logo van microsoft visio

Visio: Visualiseer processen en informatie


Ontwerp processen en diagrammen en maak complexe gegevens inzichtelijk. 

5 redenen om Visio Plan 2 te kiezen

Snel professionele diagrammen maken
Tegelijkertijd werken aan complexe gegevens 
Keuze uit vele sjablonen en thema's
Installeer Visio op vijf PC's
De beste support + gratis installatie

Visio Plan 2


 • Visualiseer complexe informatie met Visio Plan 2 voor Office 365
 • Snel professionele diagrammen maken
 • Tegelijkertijd werken aan diagrammen
 • Keuze uit vele sjablonen en thema's

 

Visio: Welk abonnement past bij jou?

Je kunt Visio Plan 2 voor Office 365 bestellen als een los abonnement. Profiteer van de integratie met andere Office 365-services. Visio Plan 2 voor Office 365 bevat de dezelfde mogelijkheden als Visio Professional 2016. Daarnaast kan elke gebruiker Visio installeren op maximaal vijf pc's waarop Windows 10, Windows 8 of Windows 7 wordt uitgevoerd. Voor de duur van het abonnement worden automatisch de meest recente updates (functies en beveiliging) geïnstalleerd.

Voorbeeld van een diagram in Visio
Voorbeeld van een diagram in Visio

Snel professionele diagrammen maken

Profiteer van 70 ingebouwde sjablonen en duizenden shapes die voldoen aan industriële standaarden, met inbegrip van:

 • Zakelijke diagrammen zoals stroomdiagrammen, tijdlijnen, draaidiagrammen en organigrammen.
 • Procesdiagrammen zoals functiestroomdiagrammen, IDEF0 (Integration Definition for Process Modeling), BPMN 2.0 (Business Process Model and Notation) en Microsoft SharePoint-werkstromen.
 • IT-diagrammen zoals ITIL (Information Technology Infrastructure Library), Active Directory, gedetailleerd netwerken en rekken.
 • Software- en databasediagrammen zoals databasenotaties, websiteoverzichten en UML 2.4. (Unified Modeling Language).
 • Diagrammen voor bewerkingen zoals Six Sigma, sanitair- en pijpleidingplan en waardestroomanalyses.
 • Technische diagrammen zoals elektrische diagrammen, circuit- en systeemdiagrammen. De vernieuwde sjablonen voldoen aan de IEEE-compliance (Institute of Electrical and Electronics Engineers).
 • Kaarten en plattegronden zoals HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning), kantorenindelingen, terreintekeningen en ruimte-indelingen.

Vernieuwde sjablonen bevatten meer dan eigentijdse 600 shapes en 400 smart shapes die de productiviteit helpen verhogen. Gebruik een eenvoudige wizard om automatisch diagrammen te maken van gegevens.

Diagrammen direct aanpassen en voltooien

Je kunt professionele diagrammen aanpassen met behulp van een groot aantal effecten en thema’s en met een paar klikken je ontwerp een totaal ander uiterlijk geven.

Voer algemene bewerkingen op diagrammen uit zoals vorm wijzigen, automatisch uitlijnen en positioneren, of dupliceren en opnieuw ordenen. Bewerk de diagrammen met een intuïtieve ervaring, met behoud van de metagegevens en de koppelingen tussen de shapes.

Gegevens koppelen in Visio is snel en eenvoudig.

Diagrammen tot leven brengen door gegevens te koppelen

 • Visualiseer realtime gegevens in de context van een organisatiestructuur, IT-netwerk, fabriek of complexe bedrijfsprocessen om het hele plaatje te krijgen. Koppel Visio-shapes aan meerdere gegevensbronnen zoals Microsoft Excel, Microsoft Excel Services, Active Directory, Microsoft SQL Server, Microsoft SQL Azure en Microsoft SharePoint-lijsten en Business Connectivity Services.
 • Ontdek patronen en betekenis in je gegevens met gegevensafbeeldingen zoals levendige pictogrammen, symbolen, kleuren en staafdiagrammen.
 • Beschik altijd over een actuele weergave van je gegevens door je diagram te koppelen aan de gegevensbron. De shapeopmaak wordt automatisch bijgewerkt met eventuele wijzigingen in de onderliggende gegevens.
 • Profiteer van de nieuwe eenstaps-connectiviteit van Excel-tabellen en zet met één klik de gegevens om in een andere grafiek.

