• 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke support
  • 160.000 tevreden klanten

Advies, ontwerp &
altijd de beste begeleiding

Een gedegen 360º-aanpak samen met onze gespecialiseerde partners

Wij denken graag mee

Je zoekt een veilige plek voor je bedrijfskritische data en software, en wilt maximaal profiteren van de mogelijkheden die een private, public of hybride cloud biedt. Daarnaast wil je verzekerd zijn van uitstekende prestaties en de kosten onder controle houden. Wij denken mee over de beste oplossing voor jouw situatie. Zonder moeilijke termen, in no-nonsense taal.

360° Cloud Care

We begeleiden je van begin tot eind bij elk project. Of het nu gaat om optimalisatie en innovatieprojecten, development en architectuur van je infrastructuur, workshops en advies, migratie en implementatie van je software en data, hosting, cloud services of beheer en support.

Met onze 360° Cloud Care krijgt elk IT-project een eigen accountmanager als aanspreekpunt. Samen met onze inhoudelijke specialisten ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding voor elk IT-project dat je bij Yourhosting onderbrengt. Dat is alvast een zorg minder.

Development & Architectuur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Enim doloremque nihil quibusdam, natus, fugit at eaque et. Sint quasi ut debitis facere cupiditate aut, officia numquam! Sequi in, voluptates ratione!

Optimalisatie & Innovatie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ad, praesentium maiores ducimus earum quam sunt necessitatibus minima ab odio laboriosam, tenetur iusto tempore cum natus delectus maxime, veniam soluta eius.

Partners

Beheer & Support

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Et harum dicta modi provident qui animi odio, corporis neque, repellendus fugiat! Esse nulla, laborum odio voluptate eveniet voluptatibus ratione eligendi ipsam.

Hosting & Cloudservices

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Cumque at odio ipsam et est obcaecati, harum esse cupiditate reprehenderit deserunt nihil maxime culpa consequuntur expedita veritatis, enim nostrum, iste possimus!

Migratie & Implementatie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Quasi ipsam sunt ab ullam aut ut inventore harum fugit adipisci, porro cumque optio, in, numquam placeat corrupti ex aperiam vitae nihil.

Workshops & Advies

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Libero atque, pariatur deserunt voluptates iste sint adipisci eligendi iusto aliquam dolores blanditiis harum. Consequuntur, dolores esse cum animi, repudiandae impedit sequi.

Klik op de onderwerpen voor meer informatie 360-business

Partners

Ifective. Maatwerksoftware specialist in combinatie met Azure.

Ifective is als Microsoft Gold Application- en Azure partner gespecialiseerd in het ontwikkelen van maatwerk software-oplossingen. Oplossingen die landen op en gebruik maken van features uit het Microsoft Azure platform . Ifective bedenkt en bouwt innovatieve applicaties en apps die gefragmenteerde informatie uit verschillende bronnen en workloads verzamelen en overzichtelijk toegankelijk maken in je cloud-omgeving. Op ieder tijdstip, vanaf iedere locatie en vanaf ieder device. Dat zorgt voor ongekende flexibiliteit en efficiency. Ifective is daarom voor Yourhosting dé partner voor het ontwikkelen van applicaties en apps in Azure.

CloudTransformers. Dé expert in transformatie naar de cloud

Microsoft Gold Partner CloudTransformers is dienstverlener van ontwerp, migratie en implementatie van clouddiensten. Het bedrijf heeft jarenlange expertise en naam opgebouwd bij grote enterprises in Nederland die ze ondersteunen in hun transformatie naar de cloud. CloudTransformers ondersteunt zowel in techniek als in de strategie, architectuur en de impact hiervan op de interne ict'ers die ermee gaan werken. Met de samenwerking met CloudTransformers kan Yourhosting alle levensfases van een applicatie voor een klant ondersteunen: van de ontwikkeling, migratie en implementatie tot het beheer, de technische ondersteuning en de hosting.

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 45 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheid en continue beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 600 connectiviteitsproviders, 21 Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 9 datacenters in de regio Amsterdam. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie.

