Meer dan 15 jaar betrouwbare webhosting
Live support via telefoon en chat
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Live support via telefoon en chat

het logo van mijnwebsite winkel

Startersgids MijnWebsite Winkel


Tips om snel en eenvoudig je webshop online te zetten

1. Verleid je bezoekers met ‘n banaan

Gebruik op je homepage een spreekwoordelijke banaan. Een banaan is iets dat opvalt, dat direct de aandacht van klanten trekt. Die banaan is de knop of het item waarvan je wilt dat je klanten erop klikken, bijvoorbeeld de knop naar het meest populaire product of een speciale aanbieding. Lees meer over het gebruiken van een banaan, in het blog van Aartjan van Erkel.

mijnwebsite template op een macbook
voorbeeld van een template op een macbook

2. Gebruik aansprekende teksten

Met je webshop wil je natuurlijk zoveel mogelijk producten verkopen. Hiervoor is het belangrijk dat je je bezoeker weet te overtuigen en je van die bezoeker een klant maakt. Goede productteksten kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Lees voor tips voor een goede producttekst eens dit blog van Marketingfacts.

Pagina's aanmaken

Maak eenvoudig zoveel pagina’s aan als je zelf wil. Klik in de editor van MijnWebsite Winkel op ‘Pagina’s’ en vervolgens op ‘+ pagina toevoegen’. Op elke pagina kun je bepalen welke structuur je deze meegeeft. Zo kun je een pagina aanmaken met een galerij of slider. Kies bij het menu-item ‘Inhoud’ welke contentblokken je op je pagina wil hebben. Sleep het gewenste blok naar je pagina en je kunt direct aan de slag.

paginamenu voorbeeld in mijnwebsite
productfoto van schoenen

3. Kies de meest fantastische productfoto’s

Overtuig je klanten met de mooiste foto’s van de producten die jij in je webshop aanbiedt. Goede productfotografie is een vak apart, maar een paar tips kunnen je goed op weg helpen. Gebruik bijvoorbeeld altijd voor je productfoto’s een neutrale achtergrond. Producten komen het best tot hun recht met een witte achtergrond. Ook het gebruiken van hetzelfde soort licht voor al je foto’s is belangrijk. Elk licht heeft namelijk een andere kleurtemperatuur, waardoor je met verschillend licht heel verschillende foto’s krijgt. Lees meer tips in het blog van Ecommerce News.

4. Strooi met kortingen

In MijnWebsite Winkel geef je je klanten eenvoudig mooie kortingen. Geef bijvoorbeeld klanten die zich inschrijven voor je nieuwsbrief, 10% korting op hun volgende aankoop. Voor die korting kun je eenvoudig kortingscouponnen aanmaken die klanten kunnen inleveren bij betaling. Ga in de editor van MijnWebsite Winkel naar ‘Webshop’ en klik op ‘Promoties’. Onder het kopje ‘Kortingscoupons’ klik je op ‘Nieuwe coupon’. Vul de velden in en klik op ‘Opslaan’. Deze kortingscode kun je vervolgens verstrekken aan je klanten.

screenshot van kortingscoupons pagina

5. Veilig betalingen ontvangen

Met MijnWebsite Winkel kun je kiezen uit meer dan 30 betaalmogelijkheden voor je klanten. Één van de meest gekozen betaalmethodes is iDeal. Om je op weg te helpen leggen we je graag uit hoe je iDEAl instelt als betaalmethode.

  • Maak een Mollie-account aan. Via Mollie kun je iDeal-betalingen ontvangen. Voordat je iDeal-betalingen kunt ontvangen, is het nodig dat je een actief Mollie-account hebt.
  • Klik in de editor van MijnWebsite Winkel op ‘Webshop’ en vervolgens op ‘Instellingen’.
  • Klik op ‘Betaling’. In het scherm zie je onder ‘Betaalprocesser’ ‘[Kies betaalmethode]’ staan. Klik erop, scrol naar beneden en kies voor ‘iDEAL/Mollie’.
  • Vul het Partner ID van je Mollie-account in. Deze vind je in je Mollie-beheeromgeving onder ‘Account’.
  • Als je de optie ‘Testmodus (geen kosten) inschakelen) aanvinkt, kun je je iDeal-betalingen testen. Klik op ‘Opslaan’.
  • Je hebt iDeal nu ingesteld als betaalmethode.

Betalingen doen en ontvangen is met MijnWebsite Winkel extra veilig want je krijgt standaard een SSL-certificaat bij je webshop. Met SSL ben je zeker van een beveiligde verbinding. Je activeert je SSL-certificaat eenvoudig in MijnWebsite. Ga in de editor naar ‘Instellen’. Vink het vakje ‘Schakel SSL in voor deze website’ en klik op ‘Opslaan’. Na ongeveer een halfuur is je SSL-certificaat actief!

Wij helpen je graag!

We wensen je veel succes met je webshop! Wij staan altijd voor je klaar met de beste ondersteuning voor MijnWebsite Winkel via WhatsApp, e-mail en chat. Kijk ook eens op onze supportpagina, om te zien of jouw vraag ertussen staat.

Start direct met je webshop