Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

CGI-hosting


De afkorting CGI staat voor Common Gateway Interface. CGI is een methode om een computerprogramma te laten praten met een HTML-pagina. CGI-programma's worden geschreven om vele verschillende dingen te regelen, zoals communicatie in chatruimten, bulletin boards, tellers en online formulieren. Meer informatie over CGI.


CGI hosting

Het is mogelijk om CGI-scripts te laten draaien op je hostingpakket. Je kunt deze in de CGI-bin directory plaatsen van je hostingaccount: /home/jedomeinnaam.nl/cgi-bin/ . Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden.

De server is ingericht met SuEXEC. Dit houdt in dat de scripts draaien onder de ‘user’ en ’group’ waartoe je behoort. Dit heeft als voordeel dat de bestanden die een CGI-script aanmaakt, automatisch ‘jouw’ eigendom worden. Zonder SuEXEC zou de gebruiker ‘nobody’ zijn, wat betekent dat niemand toegang tot die bestanden heeft. Bovendien is SuEXEC veel veiliger in gebruik in verband met eventueel verkeerd geschreven CGI-scripts.

Het is mogelijk je CGI-scripts te draaien in de map /home/jedomeinnaam.nl/cgi-bin. Mogelijk word je gevraagd om CHMOD-rechten te geven aan de bestanden van CHMOD 755 voordat deze werken.

Het is ook mogelijk om uit elke DIR binnen /home/jedomeinnaam.nl/www/ CGI te draaien (tot 2 levels diep in een folder ‘cgi-bin’ genaamd), maar de voorkeur wordt gegeven aan de /cgi-bin/ directory. Bestanden buiten deze directory hebben de extensie .pl of .cgi.

Op CGI-scripts leveren wij geen support. Wel kun je op de pagina over serverpaden & bestandslocatie handige tips vinden.

CGI-bestanden upload je via FTP in ASCII op je hostingaccount. Heb je het binair gedaan, dan werken de bestanden op je hostingaccount niet.

Ook mag de directory waarin het bestand staat, of het bestand zelf, nooit op CHMOD 777 staan. Deze zet je in dit geval terug op CHMOD 755.