Resello

De Resello Cloud Marketplace biedt alles dat resellers nodig hebben om succesvol zaken te doen in de cloud. Of hun focus nu ligt op managed services, hosting en domeinnamen of cloudoplossingen, ze profiteren allemaal van de grote verscheidenheid aan IT-oplossingen in onze Cloud Marketplace. Dit volledig geïntegreerde platform bied een geheel aanpasbare storefront, back office met support- en facturatiesysteem en klant-controlepanelen. Partners kunnen ook verbinding maken met de Resello Cloud Marketplace via onze krachtige API of maatwerk WHMCS-modules.

Resello B.V. is onderdeel van Yourholding-groep en levert ondersteuning aan internetprofessionals sinds 2001 met 150 medewerkers in Nederland, India en Rusland. Meer dan 15.000 resellers in 150 landen gebruiken het platform voor het verkopen van IT-oplossingen. Voor meer informatie: https://www.resello.com/

Vrijblijvend advies? Bel 038-2305010 of stuur een bericht

Contactformulier

*Verplichte velden

Zakendoen in 80 landen met Azure Stack

NIPO was in 2010 één van de eerste gebruikers van public Azure, de publieke clouddienst van Microsoft, en maakt sinds kort ook gebruik van de Azure Stack-platform van Yourhosting. Product- en marketingdirecteur Sjoerd Gras van NIPO legt uit waarom het bedrijf voor Azure en Yourhosting koos. Welke invloed had die keuze op de groei van het bedrijf?

NIPO komt voort uit Kantar TNS, voorheen TNS NIPO, een van de grootste marktonderzoeksbureaus van Nederland. De onderzoekers ontwikkelen al vanaf de jaren zeventig eigen software voor datacollectie. Die software bleek zo goed dat ook andere bureaus er interesse in kregen. Daarom gingen ze hun oplossingen onder de vlag van NIPO verkopen. En dat doen ze nog steeds. NIPO is nog steeds een zeer belangrijke speler in zijn niche en actief in zo’n 80 landen. Meer dan 200.000 gebruikers van 250 grote marktonderzoeksbureaus werken met NIPO oplossingen.

“Door de keuze voor Microsoft Azure en Azure Stack bij Yourhosting kunnen we projecten aannemen die we eerder moesten weigeren.”

De keuze voor Azure

NIPO was een aantal jaren geleden een van de eerste bedrijven die Azure cloud van Microsoft gebruikte. Een spannende beslissing voor het bedrijf, maar Gras heeft er nooit spijt van gehad. “In die tijd was Azure nog helemaal niet ver ontwikkeld en onze aandeelhouders en klanten waren daardoor sceptisch. We hebben echter doorgezet en we hebben gelijk gekregen. Het is één van de beste beslissingen die we ooit hadden kunnen nemen.” De reden dat Gras en NIPO indertijd toch in zee gingen met Microsoft had te maken met belofte voor schaalbaarheid, elasticiteit en ontzorging. NIPO heeft vijftig man in dienst die een bijzonder complexe en grote software suite onderhouden en men wilde zorgvuldig met de tijdsinvesteringen van die mensen omgaan. “We zagen in dat het veel te veel tijd en inspanning zou kosten om overal waar we zaken deden infrastructuren op te tuigen en beheerafdelingen op te zetten. Door onze keuze voor Azure kunnen we nu met slechts twee mensen al onze deployments in de wereld beheren”, vertelt Gras.

Rusland

De keuze voor Azure levert NIPO dus een heel efficiënt en overzichtelijk deploymentproces op. Toch loopt NIPO met de keuze voor Azure ook tegen beperkingen aan. Die hebben steeds minder vaak met emotie en steeds vaker maken met wetgeving te maken. “Microsoft heeft niet in alle zeventig landen waar wij zaken doen datacenters staan. Dat betekent dat in sommige gevallen data opgeslagen wordt buiten landsgrenzen, en dat kan in strijd zijn met de wet. Rusland is daarvan een mooi voorbeeld. Russische klanten van NIPO stalden hun data in het Nederlandse Azure West Europa datacenter. Sinds 2016 mag dat echter niet meer van de Russische overheid. Persoonsgebonden (PII) data van Russische staatsburgers moet sinds 2016 primair worden opgeslagen in Rusland. Voor NIPO betekende dit dat we toch eigen infrastructuur moesten gaan onderhouden om zaken te kunnen blijven doen in Rusland, iets wat we juist wensten te voorkomen.”

