Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

Microsoft 365 pakkettenWat is Microsoft (Office) 365?

Microsoft 365 is een verzameling van clouddiensten geschikt voor bedrijven, thuisgebruik en het onderwijs. Deze clouddiensten worden aangeboden als online diensten, als applicaties voor pc, tablet en smartphone en als combinatie van beide. De applicaties van Microsoft 365 op pc’s zijn vergelijkbaar met het kantoorpakket Microsoft Office. Het verschil is dat u met Microsoft 365 altijd de beschikking heeft over de meest recente versies van de applicaties.


Wat is het verschil tussen de licenties bij Thuis & Kleinzakelijk en Business & Enterprise?

Bij Business & Enterprise zijn meer functionaliteiten beschikbaar dan bij Thuis & Kleinzakelijk. De verschillen tussen de pakketten vindt u op de Microsoft 365-pagina.


Hoe upgrade ik mijn huidige licentie?

U geeft een upgrade via het supportformulier aan ons door. Bij het onderwerp kiest u ‘Microsoft-producten’. In het bericht geeft u aan welke licentie u wilt upgraden, wat de nieuwe licentie is en om welke gebruiker het gaat. Wij zeggen uw huidige licentie op en koppelen de nieuwe licentie aan uw omgeving. U ontvangt van ons een e-mail wanneer de upgrade is voltooid.


Hoe downgrade ik mijn huidige licentie?

U geeft een downgrade via het supportformulier aan ons door. Bij het onderwerp kiest u ‘Microsoft-producten’. In het bericht geeft u aan welke licentie u wilt downgraden, wat de nieuwe licentie is en om welke gebruiker het gaat. Wij zeggen uw huidige licentie op en koppelen de nieuwe licentie aan uw omgeving. U ontvangt van ons een e-mail wanneer de upgrade is voltooid.de downgrade is voltooid.


Welke gegevens heb ik nodig voor een Microsoft 365-licentie?

Nadat u Microsoft 365 bij ons heeft besteld, maken wij een Microsoft-account voor u aan. U heeft geen andere gegevens nodig voor Microsoft365. Nadat Microsoft 365 is uitgeleverd, ontvangt u van ons alle benodigde informatie om aan de slag te gaan.


Kan ik mijn bestaande Microsoft 365-licentie delen met iemand anders?

Bestaande Microsoft 365-licenties kunt u niet delen. Elke licentie is gekoppeld aan één gebruiker. De Microsoft 365-licenties neemt u dus per gebruiker af.


Als ik upgrade naar een grotere licentie met meer mogelijkheden, krijg ik dan de kosten van de oude licentie gecrediteerd?

Bij een jaarabonnement crediteren we de kosten van de oude licentie vanaf het moment dat u heeft geüpgraded. U krijgt een nieuwe jaarfactuur en de kosten van de oude licentie worden gecrediteerd. Voorbeeld: u neemt een jaarabonnement af in januari. In juli besluit u een upgrade te doen. De kosten van de oude licentie van de maanden juli tot en met december krijgt u gecrediteerd en u ontvangt direct (in juli dus) een jaarfactuur voor de nieuwe licentie.

Bij een maandabonnement betaalt u direct vanaf het moment dat u heeft geüpgraded voor de nieuwe licentie. De kosten van de oude licentie worden niet gecrediteerd. Wilt u voorkomen dat u dubbel betaalt, upgrade dan aan het eind van de maand.


Binnen hoeveel tijd na aanvraag wordt mijn bestelling uitgeleverd?

We leveren uw bestelling binnen een paar minuten na aanvraag uit.


Hoe koppel ik mijn bestaande gebruikers aan de nieuwe licentie?

  • Log in op de Microsoft 365-beheeromgeving via https://portal.office.com;
  • Klik op 'Gebruikers' en vervolgens op 'Actieve gebruikers';
  • Klik op de gebruiker waar u de licentie aan wilt koppelen;
  • Klik rechtsonder bij 'Toegewezen licentie' op 'Bewerken';
  • Kies de gewenste licentie en klik op 'Opslaan';

Wat is het verschil tussen OneDrive en Teamsites?

OneDrive is specifiek ontwikkeld voor de opslag van data. In OneDrive slaat u uw bestanden veilig op in de cloud. Teamsites is speciaal ontwikkeld voor het beheren van projecten. Met Teamsites deelt u bestanden gemakkelijk met collega’s en beschikt u over kalenders, contacten en lijsten.


Kan ik op meerdere apparaten met dezelfde licentie werken?

U kunt met één gebruikersaccount op maximaal vijf verschillende apparaten tegelijk inloggen.


Kan ik verschillende Microsoft 365-abonnementen combineren en op elkaar afstemmen?

Ja, u kunt verschillende Microsoft 365-abonnementen combineren en op elkaar afstemmen. Houd er rekening mee dat er enkele licentiebeperkingen zijn op abonnementsniveau. De abonnementen voor Microsoft 365 Business Basic en Standard en Microsoft 365-apps hebben elk een limiet van 300 gebruikers, terwijl voor de Enterprise-abonnementen een onbeperkt aantal gebruikers geldt. U kunt bijvoorbeeld 300 Business Standard-gebruikers, 300 Business Basic-gebruikers en 500 Enterprise E3-gebruikers op één account kopen.