermee kunnen we de gemiddelde jaarlijkse uptime drastisch verhogen. Na betaling van je VPS is deze binnen enkele minuten te gebruiken. Er hoeven tenslotte geen onderdelen meer te worden besteld waarop moet worden gewacht. 24/7 direct online, dus geen wachttijden meer voor oplevering. Een Managed VPS is echter maatwerk, waardoor de oplevertijd 1 werkdag is.

VPS hosting is geschikt voor consumenten of bedrijven die behoefte hebben aan hoge snelheid, betrouwbaarheid en dat voor een goede prijs. Typische use-cases zijn wat zwaardere websites, diverse applicaties (SaaS) en hosted desktop omgevingen (DaaS). Voor dit soort zaken is een VPS zeer geschikt. Het grote voordeel ten opzichte van webhosting is dat een VPS zijn resources niet deelt met andere klanten. Daardoor ben je altijd verzekerd van een maximale performance.
Bedrijven die te maken hebben met snelle ontwikkelingen in de markt kunnen optimaal profiteren van de flexibiliteit die een VPS hen biedt. Op elk moment van de dag kun je jouw VPS upgraden naar een groter pakket of een extra VPS’en bestellen wanneer hier een tekort aan dreigt te komen. Business agility is in huidige tijden één van de belangrijkste eigenschappen om voorop te blijven lopen ten opzichte van concurrentie.

Heb je een grotere VPS nodig? Via Mijn Yourhosting kun je eenvoudig je Windows VPS upgraden naar een groter pakket. Downgraden is technisch helaas niet mogelijk, in dat geval raden we je aan om een nieuwe (kleinere) VPS te bestellen en je huidige VPS te migreren naar de nieuwe.