Meer dan 15 jaar betrouwbare webhosting
Live support via telefoon en chat
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Live support via telefoon en chat

Beveiliging & privacy OneDrive voor BedrijvenWaar staan de servers van Microsoft?

Uw data staat veilig opgeslagen op servers in Amsterdam, Dublin, Helsinki of Wenen. De datacenters van Microsoft beschikken altijd over de laatste infrastructuurtechnologieën waarbij de nadruk ligt op hoge betrouwbaarheid, hoogwaardige zakelijke prestaties, kosteneffectiviteit, duurzaamheid en een betrouwbare online ervaring voor klanten.


Blijf ik eigenaar van mijn bestanden als ik ze opsla in de cloud?

U blijft altijd eigenaar van uw opgeslagen bestanden. Als u de dienst verlaat, wordt alle data na 90 dagen verwijderd.


Wat gebeurt er met de opgeslagen bestanden als mijn abonnement verloopt?

U kunt nog tot 30 dagen na afloop van uw contract bij uw bestanden. Uw bestanden blijven 90 dagen na het verlopen van uw abonnement opgeslagen op de Microsoft-servers. Tijdens deze periode kunt u het abonnement nog verlengen zodat de data weer beschikbaar is. Na 90 dagen wordt alle data verwijderd.


Is mijn data veilig in de cloud?

Uw data staat in Europese datacenters die vallen onder de Europese wetgeving. U bent eigenaar van de data en u bent de enige met toegang. Er wordt veelal gedacht dat alle data onder Amerikaanse bedrijven zonder instemming ingezien kan worden. Dit is voor data op Europees grondgebied niet het geval. Wanneer er een verzoek wordt gedaan vanuit de Amerikaanse overheid voor toegang tot klantdata die in Europa staat, gelden er andere regels dan wanneer de data in Amerika staat. Om toegang te krijgen tot de data moeten ze een verzoek indienen bij Europa. Daarnaast wordt de eigenaar van de data hiervan eerst op de hoogte gesteld.


Zijn er kosten verbonden aan het opvragen van een back-up?

Er zijn geen kosten verbonden aan het terugzetten van bestanden of documenten. U kunt verwijderde bestanden kosteloos terugzetten vanuit de prullenbak in OneDrive voor Bedrijven. Bestanden die u ook uit uw prullenbak heeft verwijderd, zijn niet meer terug te halen.


Waar staat mijn data opgeslagen?

Uw bestanden worden opgeslagen in de datacenters van Microsoft. Microsoft heeft meerdere datacenters in West-Europa. Deze bevinden zich in Amsterdam, Dublin, Helsinki en Wenen.


Hoe vaak vindt er een update plaats?

Microsoft voert maandelijks updates uit. Deze zijn volledig geautomatiseerd en u hoeft dan ook niets te doen om deze te installeren.


Kan ik bestanden die ik verwijder terughalen?

Wanneer u een bestand verwijdert, wordt deze 30 dagen bewaard in de prullenbak. Na 30 dagen wordt het bestand verwijderd en is er geen back-up beschikbaar. Bestanden die na 30 dagen uit de prullenbak verwijderd zijn kunnen nooit worden hersteld.