Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

Ik krijg een foutmelding na het uploaden van mijn websiteIk heb net mijn site op de server gezet

Controleer of je de webbestanden in je /www/-folder hebt geplaatst. Staan de bestanden naast deze map, of in een submap van deze map, dan kan de webserver je webbestanden niet lezen.


Ik heb de bestandsrechten aangepast

‘Forbidden / Je bent niet gemachtigd deze pagina te bekijken.’

Krijg je deze melding, dan ligt dat aan de CHMOD-rechten in je webhostingaccount. Let er bij het uploaden van bestanden naar je webhostingaccount op dat ’Passive Mode’ in je FTP-programma aangevinkt staat, omdat ook het FTP-programma de oorzaak kan zijn.

Je kunt ons via een supportformulier vragen de rechten op je webhostingaccount te resetten. Dat betekent dat het ook nodig is om de rechten van eventuele scripts (bijvoorbeeld in de cgi-bin directory, of bepaalde mapjes voor je php-script) die wel een andere CHMOD nodig hebben, zelf aan te passen.


Mogelijke oorzaken en oplossingen

Problemen met uploaden naar je webhostingaccount worden altijd veroorzaakt door de instellingen van het FTP-programma. We verzoeken je uiterst voorzichtig te zijn met het aanpassen van de CHMOD-rechten op bestanden en mappen van je webhostingaccount. Met name de directories op je webhostingaccount hebben een viercijferige CHMOD-code die je niet zelf met je FTP-programma kunt herstellen (dat heeft te maken met onze strenge beveiliging). Als je bestanden of mappen van je webhostingaccount verwijdert en ze daarna weer opnieuw uploadt of aanmaakt, lost dat vaak het probleem van een niet te herstellen CHMOD-code op.

De rechten van de map op je webhostingaccount zijn bepalend voor de bestandsrechten van de files die je uploadt in die map. Als je ooit de CHMOD-rechten van die map aangepast hebt, krijgen de bestanden een verkeerde CHMOD-waarde mee bij het uploaden. Daarom is het belangrijk dat je nooit de rechten van bijvoorbeeld /www/ wijzigt.