Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

Mijn website doet het (nog) niet?Doorverwijzing via DNS / url

Heb je in de Hostingmanager je domeinnaam via DNS verwezen naar een andere server? Het duurt maximaal vier uur voordat je DNS-records bij elke internetprovider ververst zijn. Is het langer geleden dat je de DNS-wijziging hebt gedaan, controleer dan het serveradres dat je hebt ingesteld in de Hostingmanager bij ‘DNS-beheer’.

Verwijs je de domeinnaam door naar een andere url? Deze wijziging werkt direct. Zie je dit nog niet op internet, controleer dan het cachegeheugen van je browser. Misschien heeft je browser de oude informatie opgeslagen en is het nodig de pagina te verversen of het browsegeheugen te wissen.


Ik heb mijn website gepubliceerd in het programma MijnWebsite, maar ik zie het nog niet online staan.

Bij de eerste keer dat je je website publiceert in MijnWebsite, duurt het maximaal vier uur voordat je website online staat. Staat je MijnWebsite-site al online en publiceer je een wijziging, dan is de wijziging direct zichtbaar online.


Ik heb mijn files geüpload, maar ik zie niets veranderen op mijn domein

Mogelijke oorzaken

  • Je hebt de bestanden in de verkeerde map geüpload
  • Het eerste bestand dat geopend moet worden heeft niet de goede benaming
  • Je hebt de instellingen binnen het programma waarmee je werkt niet correct staan

Mogelijke oplossingen

  • Je kunt de bestanden te uploaden in de map /www/.
  • Mogelijk moet je in het programma waarmee je de site online probeert te zetten nog opgeven dat de bestanden in de folder /www/ moeten komen te staan. In Frontpage geef je dat aan door achter website.nl de foldernaam op te geven. Meer informatie over Frontpage.
  • Het eerste bestand dat altijd geopend wordt is index.html of index.htm. Je moet de index.html die op dit moment aanwezig is te overschrijven. Let er hierbij op dat het bestand index.html of index.htm met kleine letters geschreven is. Het is niet toegestaan om hierin hoofdletters te gebruiken. Wanneer er meerdere index bestanden aanwezig zijn werkt je website ook niet naar behoren, er kan maar één index bestand aanwezig zijn.
  • Als je Dreamweaver gebruikt vink je bij FTP settings "Use Passive FTP" aan, verwijder je de online bestanden en upload je daarna opnieuw.