Meer dan 15 jaar betrouwbare webhosting
Live support via telefoon en chat
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Live support via telefoon en chat

Stage Systeembeheer


Fulltime    Zwolle    Systeembeheer   MBO

Zoek jij een ICT-stage? Doe jij een opleiding in de richting van IT-beheerder, IT Systems and Devices of IT Support medewerker?

ICT-Stage Systeembeheer bij Yourhosting

Deze vacature is inmiddels vervuld. Je kunt niet meer solliciteren.

Tijdens jouw stage bij Yourhosting zorg je er voor dat de interne infrastructuur, onze systemen en (data)communicatiefaciliteiten zonder problemen werken. We dagen je uit om mee te denken over onze processen en kritisch te kijken hoe we deze efficiënter kunnen inrichten.

 

Je werkzaamheden: 

 • Aanspreekpunt voor collega’s met vragen of storingen aan hardware of software;
 • Onderhouden en bewaken van interne Windows Servers en Microsoft Cloud;
 • Installeren, testen en distribueren van software voor besturingssystemen via System Center Configuration Manager conform opleverprotocol;
 • Installeren en onderhouden van de interne werkplekken en de bijbehorende apparatuur;

Mocht je een aantal van deze werkzaamheden nog nooit hebben gedaan, maak je geen zorgen! Wij leiden je natuurlijk op zodat jij aan het eind van je stage de fijne kneepjes van het vak kent.

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

We beginnen de dag met een stand up. Hier bespreken we de werkzaamheden die vandaag op de planning staan. Daarna ga je naar je werkplek en begin je met een controle op onze systemen. Zijn alle back-ups goed gegaan vannacht? Zijn er nog updates binnengekomen voor onze softwarepakketten? En een blik werpen in onze Security Manager kan natuurlijk niet ontbreken. Tussendoor sta je klaar voor je collega’s en voor dat je het weet is het alweer tijd voor pauze. In de pauze word je tijdens FIFA met 3-1 ingemaakt door je collega in onze gameroom. Gelukkig heb je morgen tijd voor een revanche 😉! Samen met Niels ga je de middag besteden aan serverbeheer of pak je samen verschillende projecten op. De dag is bijna ten einde. Je controleert of er nog incidenten zijn ingeschoten en werkt de tickets bij waaraan je gewerkt hebt. Daarna is de dag weer om.

 

Team Operations Yourhosting

Je werkt tijdens je stage samen met Niels, hij is vijf dagen per week aanwezig. Niels houdt zich voornamelijk bezig serverbeheer, informatiebeveiliging en vulnerability management. Jij gaat hem onder andere ondersteunen met softwarebeheer, incidenten en support aan collega's.

Wat verwachten we van je?

 • MBO 4 werk- en denkniveau;  
 • Een ICT-gerelateerde opleiding in de richting van: IT-beheerder, IT Systems and Devices of IT Support medewerker
 • Je ziet werkzaamheden en pakt dit zelfstandig op;  
 • Een proactieve en enthousiaste houding;
 • Communicatief vaardig, je bent immers veel in contact met onze collega's;  
 • Een gezonde dosis motivatie en een frisse blik.  

Wat bieden wij jou?

 • Een informele, dynamische en leerzame werkomgeving;
 • Je leert de kneepjes van het vak in een IT-omgeving;
 • Leuke collega’s en een goede begeleiding ;
 • Ruimte voor eventueel onderzoek of stageverslag;
 • Een passende stagevergoeding.

Enthousiast geworden?

Ben je op zoek naar een werkplek waar je je kunt ontwikkelen en je talent kunt inzetten? Solliciteer dan direct door je motivatie en CV naar sollicitatie@yourhosting.nl te sturen. Vermeld hierbij jouw studierichting, de stageperiode en jouw voorkeur qua opdracht of kennisgebied. Of maak via het mailadres een afspraak met Martijn Ruitenberg voor een kop koffie bij ons op kantoor. We zien je cv en motivatie graag in onze mailbox! 

Wij werven onze medewerkers zelf. Acquisitie stellen we niet op prijs. 

 

Over Yourhosting

Toegankelijk, gedreven, deskundig en betrokken zijn de woorden die Yourhosting typeert. Onze nuchtere Zwolse achtergrond zorgt ervoor dat we open staan voor nieuwe kansen en ideeën. We werken hard aan ons succes en dat van onze klanten. Yourhosting is de grootse hostingprovider van Nederland en met meer dan 15 jaar ervaring in de IT-wereld zijn wij dé expert.

Wij zoeken gemotiveerde, deskundige mensen die aan dat succes willen bijdragen. We vinden het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat en daarom krijg je volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Bij Yourhosting voel je je thuis.