Meer dan 15 jaar betrouwbare webhosting
Live support via telefoon en chat
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Live support via telefoon en chat

Domeinnaam kopen zonder hosting


Een domeinnaam kopen, maar niet gelijk een website maken? Ook dat kan. Bij Yourhosting kun je ook alleen een domeinnaam registreren zonder hosting. 

Ga gelijk naar alle domeinnamen


Een domeinnaam zonder hosting bij Yourhosting

Wil je alvast je domeinnaam registreren omdat je een idee voor in de toekomst hebt, of wil je alvast een domeinnaam veiligstellen? Dan kun je een domeinnaam registreren zonder hosting. Je domeinnaam alvast registreren – ook zonder dat je al een website of webshop wilt maken - is verstandig. Steeds vaker zijn domeinnamen al bezet, zeker als het om populaire domeinnaamextensies gaat als .NL of .COM. Zonde toch als jouw domeinnaam al geregistreerd is door iemand anders? 

Heb je dus een idee voor een website, of heb je enkele geschikte domeinnamen in gedachte, reserveer deze domeinnamen dan alvast. Je kunt altijd op een later moment nog beslissen wat je met je domeinnaam gaat doen. Zo voorkom je ook dat je later veel geld moet betalen om de domeinnaam te kopen die iemand anders heeft geregistreerd. 

Heb je al een domeinnaam? Dan is het ook verstandig om dezelfde domeinnaam met andere extensies te reserveren. Dan kun je het verkeer dat naar deze domeinnaam gaat, doorsturen naar je bestaande website. 


Waarom een domeinnaam kopen zonder hosting

 • Voorkom dat iemand anders jouw idee kaapt 
 • Als je een idee hebt maar nog niet toe bent aan een website maken 
 • Als je een domeinnaam wilt doorsturen naar een bestaande website 
 • Variaties op je bestaande website om het voor bezoekers zo makkelijk mogelijk te maken 

Waarom een goede domeinnaam?

Een domeinnaam is belangrijk voor de herkenbaarheid van je merk of onderneming. Het helpt ook bij het vinden van je domeinnaam. Niet alleen door je bezoekers, maar ook voor zoekmachines. Ondanks dat zoekmachines steeds slimmer worden, helpt een zoekwoord opnemen in je domeinnaam nog steeds voor betere posities. Zeker als je ook goede content maakt. Kies dus voor een domeinnaam die gebruiksvriendelijk is en makkelijk is te spellen. 


Hoe koop ik een domeinnaam zonder hosting?

Een domeinnaam kopen zonder hosting doe je makkelijk en snel bij Yourhosting.  

 1. Gebruik de domeinnaamchecker op deze pagina en controleer of de domeinnaam die je wilt kopen nog vrij is 
 2. Kies de gewenste extensie voor je domeinnaam en klik op ‘ga verder’ 
 3. Wil je je domeinnaam alleen registreren? Sla dan de dienstenstap over door op ‘Ga verder’ te klikken 

  Let op: Heb je al een hostingpakket? Je kunt je nieuwe domeinnaam ook aan je bestaande hostingpakket koppelen. Je kunt dan gebruik maken van de pakketspecificaties zoals e-mailadressen en meer. Kies dan wel voor de optie ‘koppelen aan bestaand pakket’ . Heb je een Start pakket dan betaal je hiervoor een kleine toeslag van € 5,40 per jaar. Vanaf een Plus pakket is dit standaard inbegrepen. Klik vervolgens op ga verder. 
   
 4. Rond vervolgens je bestelling af. 

Klaar! Je hebt nu je domeinnaam geregistreerd. Wil je (op een later moment) meer met je domeinnaam doen? Kies dan voor DNS, e-mail of hosting.