Processen efficiënt definiëren, verbeteren en democratisch maken

Documenteer processen met de standaardnotatie van je keuze. Met meer dan 20 processjablonen, biedt Visio een gecombineerde oplossing met procestypen: BPMN 2.0, SharePoint-werkstroom, toewijzen van waardestromen en EPC.

Maak subprocessen op intuïtieve wijze en verhoog de synergie van alle teams.

Controleer diagrammen met ingebouwde of aangepaste validatieregels om ervoor te zorgen dat diagrammen worden gemaakt in overeenstemming met algemeen aanbevolen procedures voor diagrammen, industriële standaarden of compliancebehoeften.

Gebruik Visio Services in Office 365 om processen te delen en visueel over te dragen binnen de onderneming, of om procesactiviteiten te monitoren met behulp van live gegevensconnectiviteit.

De processen en werkwijzen met Visio Plan 2 eenvoudig inzichtelijk krijgen.
Met Visio Plan 2 werk je samen aan verschillende projecten.

Als team eenvoudig samenwerken aan diagrammen

 • Stel anderen in staat opmerkingen toe te voegen aan een diagram of shape vanaf vrijwel elk apparaat. Dit kan via Visio of een browser met Visio Services (SharePoint of Office 365 vereist). Je krijgt visuele indicatoren over de shapes waaraan anderen werken of opmerkingen toevoegen en je kunt diagrammen makkelijk synchroniseren tijdens het opslaan.
 • Stroomlijn het teamwork en verminder de kans op fouten door twee of meer personen tegelijkertijd aan hetzelfde diagram te laten werken binnen één bestand.
 • Ontvang direct uitleg over feedback door rechtstreeks vanuit Visio een chatgesprek of audio-/videogesprek met revisoren te starten. (Hiervoor heb je een compatibele chattoepassing nodig, zoals Microsoft Skype voor Bedrijven of Microsoft Lync.)

Eén versie van de feiten op visuele wijze weergeven, via een browser

 • Deel diagrammen voor uitgebreider gebruik via een browser, zelfs met personen die Visio niet hebben geïnstalleerd, via Visio Services in Office 365.
 • Als de onderliggende gegevens worden vernieuwd, worden je diagrammen in de browser vernieuwd.

 

Deel diagrammen van Visio in de browser
Met Visio Plan 2 werk je met beveiligde technologieën van Microsoft

Beveiligde diagrammen met bestandsbeveiligingstechnologieën van Microsoft

Voorkom dat informatie uitlekt met IRM-beveiliging (Information Rights Management)-, dat permanente bescherming van e-mailberichten en bijlagen, documenten en diagrammen biedt.

Gebruikmaken van een Office-achtige ervaring

Maak gebruik van de vernieuwingen van Office, zoals thema’s Donker, Delve, Uitleg en ondersteuning voor hoge DPI-waarden om verschillende diagrammen te kunnen maken en samen te kunnen werken.

Visio Plan 2 lijkt op de applicaties van Microsoft Office. Daarom is Visio snel te leren.
Office 365 biedt vele voordelen. Profiteer er ook van!

Profiteer van de voordelen van Office 365

 • Gebruikers kunnen snel aan de slag met de technologie voor toepassingsstreaming.
 • Vereenvoudig je implementaties door de meest recente patches en updates automatisch te laten installeren. Je kunt installaties ook uitstellen via een gecentraliseerd beleid waarmee zo nodig op compatibiliteit kan worden getest.
 • Zorg ervoor dat gebruikers vanaf de computer van hun keuze kunnen werken. Ze kunnen Visio installeren op meerdere pc’s of zelfs tijdelijk op een computer in een openbare gelegenheid.
 • Profiteer van de integratie met andere Office 365-services, zoals integratie met de aanwezigheids- en chatfunctie via Microsoft Skype voor Bedrijven of Microsoft Lync en Skype voor Bedrijven Online.
het logo van microsoft gold partner

Microsoft Gold Certified Partner

Wij zijn Microsoft Gold Certified Partner. Deze hoogste status binnen het Microsoft Partner Network wordt toegekend aan partners die voldoen aan zware toelatingseisen op het gebied van klantreferenties, succesvolle implementaties, specialisatie en certificering van medewerkers.

Interesse in Visio Plan 2?
Stuur een bericht:

captcha