Vacature Marketing Intelligence Specialist


40 uur    Thuis en Zwolle    Marketing    HBO of WO

Kom werken als Marketing intelligence specialist bij Yourhosting: De grootste en meest klantvriendelijke webhoster van Nederland!

Zorg jij dat je de juiste inzichten bij je marketing collega’s aanlevert zodat de sales binnenstromen?

Solliciteer direct

Marketing Intelligence Specialist bij Yourhosting

Als marketing intelligence specialist word je mega enthousiast van het analyseren van complexe data. Je bent een belangrijke schakel in het marketingteam omdat jij data omzet in de juiste informatie voor je collega’s in het marketingteam. Hierdoor kunnen we onze marketingstrategie optimaal uitvoeren.

Met behulp van ons Customer Data Platform (CDP) heb jij beschikking over alle data die je maar wil. Je helpt mee bij de inrichting en het verbeteren hiervan.

Samen met je collega’s van de marketingafdeling zorg jij ervoor dat we onze gezamenlijke doelen behalen en van elkaar leren, hierin ben jij een belangrijke schakel.

Ruimte voor ontwikkeling vinden wij bij Yourhosting belangrijk. Sterker nog, we stimuleren het. Als jij wensen hebt voor jouw ontwikkeling, is dit altijd bespreekbaar en kijken we samen naar wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

Functiedetails: 

Werken vanuit huis en in Zwolle
40 uur per week
HBO of WO werk- en denkniveau
 

Een dag als Marketing Intelligence specialist

In de ochtend overleg je met collega’s tijdens de stand-up. Je hebt de vraag gekregen om de customer lifetime value te berekenen van onze nieuwe Managed WordPress hosting dienst. Je komt er achter dat je net genoeg data hebt om significantie te bereiken en daardoor betrouwbare uitspraken kunt doen. Je duikt in ons customer data platform om de juist data te vergaren en werkt vervolgens een aantal analyses uit. Morgen ga je het marketing team je bevindingen presenteren, zodat onze Advertising specialist nét iets meer kan uitgeven om nieuwe leads binnen te halen. Volgende week duik je in een aantal cohort analyses en denk je na over hoe je die data om kunt zetten in informatie om zo je collega’s te informeren over je inzichten.

Je team

Jouw collega’s in het Marketingteam zijn jong, ambitieus en enthousiast. De gemiddelde leeftijd bedraagt 25, het marketing team bestaat uit een team van 11 mensen. 8 daarvan houden zich bezig met Online Marketing en 3 met propositie en ARPU. We delen dezelfde passie voor marketing waardoor we veel van elkaar leren. De sfeer is informeel (maar professioneel) met ruimte voor een goeie grap op zijn tijd. Het wij-gevoel is belangrijk. We doen er alles aan om de gezamenlijke doelen te halen en proberen iedere dag van elkaar te leren. Zo versterken we niet alleen onze kennis, maar ook ons team!

 

Wat verwachten we van je?

Naast een goeie klik, vinden we ook dit belangrijk:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Een resultaatgerichte en analytische mindset;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als marketing intelligence specialist;
 • Kennis en ervaring met SQL;
 • Ervaring met Customer Data Platform
 • Ervaring met visualisatietools zoals Tableau of PowerBI
 • Je bent een teamplayer;
 • 36 – 40 uur per week beschikbaarheid;
 • Je bent bereid om vanuit huis te werken en op ons gezellige kantoor in Zwolle.

Wat bieden wij jou?  

We vragen om een gedreven Marketing Intelligence specialist, daar mag je natuurlijk ook iets voor terug verwachten, namelijk:

 • Flexibele werktijden;
 • De standaard is thuiswerken, maar we zien je graag af en toe op ons gezellige kantoor;
 • Een laagdrempelige en informele bedrijfscultuur binnen een jong bedrijf;
 • Pensioenregeling;
 • 26 vakantiedagen, met de mogelijkheid om dit uit te breiden naar 36 vakantiedagen;
 • Laptop van de zaak;
 • Mogelijkheid om je professioneel te ontwikkelen.

Maar ook de sfeer vinden we belangrijk bij Yourhosting:

 • In je pauzes spelen je collega’s graag een potje FIFA of maken ze een ommetje;
 • Elke vrijdag hebben we een gezellige weekafsluiting;
 • De personeelsvereniging organiseert regelmatig uitjes, bijvoorbeeld een pubquiz, FIFA- & 30-Seconds-toernooi of een escaperoom.

Enthousiast geworden?

Solliciteer dan direct door je motivatie en CV naar sollicitatie@yourhosting.nl te sturen. Of maak een afspraak met ons voor een (digitale) kop koffie. We zien je cv en motivatie graag in onze mailbox! 


Wij werven onze medewerkers zelf. Acquisitie stellen we niet op prijs. 

Over Yourhosting

Yourhosting is de grootste en meest klantvriendelijke hostingprovider van Nederland. We zijn gespecialiseerd in shared hosting en VPS, domeinnamen, SSL, en clouddiensten zoals Office 365. We zijn er voor iedereen. Of het nu voor een grote of kleine onderneming is, of voor thuis. Al meer dan 15 jaar doen we er alles aan om onze klanten de best mogelijke performance, veiligheid en support te geven. Met een team van gedreven experts onderscheiden we ons als premium webhoster door onze deskundigheid, klantvriendelijkheid en vergaande service, wat onze klanten waarderen met een 8,5.