Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

E-mail afwezigheidsberichten


Welke Hostingmanager gebruik je
op dit moment?

Weet je niet zeker welke Hostingmanager je gebruikt, log dan in op
Mijn Account en klik op 'Hostingmanager'.


E-mail afwezigheidsberichten (oude versie Hostingmanager)

Een afwezigheidsbericht is een robot die automatisch een e-mailbericht terugstuurt naar de afzender. Zo'n bericht is handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent.

In de Hostingmanager stel je eenvoudig een afwezigheidsbericht in en bepaal je zelf de inhoud van het e-mailbericht. De robot verstuurt één afwezigheidsbericht per afzender per werkweek. In het weekend wordt het geheugen van de robot geleegd en ontvangt dezelfde afzender opnieuw een afwezigheidsbericht als hij weer een e-mail naar je stuurt.

Houd er rekening mee dat je eerst het spamfilter uitschakelt als je afwezigheidsberichten instelt. Na het instellen van je afwezigheidsbericht kun je het spamfilter weer activeren.


E-mail afwezigheidsberichten (nieuwe versie Hostingmanager)

Een afwezigheidsbericht stel je in wanneer je op vakantie gaat, of wanneer je om een andere reden zelf je e-mail niet kunt beantwoorden. Het afwezigheidsbericht is een bericht dat automatisch verstuurd wordt aan iedereen die een bericht aan jou stuurt.
 
In de Hostingmanager stel je eenvoudig een afwezigheidsbericht in en bepaal je de inhoud van het e-mailbericht. Standaard wordt het afwezigheidsbericht één keer per dag per afzender verzonden. Ontvang je een bericht van info@domeinnaam.nl, dan ontvangt dit e-mailadres jou afwezigheidsbericht. Stuurt info@domeinnaam.nl dezelfde dag nog een bericht, dan weet het afwezigheidsbericht dat dit e-mailadres niet nog een reactie hoeft te ontvangen. Zo voorkom je dat je contacten overspoeld worden met jouw afwezigheidsberichten.

Let bij het testen van je afwezigheidsbericht wel goed op; stuur je een test, dan ontvang jij zelf dus ook maar één keer een afwezigheidsbericht. Wil je nog een test uitvoeren, dan moet je hiervoor een ander e-mailadres gebruiken. 


Hoe stel ik een afwezigheidsbericht in

Een afwezigheidsbericht stel je in via de Hostingmanager. Volg onderstaande stappen om een afwezigheidsbericht in te stellen:

 • Log in op Mijn Account met je klantnummer en wachtwoord;
 • Klik in het menu op ‘Hostingmanager’;
 • Klik op het pakket waarvoor je de wijzigingen wilt doorvoeren;
 • Klik op ‘Mail’;
 • Klik op het e-mailadres waarvoor je een afwezigheidsbericht wilt instellen;
 • Klik op het tabblad ‘Afwezigheidsbericht’;
 • Klik op ‘Afwezigheidsbericht activeren’;
 • Vul een onderwerp en bericht in;
 • Controleer of de rest van de instellingen naar wens zijn ingevuld;
 • Klik op ‘Ok’, of ‘Toepassen’ om het bericht op te slaan en te activeren.

Instructievideo: Auto reply instellen

Bestel nu je E-mail 2-pakket voor slechts € 4,50 p/mnd

 • 6 GB e-mailruimte
 • 60 mailboxen

Bestel