Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

Domeinnaam forwarden, doorlinken of redirecten


Domeinnamen doorlinken, redirecten of je DNS beheren per domeinnaam is vanaf het Starthosting Mijn e-mail-pakket mogelijk. Daarnaast beschikken onze pakketten ook over andere verwijsmogelijkheden.


Bij het doorlinken maken we gebruik van een 'hidden-frame', waarbij de bezoeker van je site niet kan zien dat hij doorgelinkt wordt naar een andere locatie. In de adresbalk van de browser blijft de oorspronkelijke domeinnaam staan.

Een redirect stel je eenvoudig in via de Hostingmanager. Log hiervoor in op Mijn Account en klik door naar de Hostingmanager van je Starthosting-pakket.


DNS-instellingen

In ieder pakket kun je de DNS-instellingen van de domeinnaam beheren. DNS-records zorgen er voor dat een domeinnaam gekoppeld wordt aan een server. Je browser en de e-mail weten aan de hand van de DNS-records naar welke server het verzoek of de e-mail verzonden mag worden. De server die de DNS-records noemen, weet dan wat er verder met deze domeinnaam mag gebeuren.

Als je een DNS-wijziging wilt maken, dan is het belangrijk om te weten wat je precies aanpast. Dit om te voorkomen dat je domeinnaam naar de verkeerde server verwijst, of helemaal niet meer naar een server verwijst.

De volgende DNS-wijzigingen zijn de meest voorkomende wijzigingen:

  • Nameserver wijziging;
  • CNAME- en A-record wijziging;
  • MX-record wijziging.

Nameservers wijzigen

Aan een domeinnaam zijn twee nameservers gekoppeld. Een nameserver bestaat uit het internetadres (locatie van een server) waar de overige technische informatie over je domeinnaam staat opgeslagen.

Voor alle domeinnamen die je hebt geregistreerd, hebben wij standaard onze nameservers ingesteld:

  • ns3.firstfind.nl
  • ns4.firstfind.nl
  • ns5.firstfind.net

Vanaf het Starthosting Mijn e-mail-pakket kun je zelf nameservers aanpassen. Wij adviseren je de nameservers alleen aan te passen als je hier kennis van hebt. Het is mogelijk dat na het aanpassen van de nameservers je website en/of e-mail niet meer bereikbaar is.