het logo van PEC Zwolle

PEC Zwolle professioneel verder met Yourhosting en Office 365


Volledig ontzorgd dankzij Office 365

Bekijk de video

PEC Zwolle is een Nederlandse profvoetbalclub uit het Overijsselse Zwolle. De club werd in 1910 opgericht als PEC. Sinds het seizoen 2012/13 komt de club uit in de Eredivisie.Voetbalclub PEC Zwolle is een begrip voor iedere Zwollenaar en speelt inmiddels voor het zesde seizoen op rij in de vaderlandse Eredivisie.

Ook op IT-gebied wil de voetbalclub op het hoogste niveau meespelen en dus ziet het meerwaarde in sterke partijen zoals Yourhosting. Met de ondersteuning van deze cloud en managed service provider maakte PEC Zwolle onlangs een grote professionaliseringsslag met de introductie van Office 365. Jornt Veldink, facilitair manager van PEC Zwolle, vertelt over het project en zijn ervaring met Yourhosting.

Over PEC Zwolle

Wat: Professionele voetbalclub uit Zwolle
Project: met Office 365 naar de Cloud
Waar: Zwolle, Nederland

Veldink werkt zelf zo’n tien jaar bij PEC Zwolle en heeft in die tijd erg veel zien veranderen. Toen hij begon, speelde de club in de eerste divisie en was het huidige stadion nog in aanbouw. Het gaat PEC echter voor de wind en sindsdien zijn er een aantal mooie sportieve prestaties geleverd, zoals de promotie naar de Eredivisie en het absolute hoogtepunt; het winnen van de KNVB Beker in april 2014. Een paar maanden later zegevierde PEC Zwolle ook in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Net zoals in de bekerfinale werd tegenstander Ajax verslagen.

De sportieve prestaties, het nieuwe stadion en goed beleid hebben van PEC Zwolle een succesvolle club gemaakt. Het MAC3PARK stadion is tegenwoordig tot de nok gevuld en de organisatie is in korte tijd gegroeid van twaalf naar ongeveer veertig werknemers. Ook op IT-gebied zijn er zaken gewijzigd. De hele organisatie werkt sinds enige tijd met Office 365, de Cloud Suite van Microsoft, die de club met hulp van Yourhosting heeft geïmplementeerd.

Een nieuwe manier van werken

“De directe aanleiding om te migreren naar Office 365 had te maken met het aflopen van sponsorcontracten. De overeenkomst voor het beheer van de werkplekomgeving liep af en we gingen opzoek naar nieuwe sponsorpartners die ons hiermee wilden helpen. Onze voorkeur ging uit naar partijen die ons konden helpen om in de cloud te gaan werken, omdat dit goed past bij de eisen van de huidige tijd”, vertelt Veldink.

Veldink ging op zoek naar cloudoplossingen en kwam via Yourhosting uit bij Office 365. Yourhosting beheerde de website van PEC en was zodoende een bekende partij. Met accountmanager Jeroen Tuin hebben we een bezoek gebracht bij Microsoft. De demonstratie die we daar kregen van Office 365 maakte veel indruk. “Office 365 was precies wat we voor ogen hadden”, vertelt Veldink. “Toegang tot de cloudomgeving is eenvoudig en tegelijk betrouwbaar en veilig. We krijgen de beschikking over de nieuwste versie van Office-programma’s en kunnen maandelijks nieuwe gebruikers op- en afschalen. Bijkomend voordeel is ook dat we kunnen uitbreiden met allerlei handige apps, zoals Skype for BusinessYammer en Planner. En door gebruik te maken van Microsofts publieke clouddienst Azure betaalt PEC Zwolle nu alleen voor het daadwerkelijke gebruik. De club bespaart zo ook behoorlijk op hardware. PEC Zwolle is hiermee volledig ontzorgd.”

Migratie

De implementatie van Office 365 deed PEC Zwolle in samenwerking met IT-partners Yourhosting en Loyall ICT Group. Yourhosting is verantwoordelijk voor het technische beheer en de inrichting van de Office 365-omgeving en Loyall ICT Group houdt zich bezig met werkplekbeheer en eerstelijns support voor PEC Zwolle-medewerkers. Deze samenwerking werkt erg goed. “We hebben bijvoorbeeld tijdens de migratie eigenlijk nauwelijks problemen gehad”, vertelt Veldink. “We konden in twee weekenden over. Ik wijd dat grotendeels aan de goede voorbereiding. Yourhosting heeft samen met Loyall ICT Group een goed plan gemaakt en voorafgaand aan de migratie de hele organisatie getraind in het gebruik van Office 365. Het idee is natuurlijk: als je het in één keer goed neerzet, hoef je weinig nazorg te doen. En dat is ze ook gelukt.”

supporters van de voetbalclub pec zwolle

Servicedesk

Ook na de migratie heeft Yourhosting een belangrijke rol. Ze vormen de tweedelijns support voor de servicedesk en helpen wanneer er wijzigingen doorgevoerd moeten worden of er problemen zijn binnen de Microsoft-omgeving. “Er is altijd een kans dat je tegen vraagstukken aanloopt,” aldus Veldink. “Zo hadden we, toen we net gemigreerd waren, een probleem met het verzenden van SharePoint-bijlagen in de mail. Yourhosting heeft dat voor ons opgelost. Dan merk je toch hoe belangrijk het is om een goede lokale partner te hebben die alles weet van de technische details van het platform.”

Vervolg

PEC Zwolle werkt ondertussen naar tevredenheid met de Microsoft Cloud Suite en de club wil nu nog meer uit de mogelijkheden van Office 365 halen. Onder andere het informatiemanagement willen ze met behulp van de technologie verbeteren. “Medewerkers maken nog veel gebruik van mail om elkaar documenten toe te sturen. Door gebruik te maken van SharePoint willen we de informatievoorziening verbeteren en onnodig mailverkeer een halt toe roepen. De applicaties van Microsoft zijn hier uitermate geschikt voor. We kunnen bijvoorbeeld heel mooi groepen en intranetpagina’s aanmaken”, aldus Veldink. “En uiteraard gaan we Loyall ICT Group en Yourhosting hierbij betrekken.”

Wil je weten wat Office 365 voor jouw bedrijf kan betekenen? Bel 038-8509600 of stuur een bericht:

Neem contact op

Andere referenties:

logo van nipo

NIPO

Zakendoen in 80 landen met Azure Stack

logo van leander healthcare

Leander Healthcare

Volledig ontzorgd dankzij Office 365