Je domeinnaam verhuizen zonder downtime


Als je een domeinnaam verhuist, wil je natuurlijk dat alles blijft werken. Yourhosting regelt de verhuizing van je domeinnaam voor je. Je website, e-mail en eventuele overige onderdelen verhuis je zelf. We geven je daarbij graag een paar tips. Gebruik onderstaand stappenplan om volledig online te blijven tijdens je verhuizing.


1. Verdiep je in de verhuisprocedure

Voor elke domeinnaamextensie bestaat een verhuisprocedure. Stel voor jezelf vast welke extensies je wilt verhuizen en verdiep je in de verhuisprocedure daarvan. Er bestaan diverse procedures voor domeinnaamverhuizingen en ze zijn allemaal net even anders. In veel gevallen heb je een verhuiscode nodig. Voorkom verrassingen door van tevoren goed op de hoogte te zijn.


2. Bepaal of er sprake is van een overdracht

Wil je de domeinnaam overzetten op een andere naam, dan betaal je voor een overdracht bij de registry. Een overdracht kost in de meeste gevallen € 5,- per domeinnaam.


3. Maak een back-up van je website

Maak voordat je de overeenkomst met je huidige provider beëindigt een back-up van je website (en eventuele database). Je bent dan in het bezit van de meest recente versie van je website. Maak ook een back-up van belangrijke e-mailberichten.


4. Bestel je domeinnaam

Bestel je domeinnaam en eventuele gewenste dienst via onze shop. Let op: je vraagt pas na deze stap je verhuiscode aan bij je huidige provider en geeft die nu dus nog niet door. Ben je nog geen klant, dan ontvang je binnen een uur na je bestelling de inloggegevens voor Mijn Account. Ben je al klant en heb je een hostingpakket? Voeg dan je domeinnaam toe aan je pakket.


5. Vraag je verhuiscode aan

Heb je een verhuiscode nodig, vraag die dan nu aan bij je huidige provider. Hij is verplicht je deze code meteen te verstrekken. Let op: zeg je diensten nog niet op! Vermeld duidelijk dat je je domeinnaam wilt verhuizen, en nog niet wilt opzeggen. Vraag je provider ook om een eventuele registrar lock te verwijderen.


6. Zet je bestanden en instellingen klaar

Log in op Mijn Account en upload de websitebestanden (en eventuele database) van je back-up via de Hostingmanager. Stel ook je e-mailvoorkeuren en -adressen in. Je zorgt zo dat je bestanden (en bijbehorende instellingen) zowel op de oude als de nieuwe locatie staan.


7. Test je website op onze server

Oude versie Hostingmanager

Gebruik onderstaande testlink om te kijken of je website naar behoren werkt. Als alles goed is ingesteld, kun je de verhuizing starten. Vul bij 'domeinnaam' je eigen domeinnaam in. Bij 'servernummer' vul je je eigen servernummer in, die vind je in Mijn Account.

http://[domeinnaam].server[servernummer].firstfind.nl

Bijvoorbeeld: http://testdomeinnaam.nl.server66.firstfind.nl

Nieuwe versie Hostingmanager

In de Hostingmanager controleer je of de website naar behoren werkt. Dit doe je bij ‘Websites & domeinnamen’. Klik daar op ‘Voorbeeld’ om je website te bekijken.


8. Geef je verhuiscode door

Geef je verhuiscode door via ‘Mijn producten’ in Mijn Account. Klik bovenaan de pagina in het overzicht van domeinnamen achter je domeinnaam op ‘Wacht op verhuiscode*’, vul je code in en klik op ‘Verhuis’. Heb je geen verhuiscode nodig? Volg dan de aanwijzingen in de bevestigingsmail van de registry. Wij zetten je verhuizing direct in gang.


9. Wacht een week

Een .nl-domeinnaam kan al binnen een uur verhuisd zijn. Voor een .com-domeinnaam duurt dat 3 tot 5 dagen. Het duurt daarna nog zo’n 24 tot 48 uur voordat alle internetproviders hun DNS hebben ververst.

Je ontvangt je e-mail tijdelijk via beide providers en je websitebezoekers komen verdeeld over beide locaties binnen. Heb je een shop of forum, stel dan een meta-refresh in bij je oude provider om te voorkomen dat dynamische content over beide locaties verdeeld raakt.


10. Beëindig je huidige overeenkomst

Na een week weet je zeker dat je website bij Yourhosting voor iedereen op de nieuwe locatie zichtbaar is. Beëindig daarna de overeenkomst met je huidige provider.

Verhuisservice voor websites

Gebruik onze verhuisservice wanneer je verhuizing extra zorg nodig heeft. Wij ondersteunen elke stap in het proces.

Verhuisservice

Verhuisprocedure per domeinnaam

Voor elke domeinnaamextensie bestaat een verhuisprocedure. Benieuwd hoe jouw verhuizing in zijn gang gaat?

Bekijk de procedures