Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

Wat is dataverkeer?


Dataverkeer is het aantal GB (of MB of KB etc.) dat wordt verbruikt door het bezoeken van je website, het versturen van e-mail en al het overige internetverkeer. Bezoekt iemand je website, dan downloadt hij bestanden (data) naar zijn computer om deze te bekijken. Hoe vaker je website wordt bezocht, des te meer data je website verzendt.

Ook het plaatsen van bestanden op je website genereert dataverkeer. Wanneer er een bestand van 1 MB op je website staat dat 100 keer wordt bezocht, dan betekent dit in theorie dat je 100 MB dataverkeer verbruikt.


Dataverkeer op je hostingaccount

Ieder hostingpakket beschikt over een eigen dataverkeerlimiet voor je website en e-mail. Klik in de Hostingmanager op het menu-item 'Statistieken'. Daar staat je hoeveelheid dataverkeer weergegeven. De statistieken worden per maand bijgehouden.


Wat gebeurt er als ik mijn datalimiet overschrijd?

Je bent zelf verantwoordelijk voor het aantal GB dataverkeer dat je per maand verbruikt. Wij houden je dataverbruik ook in de gaten. Overschrijd je de datalimiet van je hostingpakket, dan ontvang je van ons twee keer een e-mail hierover. Wanneer je daarna nog steeds het datalimiet overschrijdt, halen wij je website tijdelijk offline voor de resterende dagen van die maand.

Wanneer je extra dataverkeer verwacht, adviseren wij je om een groter hostingpakket te nemen. Hiervoor is het nodig dat je je Starthosting-pakket opzegt, en een groter Yourhosting-pakket bestelt. Volg hiervoor de onderstaande videohandleiding.