.tel veelgestelde vragen

Wat is een .tel-domeinnaam?

Je kunt op je .tel-domeinnaam persoonlijke of zakelijke contactinformatie opslaan, en deze (gedeeltelijk) beschikbaar maken voor bezoekers.

Is het mogelijk om een website te plaatsen op een .tel-domeinnaam?

Nee, dit is niet mogelijk. Op je .tel-domeinnaam wordt je contactinformatie op een uniforme manier weergegeven. Het is wel mogelijk om je website in de contactinformatie op je .tel-domeinnaam te vermelden, waardoor je bezoekers naar je website kunnen doorklikken. Klik hier voor een voorbeeld van een .tel-domeinnaam.

Hoe kan ik de contactinformatie op mijn .tel-domeinnaam aanpassen?

Nadat je je .tel-domeinnaam hebt geregistreerd, ontvang je via e-mail persoonlijke inloggegevens voor het Telhosting platform waar je je contactgegevens kunt toevoegen, bewerken of verwijderen. Je krijgt toegang tot dit platform met het DNS-/redirectservice dat je afneemt bij je .tel-domeinnaam. Probeer hier de .tel simulator.

Voor wie is registratie van .tel-domeinnamen bedoeld?

Voor iedereen die een .tel-domeinnaam wil hebben. tel wordt gezien als de nieuwe manier van communiceren. Er worden steeds meer applicaties ontwikkeld (voor bijvoorbeeld Voip, iPhone, Blackberry en Outlook) die het mogelijk maken om via .tel-domeinnamen contact met elkaar op te nemen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen een .tel-domeinnaam registreren.

Ik wil niet al mijn gegevens op internet zetten, kan ik een gedeelte afsluiten?

Voor particulieren is privacy soms erg belangrijk. Daarom kun je bepaalde informatie afschermen en deze alleen zichtbaar maken voor contactpersonen die je toestemming hebt gegeven.

Waarom heb ik een DNS-/redirectservice nodig?

Om de inhoud van je .tel-domeinnaam te beheren heb je een DNS-/redirectservice nodig. Je beheert je .tel-domeinnaam via een speciaal systeem dat is ontwikkeld door Telnic (de leverancier van .tel-domeinnamen).

Heb ik een DNS-/redirectservice nodig bij .tel-domeinnamen bij een Medium-pakket of hoger?

Ja, ook dan heb je een DNS-/redirectservice nodig. Alleen een hostingpakket is dus niet voldoende.

Is een DNS-/redirectservice bij een .tel-domeinnaam gratis bij een Medium-pakket of hoger?

Nee. Je kunt je .tel-domeinnaam niet toevoegen aan je hostingpakket. Om je .tel-domeinnaam te beheren neem je een aparte DNS-/redirectservice af. Je hebt al een DNS-/redirectservice voor € 0,50 per maand.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina over over .tel-domeinnamen

Algemene voorwaardenPrivacy policyDisclaimerVacatures
Prijzen incl. btw tenzij expliciet anders aangegeven © 2015