• 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke support
  • 160.000 tevreden klanten

Veelgestelde vragen Acronis

Wat is Acronis Backup

Acronis Backup is dé online back-upoplossing bij Yourhosting. Maak eenvoudig een back-up met historische gegevens van wat je maar wilt: van mappen en bestanden tot complete servers, VPS’en en databases. Daarnaast kun je je back-up ook opslaan op een lokale externe harde schijf, naast de back-up bij Yourhosting.Acronis is geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Omdat we verschillende abonnementen aanbieden, is er altijd een variant die bij je past.

Inloggen en beheren

Hoe log ik in

Via https://cloud.acronis.com/login log je rechtstreeks in op Acronis. Je hoeft hiervoor niets te downloaden.

Hoe upgrade ik naar een groter abonnement?

Je vraagt een upgrade aan door ons een bericht te sturen via het supportformulier. Deze vind je onder ‘Support’ in Mijn Account. Omdat je inlogt met jouw klantnummer en zelfgekozen wachtwoord, weten wij dat het verzoek van de accounthouder komt. Zo kunnen we je sneller en gerichter van dienst zijn en wordt je verzoek bovendien veilig verzonden via SSL.

Is er een zoekfunctie in Acronis Backup?

Bij het aanmaken van je back-up kun je kiezen van welke bestanden of mappen je een back-up wilt maken, en waar je deze opslaat. Dit doe je door te navigeren door de mappen/folders op je computer, en te selecteren waar jij een back-up van wilt maken. Opslaan kan zowel in de beveiligde cloud, als op je lokale computer of op een externe schijf.

Wie beheert mijn back-ups?

Via je eigen account maak je en beheer je je eigen back-ups. Niemand anders heeft toegang tot je back-ups.

Waar staat mijn data?

Je data staat in het Acronis-datacenter in Frankfurt, en valt daarom onder de Europese wetgeving. Op termijn volgt ook een datacenter in Nederland, waarbij dezelfde wetgeving van toepassing is.

Back-up maken

Kan ik zonder internetverbinding een back-up maken?

Zonder internetverbinding kun je geen back-up maken. Je Acronis-omgeving is alleen als webadres te benaderen via https://cloud.acronis.com/login. Daar heb je een internetverbinding voor nodig. Daarbij wordt je gemaakte back-up online naar het datacenter verplaatst.

Kan ik een back-up maken van SharePoint & OneDrive?

Deze optie komt naar verwachting medio 2017 beschikbaar.

Kan ik een automatische back-up instellen?


Het is mogelijk om automatische back-ups uit te voeren. Hierbij kun je kiezen uit een wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse back-up.

Wordt er altijd een volledige back-up of recovery gemaakt?

De eerste keer dat je een back-up maakt, kopieert Acronis alle beschikbare gegevens. Een volgende keer wordt er alleen een back-up gemaakt van de gegevens die gewijzigd zijn. 

Daarnaast wordt in het geval van een onderbroken back-up, het proces hervat vanaf het punt waar Acronis gebleven is.

Hoe lang kan ik een back-up bewaren?

Back-ups van Acronis zijn oneindig lang te bewaren. Je kunt je back-up dus zo lang bewaren als je wilt.

Beveiliging & privacy

Hoe veilig is mijn data?

In het datacenter wordt een kopie van een kopie gemaakt. Deze twee back-ups worden afzonderlijk van elkaar opgeslagen. Daarnaast wordt al je data beveiligd met encryptie, ook wanneer de data nog onderweg is naar de opslaglocatie. Encryptie betekent dat alle gegevens versleuteld verstuurd en opgeslagen worden. Door deze versleuteling kunnen anderen nooit je bestanden inzien of onderscheppen. Doordat je back-up in Frankfurt wordt opgeslagen en zo aan de Europese Wetgeving voldoet, zijn je bestanden veilig voor overheidsinstanties. Zij mogen en kunnen je back-up niet inzien of achterhalen.

Wat is een encryptiesleutel?

Via een encryptiesleutel worden bestanden gecodeerd (of versleuteld). Doordat je data alleen bereikbaar is voor iemand die beschikking heeft over deze encryptiesleutel, kan er nooit iemand anders bij jouw data. De encryptiesleutel is strikt persoonlijk.

Staat de encryptiesleutel standaard ingeschakeld?

De encryptiesleutel staat standaard uitgeschakeld. Je kunt deze inschakelen vanuit je Acronis-omgeving.

