Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

Wat is een uitgaande e-mailserver?Uitgaande e-mailserver (SMTP)

Normaal gesproken verstuur je je e-mail via de uitgaande e-mailserver van je internetprovider (zoals Ziggo, KPN en UPC). Met de uitgaande e-mailserver van Starthosting kun je je e-mail via onze servers versturen.


Waar je maar wilt e-mail versturen vanaf je laptop of smartphone

Door e-mail te versturen via Starthosting kun je overal e-mail versturen zonder afhankelijk te zijn van de mailserver van je internetprovider. Dit is vooral handig als je werkt met een laptop of smartphone op verschillende plekken met verschillende internetaansluitingen. Je hoeft dan nooit meer je e-mailgegevens aan te passen.


Aanvragen

Heb je een Starthosting-pakket, dan is de uitgaande mailserver beschikbaar vanaf het Normaal-pakket. Heb je geen uitgaande mailserver en wil je dit wel, zeg dan je Starthosting-pakket op en vraag een Yourhosting-pakket aan. Volg onderstaande videohandleiding voor het opzeggen van je pakket en het aanvragen van een Yourhosting-pakket.


Uitgaande e-mailserver instellen

Benodigde gegevens:

  • Servernaam: De servernaam om Uitgaande e-mailserver (SMTP) in te stellen vind je onder ‘Uitgaande e-mailserver’ in je Hostingmanager.
  • Poort: Het poortnummer om Uitgaande e-mailserver (SMTP) in te stellen vind je onder ‘Uitgaande mailserver’ in je Hostingmanager.
  • E-mailgebruikersnaam: Selecteer in de Hostingmanager je domeinnaam en klik op ‘E-mail configuratie’. Je e-mailgebruikersnaam eindigt op twee cijfers.
  • E-mailwachtwoord: Selecteer in de Hostingmanager je domeinnaam en klik op ‘E-mail configuratie’. Stel hier per e-mailbox je wachtwoord in of pas deze aan.
  • Verificatie: Voordat je gebruik kunt maken van onze SMTP-server, vraagt je e-mailprogramma om een verificatie. Vul hier de e-mailgebruikersnaam en het e-mailwachtwoord in van je uitgaande e-mailserver.