Meer dan 15 jaar betrouwbare webhosting
Live support via telefoon en chat
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Live support via telefoon en chat

Vacature Content Marketeer


Fulltime    Zwolle    Marketing    HBO/WO

 

Je werk 

Wij geloven in de kracht van goede content, jij ook? Heb je een passie voor schrijven en word je enthousiast van een steengoede tekst? Heb jij continu creatieve ideeën om een boodschap aan je doelgroep over te brengen? Lees verder, want we zijn op zoek naar een content marketeer die betrokken is bij de volledige content strategie van Yourhosting in Zwolle.

Functiedetails

Je gaat werken in Zwolle
Je bent fulltime beschikbaar 
Je opleidingsniveau is HBO/WO

Je werkzaamheden

Als content marketeer bestaan je werkzaamheden onder andere uit het schrijven van content voor blogs, de website, video’s, whitepapers, social media en persberichten. Je schrijft zelfstandig informatieve, aantrekkelijke en overtuigende teksten in de Nederlandse taal. Hiermee houd je continu rekening met de buyer’s journey van onze doelgroep en SEO. We zijn sinds vorig jaar begonnen aan de bouw van ons Marketing Automation Platform. Er is al veel uit deze kan gehaald, maar jij kunt helpen om het onderste er nog uit halen! Jij wordt warm van het schrijven van teksten, maar ook van onderzoeken hoe de teksten het beste bij de klant terecht kunnen komen.

Daarnaast is het een vereiste dat je een marketing/communicatieachtergrond hebt en affiniteit hebt met communicatietrajecten.

Jouw dag

Je begint de dag met een kop koffie of thee. Je checkt het laatste nieuws en social media en deelt gelijk wat tips waar we op in kunnen spelen. Vervolgens heb je een daily stand-up met het hele team waarin we bespreken wat we gaan doen. Hierna zet je de laatste puntjes op de i voor een nieuwe blog en ga je snel door naar een afspraak die je hebt over de content strategie voor SSL. Dan is het tijd voor de lunch. De middag staat in het teken van content schrijven voor en bedenken van een nieuwe marketing automation flow. Vervolgens publiceer je de blog en plan je berichten hierover in op social media. De dag zit er weer op, tot morgen! 

Je team

Het Marketing-team van Yourhosting bestaat uit 4 gedreven collega’s bestaande uit een vormgever, front-ender, allround marketeer en conversie specialist. Het is een zelfsturend, jong en commercieel team. Ze werken volgens de SCRUM methodiek en de werksfeer is informeel. Naast hard werken wil het team graag weten hoe je weekend was en wat je buiten je werk allemaal uitspookt. Je werkt ook veel samen met de mensen van Support en Business Intelligence. Zij spreken immers dagelijks klanten en weten daarom precies wat er speelt. 

 

Wat verwachten we van je?

Naast een goede klik ben jij sterk in schrijven van pakkende teksten, kun jij je goed inleven in de doelgroep en kun je hier zowel commercieel als informatief op inspelen. Affiniteit met de IT-branche, hosting- en clouddiensten is handig als je bij ons aan de slag gaat. Hier gaat het grootste gedeelte van de door jou gemaakte en verspreide content immers over. Daarnaast is het een grote pré dat je ervaring hebt met de buyer’s journey, SEO en marketing automation tools. Wij werken met Hubspot, maar ervaring met een soortgelijke tool is ook prima!

En verder:

 • Je vertelt een goed verhaal met weinig woorden;
 • Je ziet het grote geheel en bent daarnaast ook in staat het uit te voeren;
 • Je begrijpt hoe SEO werkt en kan dit toepassen;
 • Je hebt een goed inlevingsvermogen en een commerciële, product- en doelgroepgerichte mindset;
 • Je hebt ervaring met conceptontwikkeling en content creatie;
 • Je bent goed bekend met social media zoals Twitter, LinkedIn en Facebook;
 • Je schrijft goedlopende en foutloze teksten: van campagne teksten tot whitepapers en blogs;
 • Je weet op welke manier je klanten kan binden via e-mailmarketing;
 • Je bent een zelfstandige aanpakker en tegelijk een echte teamspeler;
 • Je bent in het bezit van een afgeronde Hbo- of WO diploma in de richting van communicatie of marketing.

 

Wat bieden wij jou?

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers presteren, maar uiteraard krijg je daar ook veel voor terug. Onder andere dit:

 • Geld;
 • Een dienstverband van 32 - 40 uur per week;
 • Als je wil, kun je thuis werken; 
 • Een laagdrempelige en informele bedrijfscultuur binnen een jong bedrijf; 
 • Elke dag vers fruit; 
 • Een goede pensioenregeling; 
 • Mogelijkheid om je verder te ontwikkelen.

Maar ook de sfeer vinden we belangrijk bij Yourhosting:

 • Er is altijd een wandelmaatje of Fifa-maatje, je pauzes kun je simpelweg niet alleen doorbrengen bij Yourhosting; 
 • Elke vrijdag hebben we een borrel;
 • De personeelsvereniging organiseert regelmatig uitjes, bijvoorbeeld een escaperoom, pubquiz, karaoke-avond of een fifa/30-secondstournooi. 

Enthousiast geworden?

Maak een afspraak met onze HR-adviseur voor een kop koffie bij ons op kantoor. We zien je cv en motivatie graag in onze mailbox! sollicitatie@yourhosting.nl. 

Wij werven onze medewerkers zelf. Acquisitie stellen we niet op prijs. 

Over Yourhosting

Toegankelijk, gedreven, deskundig en betrokken zijn de woorden die Yourhosting typeert. Onze nuchtere Zwolse achtergrond zorgt ervoor dat we open staan voor nieuwe kansen en ideeën. We werken hard aan ons succes en dat van onze klanten. Yourhosting is de grootse hostingprovider van Nederland en met meer dan 15 jaar ervaring in de IT-wereld zijn wij dé expert.

Wij zoeken gemotiveerde, deskundige mensen die aan dat succes willen bijdragen. We vinden het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat en daarom krijg je volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Bij Yourhosting voel je je thuis.