URL check - Controleer of je URL vrij is!

Gebruik onze URL checker en registreer direct je domeinnaam. Met de URL check controleer je of de door jou gewenste domeinnaam nog vrij is. Een domeinnaam is dus eigenlijk de URL die je in de adresbalk van je browser intikt. URL gecheckt en is je gewenste domein nog vrij? Ga dan gelijk aan de slag met je website of e-mail! Kies voor e-mailhosting als je alleen wilt e-mailen met je domeinnaam, of ga voor hosting voor het maken van je website of webshop. 

www.
Binnen 1 minuut geregistreerd
Online support
Gratis website

Wat is een URL check?

URL is een afkorting voor Universal Resource Locator, en bestaat uit meerdere onderdelen. Een belangrijk onderdeel van de URL is de domeinnaam. Voordat je je eigen, unieke URL kan kopen is een URL check de eerst stap. Hiermee checken je of de URL nog beschikbaar is. 

 

Tips voor de slimste URL check

Met onze URL checker hierboven kan je direct controleren of je gewenste URL nog beschikbaar is. Het vinden van de juiste URL kan soms lastig zijn omdat er al heel veel URLs bezet zijn. Onze URL checker toont onder de populaire resultaten ook alternatieve URLs die wel beschikbaar zijn. Ook kan je URLs checken binnen verschillende categorieen van domeinnaam extensies.

Laatste tip: gebruik de URL checker om ook afkortingen en veelvoorkomende spelfouten van de URL vast te leggen. Hiermee voorkom je dat anderen deze URL vastleggen.

Alle URL extensies

 

 

Domeinnaam kopen? Maak een gratis website met MijnWebsite lite

Ga je een URL checken? Dit kan je ermee doen: 

Je kunt verschillende kanten op als je een URL checkt. Gebruik je URL bijvoorbeeld voor een website, mail of om door te linken.

Website maken

Gebruik je URL als webadres voor je website. Bijvoorbeeld www.jouwdomeinnaam.nl. Voor het maken van een website heb je een hostingpakket nodig. Koop het pakket dat bij jou past en gebruik daarna gratis builders als WordPress of Joomla! om je website mee te maken. Onze hostingpakketten komen met gratis e-mailruimte.

Alle hostingpakketten

E-mail

Wil je jouw URL alleen voor mail gebruiken? Dan kun je beter een e-mailpakket kopen. Je mailt dan vanaf je eigen domeinnaam, bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl, maar betaalt meestal minder dan voor een hostingpakket.

Je kunt met je e-mailpakket en domein mailen vanaf onze eigen Webmail.

E-mailpakketten

Doorlinken

Wil je een domein URL naar jouw website? Met een DNS koppel jij je domeinnaam aan een bestaand hostingpakket en kun je het URL naar een andere URL linken. Bijvoorbeeld als je wil dat bezoekers ook op www.jouwdomeinnaam.nl landen als ze www.jouwdomeinnaam.com invoeren.

Alles over doorlinken

Koop nu je .nl-domeinnaam extra voordelig!

Een .NL domeinnaam registreren is een voordelige optie. Al voor 1 euro maak je een heel jaar lang gebruik van jouw gewenste .nl-domeinnaam. Bestel direct en ga gelijk aan de slag! 

Bestel direct

Kies uit verschillende URL extensies

Je hebt bij het kopen van een URL keuze uit meerdere extensies. De populaire, bekende extensies, maar ook de minder voorkomende extensies die vaker nog beschikbaar zijn. Heb je dus een URL in het hoofd, maar is deze in de gewenste extensie al bezet? Denk dan ook zeker aan andere opties en claim je domeinnaam direct.
 

Bekende extensies

Unieke extensies

URL checken:

www.
Aantrekkelijke welkomsttarieven
Gratis MijnWebsite
De beste support

Tips voor het checken van je URL

Een domein checken begint met een naam. Weet jij al welke url je wilt checken? Kies voor een domeinnaam die kort en bondig en daardoor makkelijk te onthouden is. Houd ook rekening met de vindbaarheid, een eenvoudige domeinnaam scoort vaak beter dan hele comlexe domeinnamen. 

 

domein kopen? Kies uit een van de vele extensies zoals .tech of .shop.

Veelgestelde vragen over domeinen

Met een domeinnaam kun je een website of webshop maken. Of je nu een online fotoalbum, een portfoliowebsite, blog, webshop of als ZZP'er een website wilt, het begint altijd met een domeinnaam. Je kunt ook een domeinnaam kopen om er zeker van te zijn dat niemand er vandoor gaat met deze domeinnaam. Het kan bijvoorbeeld heel handig zijn om je eigen naam als domeinnaam te kopen, zo voorkom je dat anderen er mee aan de haal gaan, maar het is ook een unieke CV voor als je bijvoorbeeld gaat solliciteren.

Een domeinnaam kun je zien als een online adres. Vergelijk het met je eigen adres. Door een URL in te tikken in de adresbalk van je browser kom je op een website terecht. Dus waar de domeinnaam het adres is, is de hosting het huis. Daarmee richt je een domeinnaam in.

Je hebt veel verschillende mogelijkheden als het aankomt op een domeinnaam kopen. Wil je alleen e-mailen met je domeinnaam? Dan is e-mailhosting genoeg. Ga je een website maken met WordPress? Kies dan voor WordPress hosting. Liever een eenvoudige sitebuilder waarmee je makkelijk en snel een website maakt? Dan is MijnWebsite een goed idee. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen je domeinnaam te registreren.

Tuurlijk! Als je je domeinnaam wilt verhuizen naar Yourhosting, volg dan de stappen zoals hier omschreven: Domein verhuizen

Waar jouw URL checken? 

Ben je op zoek naar een domeinnaam? Bij Yourhosting ben je aan het juiste adres! Als grootse hostingprovider hebben we jarenlange ervaring met het hosten van jouw domeinnamen en websites. Kies uit meer dan 900 domeinnaamextensies en profiteer van voordelige prijzen. Heb je een vraag? Bij onze klantenservice kun je altijd terecht. 

Aan de slag met je website

Aan de slag met je domein? Vergeet dan je hosting niet. Zonder hosting is je website niet te vinden voor je bezoekers. Met hosting zorg je er namelijk voor dat je website 24/7 verbonden is met het internet. Probeer bijvoorbeeld de WordPress hosting eens. Natuurlijk kun je bij ons ook alleen je domeinnaam kopen, zonder dat je er iets mee gaat doen. Daarmee voorkom je dat anderen deze domeinnaam registreren.

WordPress Hosting

flexibele webhosting


Hulp nodig? Wij helpen je verder!

Onze klantenservice staat klaar

Heb je hulp nodig bij het kopen van een domein? Stel je vraag aan onze klantenservice, zij helpen je graag verder. De klantenservice is zes dagen in de week bereikbaar via chat, mail, Facebook en Twitter.

Premium Support

Met voorrang geholpen worden als je technische problemen ervaart? Met Premium Support heb je meteen hulp via een exclusieve telefoonlijn. Je krijgt hulp van een vast team met specialisten. vanaf  per maand. 

Website verhuizen

Wil je jouw website verhuizen naar Yourhosting? Wij nemen de zorg graag voor je uit handen. Wij zorgen ervoor dat je met minimale downtime je website zo snel mogelijk over is. Zo beheer je alles op een plek, wel zo makkelijk. Vanaf  € 75,-.  Liever zelf doen? Volg de verhuisprocedure