E-mailaccount instellen

Voor het ontvangen en versturen van e-mail heb je de keuze uit meerdere e-mailprogramma's. Hieronder vind je belangrijke informatie en een aantal links met handleidingen voor verschillende e-mailprogramma's.

POP3 of IMAP

Je kunt bij het instellen van je e-mail op je smartphone kiezen voor POP3 of IMAP. We adviseren je altijd te kiezen voor IMAP, omdat je daarmee je e-mail vanaf meerdere apparaten (zowel computer als telefoon) kunt benaderen.

Benodigde gegevens

E-mailgebruikersnaam: de gebruikersnaam die twee cijfers bevat.

E-mailwachtwoord: het wachtwoord dat je voor je e-mailadres hebt aangemaakt.

Inkomende mailserver (POP/IMAP): je domeinnaam.nl of serverX.firstfind.nl (vervang X voor je servernummer).

Uitgaande mailserver (SMTP): de server van je internetprovider. Je kunt ook een Uitgaande mailserver afnemen bij Yourhosting.

Je vindt deze gegevens in de Hostingmanager onder het menu-item ‘E-mailaccount instellen’. Selecteer bij ‘Selecteer je e-mailadres’ het e-mailadres dat je wilt instellen en bovenstaande gegevens verschijnen op je scherm.

(Video)handleidingen

Wachtwoord kwijt

Volg onderstaande stappen om je wachtwoord te resetten:

• Log in op Mijn Account;
  • Klik door naar de Hostingmanager;
  • Ga naar ‘E-mailwachtwoorden’;
  • Selecteer de e-mailbox waarvan je het wachtwoord wilt resetten;
  • Stel een nieuw wachtwoord in.