Azure Stack

Microsoft en partners werken momenteel aan Azure Stack, technologie waarmee bedrijven een eigen Azure datacenter kunnen bouwen en onderhouden. Het platform heeft dezelfde gebruikerservaring en -interface als public Azure, waardoor beheerders zich niet hoeven te laten omscholen of een andere manier van werken eigen moeten maken. Yourhosting uit Zwolle speelt een sleutelrol in dit project. Voor Gras was het duidelijk dat hij met Yourhosting om de tafel moest. “Voor NIPO is Yourhosting de vanzelfsprekende en eigenlijk noodzakelijke keuze voor de implementatie van het Azure Stack-platform”, zegt Gras. “Als mede-ontwikkelaar hebben ze een unieke kennisvoorsprong en zijn ze ideaal in de gelegenheid om ons te ondersteunen.”

Yourhosting heeft ervoor gezorgd dat NIPO als één van de eerste bedrijven ter wereld van Azure Stack gebruik kan maken. Het bedrijf gebruikt het cloud automation platform van Yourhosting’s zusterbedrijf Resello om applicaties te hosten en geeft NIPO daarmee hetzelfde beheergemak als wanneer het gebruik zou maken van public Azure. “We merken eigenlijk geen groot verschil tussen public Azure en Azure Stack. We kunnen deployen met dezelfde ARM templates, dezelfde rapportages opvragen en dezelfde deploymentmethodes hanteren. Het zorgt ervoor dat er geen extra complexiteit komt kijken bij een implementatie buiten public Azure en je dus net zo efficiënt kan zijn.”

Grip op data

Gebruikers als NIPO kunnen hierdoor oplossingen in datacenters waar ook ter wereld implementeren, of dat nu in de datacenters van Microsoft is, in een eigen datacenter of in het datacenter van een partner. “We kunnen samenwerken met lokale partijen en controle houden over waar data zich bevindt zonder dat we onze beheerprocessen helemaal opnieuw in moeten richten,” aldus Gras. “Toen we in Rusland begonnen, hadden we letterlijk een ordner vol contracten en vier maanden onderhandelen nodig voor we echt een oplossing hadden staan. Dat is nu veel eenvoudiger. We gaan gewoon met Yourhosting om tafel en richten dat dezelfde dag nog in.” Heel veel bedrijven kunnen momenteel geen cloud benefits aanbieden in het buitenland, omdat het voldoen aan wereldwijde juridische normen teveel tijd en geld kost. “Die beperking hebben wij niet meer en we kunnen nu projecten oppakken die we eerder moesten laten lopen. Het Yourhosting Azure Stack platform is daarmee echt een versneller van onze business.”

PEC Zwolle professioneel verder met Yourhosting en Office 365

Voetbalclub PEC Zwolle is een begrip voor iedere Zwollenaar en speelt inmiddels voor het zesde seizoen op rij in de vaderlandse Eredivisie. Ook op IT-gebied wil de voetbalclub op het hoogste niveau meespelen en dus ziet het meerwaarde in sterke partijen zoals Yourhosting. Met de ondersteuning van deze cloud en managed service provider maakte PEC Zwolle onlangs een grote professionaliseringsslag met de introductie van Office 365. Jornt Veldink, facilitair manager van PEC Zwolle, vertelt over het project en zijn ervaring met Yourhosting.

Veldink werkt zelf zo’n tien jaar bij PEC Zwolle en heeft in die tijd erg veel zien veranderen. Toen hij begon, speelde de club in de eerste divisie en was het huidige stadion nog in aanbouw. Het gaat PEC echter voor de wind en sindsdien zijn er een aantal mooie sportieve prestaties geleverd, zoals de promotie naar de Eredivisie en het absolute hoogtepunt; het winnen van de KNVB Beker in april 2014. Een paar maanden later zegevierde PEC Zwolle ook in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Net zoals in de bekerfinale werd tegenstander Ajax verslagen.