Kan ik mijn encryptiesleutel opvragen?

De encryptiesleutel staat standaard uitgeschakeld. Je kunt deze inschakelen vanuit je Acronis-omgeving.

Met welk type encryptie is mijn data beveiligd?

Je data is beveiligd met in-transit and at-rest AES 256 encryptie.

Hoe ga ik aan de slag met Acronis?

Gebruik onze startersgids om Acronis te installeren en een back-up van je bestanden, mappen en apparaten te maken.

Hoe plaats ik een back-up terug?

Volg voor het terugplaatsen van een back-up op je apparaat onze handleiding.

Wat is ransomware?

Ransomware, ook wel gijzelsoftware genaamd, is een chantagemethode op internet. Er wordt schadelijke software (malware) op je computer geïnstalleerd, waarna je bestanden versleuteld worden en je er dus niet meer mee kunt werken. De daders chanteren je vervolgens om in ruil voor losgeld de malware te verwijderen, zodat je weer met je bestanden kunt werken.

Wat moet ik doen als ik getroffen ben door ransomware?

Als je bent getroffen door ransomware, is het allereerst belangrijk dat je nooit ingaat op het verzoek om losgeld te betalen. Door dat te doen houd je namelijk het systeem in stand.

Wat kun je dan wel doen?

Herstel je complete computer met de back-up van Acronis. Hiervoor is het nodig dat je je computer eerst volledig leegmaakt. Hierna kun je met Acronis Backup Online een back-up van je volledige computer terugplaatsen. Hoe je dit doet, lees je in onze handleiding.

Hoe werkt Acronis Active Protection?

Acronis Active Protection is een geavanceerd beveiligingssysteem tegen ransomware. Het scant actief al je data op systemen en apparaten. Tijdens het scannen herkent het patronen van verdachte omstandigheden die duiden op ransomware, dan wordt dit automatisch gestopt. Vervolgens kun je een betrouwbare back-up terugzetten, zodat je zonder problemen verder kunt werken. Acronis Active Protection beschermt bestanden zoals foto’s en video’s tot back-ups van complete systemen.

Herkennen van patronen

Active Protection observeert continu patronen in hoe bestanden worden gewijzigd op een apparaat. Aan de ene kant kan het wijzigen van bestanden gezien worden als normaal en verwacht gedrag, maar aan de andere kant kan het patroon wijzen op een verdacht proces, en dus een mogelijke ransomware-aanval. Acronis Active Protection bekijkt de acties en vergelijkt de patronen met patronen die kwaadaardig gedrag vertonen. Deze benadering is uitzonderlijk krachtig in het identificeren van ransomware-aanvallen. Active Protection herkent zelfs varianten van ransomware-aanvallen die nog niet eerder gezien zijn.

Whitelist en blacklist

Acronis Active Protection is een intelligent en zelflerend systeem dat in staat is om nieuwe bedreigingen te herkennen, gebaseerd op geïdentificeerde patronen en aangeleerde patronen. Resultaten worden aangepast om een onjuiste detectie te verminderen. Acronis houdt daarom een whitelist bij van programma's die bevoegd zijn en daadwerkelijk bepaalde acties mogen uitvoeren. Hiermee wordt voorkomen dat bepaalde activiteiten onterecht worden gezien als niet toegestaan.

Beveiligen van back-upbestanden

De enige manier waarop criminelen bij je back-upbestanden kunnen,is door de back-upsoftware aan te vallen en op die manier de bestanden alsnog corrupt te maken. Om zichzelf hiertegen te beschermen heeft Acronis een zelfverdedigingsmechanisme ingebouwd. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de back-upsoftware en de bestanden die hiermee gemaakt zijn op geen enkele manier aan te passen en/of te versleutelen zijn door kwaadwillende partijen.

Terughalen van aangetaste ransomware bestanden

Als ransomware start met het versleutelen van je bestanden, dan detecteert Acronis dit proces heel snel en stopt het direct. Omdat Acronis een back-upoplossing is, kan alle data die is blootgesteld aan de ransomware en versleuteld is, teruggezet worden vanuit de back-up cloud. Acronis Active Protection herkent en stopt aanvallen van buitenaf en herstelt al je bestanden.

Prijzen excl. btw tenzij expliciet anders aangegeven © 2017

Prijzen incl. btw tenzij expliciet anders aangegeven © 2017