Mijn domeinnaam doet het (nog) niet

1. Ik heb een nieuwe domeinnaam aangevraagd of verhuisd, maar deze is nog niet actief

Je domeinnaam is voor een bezoeker zichtbaar vanaf het moment dat zijn internetprovider (Ziggo, Planet, UPC etc.) zijn DNS-records ververst. Dit duurt zo’n 24 tot 48 uur waardoor het kan voorkomen dat je domeinnaam op de ene locatie wel zichtbaar is en op de andere nog niet.

In je activeringsmail heb je een testlink ontvangen waarmee je je website kunt testen totdat alle DNS-records zijn ververst. Om bezoekers tijdens de verhuizing naar je website te verwijzen, kun je de domeinnaam bij je oude provider naar deze testlink doorlinken. Zodra de DNS-records zijn ververst, verwijst je domeinnaam direct naar je website bij Yourhosting.

Heb je een generieke topleveldomeinnaam (zoals .com of .info) aangevraagd of verhuisd? Dan hebben wij een validatiemail naar je gestuurd. Om je domeinnaam te activeren of verhuizing in gang te zetten, is het nodig dat je je contactgegevens bevestigt via een link in de e-mail.

2. Ik heb mijn bestanden geüpload, maar zie niets veranderen op mijn domeinnaam

Mogelijk is er iets misgegaan bij het uploaden van je bestanden. Controleer onderstaande punten en probeer het nogmaals. Kom je er niet uit, neem dan contact op met een van onze servicemedewerkers.

Staan de bestanden in de juiste map?

Upload je bestanden in de map public_html van je domeinnaam, door ze in de map /public_html/ te plaatsen. Gebruik je Frontpage, dan geef je dat aan door de foldernaam op te geven achter je domeinnaam.

Klopt de naam van het bestand dat als eerste wordt geopend?

Het eerste bestand dat op je domeinnaam opent is index.html of index.htm. Overschrijf dit bestand met je website, en gebruik daarbij alleen kleine letters. Er mag één indexbestand staan om je website optimaal te laten presteren.

Kloppen de instellingen van het programma waarmee je upload?

Gebruik je Dreamweaver, vink dan bij je FTP-instellingen 'Use Passive FTP' aan. Verwijder vervolgens de online bestanden en upload ze daarna opnieuw naar je hostingpakket.