De sportieve prestaties, het nieuwe stadion en goed beleid hebben van PEC Zwolle een succesvolle club gemaakt. Het MAC3PARK stadion is tegenwoordig tot de nok gevuld en de organisatie is in korte tijd gegroeid van twaalf naar ongeveer veertig werknemers. Ook op IT-gebied zijn er zaken gewijzigd. De hele organisatie werkt sinds enige tijd met Office 365, de Cloud Suite van Microsoft, die de club met hulp van Yourhosting heeft geïmplementeerd.

“PEC Zwolle is met Office 365 volledig ontzorgd.”

Een nieuwe manier van werken

“De directe aanleiding om te migreren naar Office 365 had te maken met het aflopen van sponsorcontracten. De overeenkomst voor het beheer van de werkplekomgeving liep af en we gingen opzoek naar nieuwe sponsorpartners die ons hiermee wilden helpen. Onze voorkeur ging uit naar partijen die ons konden helpen om in de cloud te gaan werken, omdat dit goed past bij de eisen van de huidige tijd”, vertelt Veldink.

Veldink ging op zoek naar cloudoplossingen en kwam via Yourhosting uit bij Office 365. Yourhosting beheerde de website van PEC en was zodoende een bekende partij. Met accountmanager Jeroen Tuin hebben we een bezoek gebracht bij Microsoft. De demonstratie die we daar kregen van Office 365 maakte veel indruk. “Office 365 was precies wat we voor ogen hadden”, vertelt Veldink. “Toegang tot de cloudomgeving is eenvoudig en tegelijk betrouwbaar en veilig. We krijgen de beschikking over de nieuwste versie van Office-programma’s en kunnen maandelijks nieuwe gebruikers op- en afschalen. Bijkomend voordeel is ook dat we kunnen uitbreiden met allerlei handige apps, zoals Skype for Business, Yammer en Planner. En door gebruik te maken van Microsofts publieke clouddienst Azure betaalt PEC Zwolle nu alleen voor het daadwerkelijke gebruik. De club bespaart zo ook behoorlijk op hardware. PEC Zwolle is hiermee volledig ontzorgd.”

Migratie

De implementatie van Office 365 deed PEC Zwolle in samenwerking met IT-partners Yourhosting en Loyall ICT Group. Yourhosting is verantwoordelijk voor het technische beheer en de inrichting van de Office 365-omgeving en Loyall ICT Group houdt zich bezig met werkplekbeheer en eerstelijns support voor PEC Zwolle-medewerkers. Deze samenwerking werkt erg goed. “We hebben bijvoorbeeld tijdens de migratie eigenlijk nauwelijks problemen gehad”, vertelt Veldink. “We konden in twee weekenden over. Ik wijd dat grotendeels aan de goede voorbereiding. Yourhosting heeft samen met Loyall ICT Group een goed plan gemaakt en voorafgaand aan de migratie de hele organisatie getraind in het gebruik van Office 365. Het idee is natuurlijk: als je het in één keer goed neerzet, hoef je weinig nazorg te doen. En dat is ze ook gelukt.”

Servicedesk

Ook na de migratie heeft Yourhosting een belangrijke rol. Ze vormen de tweedelijns support voor de servicedesk en helpen wanneer er wijzigingen doorgevoerd moeten worden of er problemen zijn binnen de Microsoft-omgeving. “Er is altijd een kans dat je tegen vraagstukken aanloopt,” aldus Veldink. “Zo hadden we, toen we net gemigreerd waren, een probleem met het verzenden van SharePoint-bijlagen in de mail. Yourhosting heeft dat voor ons opgelost. Dan merk je toch hoe belangrijk het is om een goede lokale partner te hebben die alles weet van de technische details van het platform.”

Vervolg

PEC Zwolle werkt ondertussen naar tevredenheid met de Microsoft Cloud Suite en de club wil nu nog meer uit de mogelijkheden van Office 365 halen. Onder andere het informatiemanagement willen ze met behulp van de technologie verbeteren. “Medewerkers maken nog veel gebruik van mail om elkaar documenten toe te sturen. Door gebruik te maken van SharePoint willen we de informatievoorziening verbeteren en onnodig mailverkeer een halt toe roepen. De applicaties van Microsoft zijn hier uitermate geschikt voor. We kunnen bijvoorbeeld heel mooi groepen en intranetpagina’s aanmaken”, aldus Veldink. “En uiteraard gaan we Loyall ICT Group en Yourhosting hierbij betrekken.”

Office 365 is veel meer dan alleen Word en Excel

Yourhosting uit Zwolle nodigt regelmatig klanten uit voor een Microsoft Customer Immersion Experience. Daar worden alle mogelijkheden die Office 365 te bieden heeft uitvoerig uit de doeken gedaan. Barry Meruma, advocaat en directeur van HABITAT advocaten en juristen woonde recentelijk zo’n sessie bij. Hier lees je zijn ervaring.

HABITAT is een landelijk advocatenkantoor dat zich heeft gespecialiseerd in het omgevingsrecht. Dat is een verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met onze werk- en woonomgeving en de bescherming van de natuur. Zo zijn ze onder andere experts op het gebied van bestemmingsplannen en planologisch beleid, regelgeving met betrekking tot bouwen en verbouwen, handhaving door de overheid, natuurbeschermingsrecht en de aanpak van overlastsituaties.

Een advocatenkantoor. Dat betekent een boel digitale dossiers…

Behoorlijk, ja! Alles draait om ingescande en digitaal ontvangen schriftelijke stukken. En gezien onze branche hebben we zoals je begrijpt strenge veiligheidseisen. We gaan immers met vertrouwelijke documenten om.

Hoe hebben jullie het nu geregeld?

Hoe hebben jullie het nu geregeld? We zijn in 2008 begonnen als digitaal kantoor. Nu zijn we aan het kijken of er een verdere optimalisatieslag gemaakt kan worden met een implementatie van Office 365. Ik ben zelf behoorlijk geïnteresseerd in IT, dus heb me stevig in de materie verdiept. Na wat rondkijken kwam ik op de site van Yourhosting terecht. Die had een goed verhaal en ik kon me inschrijven voor een proefpakket. Daarmee kon ik gratis gebruik maken van OneDrive voor Bedrijven, om er alvast een beetje gevoel bij te krijgen.

En het had potentie?

Ja, zeker! Maar ik wist dat er meer mogelijk was met Office 365 dan alleen Word en Excel online gebruiken. Daarom was ik erg blij toen Yourhosting me uitnodigde bij Microsoft een sessie bij te wonen over alle mogelijkheden van Office 365. Microsoft noemt dat een Customer Immersion Experience (CIE). Dat was zeer verhelderend. Het was een sessie die heel goed in elkaar zat. Er stond een specialist die echt alle hoekjes en gaatjes van Office 365 kent, en er waren mogelijkheden om zelf aan de knoppen te draaien.

Wat is je het meest bijgebleven van Microsoft CIE?

Nou, dat Office 365 echt de mogelijkheid biedt om vanuit één centrale plek online te werken – en dan met de specifieke eisen die wij hebben aan een online kantooromgeving. Met SharePoint is bijvoorbeeld te voorkomen dat dossiers op een apparaat gedownload worden. En een ander voorbeeld: we gebruiken beeldtelefoons om intern te communiceren als er wordt thuisgewerkt. Die kunnen worden geïntegreerd in Office 365. Ook het beveiligingsbeheer is top. Je kunt met één druk op de knop iemand toegang verlenen of ontzeggen tot bepaalde documenten, erg belangrijk in onze branche. Ik heb op CIE echt heel veel punten van ons lijstje afgevinkt!

Klinkt goed! En nu?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Dat is mooi, maar tegelijkertijd lastig: er moet een vertaalslag

plaatsvinden naar onze specifieke behoeften. Die zijn we op dit moment aan het maken. Maar dat we overstappen op Office 365 staat zeker vast!

Maak kennis met je eigen accountmanager

Met Yourhosting Managed IT is je eigen accountmanager het directe aanspreekpunt. Samen met het team van specialisten bieden we ondersteuning bij elk IT-project, van begin tot eind. Zonder moeilijke termen en in no-nonsense taal.

Maak kennis

Ook interessantBekijk meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Prijzen excl. btw tenzij expliciet anders aangegeven © 2017

Prijzen incl. btw tenzij expliciet anders aangegeven © 2017