Meer dan 15 jaar betrouwbare webhosting
Live support via telefoon en chat
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Live support via telefoon en chat

Verschil tussen een e-mailaccount en e-mailalias


Welke Hostingmanager gebruik je
op dit moment?

Weet je niet zeker welke Hostingmanager je gebruikt, log dan in op
Mijn Account en klik op 'Hostingmanager'.


E-mailalias (oude versie Hostingmanager)

In de Hostingmanager kun je een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken in de vorm van e-mailaliassen. Voor aparte gebruikers kun je een beperkt aantal e-mailaccounts (van 50 MB tot maximaal 15 GB) aanmaken. Dit is afhankelijk van het hosting- of e-mailpakket dat je bij ons afneemt.


E-mailaccounts - beperkt per account

Stel een e-mailaccount (gebruiker) in als je iemand een eigen login wilt geven. Wil je dit bijvoorbeeld voor vijf personen instellen, dan heb je vijf e-mailaccounts nodig. Je kunt het formaat van je e-mailbox aanpassen via 'E-mailruimte 'in je Hostingmanager.

Meer over het aanmaken van een e-mailaccount


E-mailaliassen - onbeperkt per account

Een e-mailalias is een extra e-mailadres voor een bestaand e-mailaccount. E-mail gericht aan een alias wordt doorgestuurd naar je e-mailbox binnen of buiten Yourhosting (afhankelijk van je instellingen). Per alias is het deel voor het apenstaartje (@) verschillend. Je kunt zoveel aliassen aanmaken als je zelf wilt. Voorbeelden van aliassen zijn info@yourhosting.nl, sales@yourhosting.nl, helpdesk@yourhosting.nl enzovoort, die vervolgens allemaal binnenkomen op het e-mailaccount van info@yourhosting.nl.

Meer over het aanmaken van een e-mailalias


Catch all e-mailadres – e-mail ontvangen op alles@jedomeinnaam.nl

Wil je e-mail ontvangen voor elk mogelijk e-mailadres met je domeinnaam, dan kun je een catch all e-mailadres aanmaken. Hiermee vergroot je echter de kans op spam omdat alle e-mailadressen van je domeinnaam actief zijn. Daarom raden wij het af en staat de functie standaard uitgeschakeld.


Wat is een e-mailalias? (nieuwe versie Hostingmanager)

Een e-mailalias is een extra naam voor een bestaand e-mailadres. Stel je een e-mailalias in, dan wordt voor het alias geen extra e-mailgebruiker aangemaakt. Je kunt niet inloggen op een e-mailalias. Een e-mailalias gebruik je alleen om een extra naam aan een bestaand e-mailadres te koppelen.

Stel je wilt voor iedereen makkelijk via e-mail te bereiken zijn, dan kun je er voor kiezen om aan je bestaande e-mailadres meerdere aliassen te koppelen. Staat op je visitekaartje het e-mailadres jan.devries@domeinnaam.nl, dan kan het handig zijn om e-mailaliassen te maken als jan@domeinnaam.nl en jandevries@domeinnaam.nl . Zo ontvang je binnen de e-mailbox van jan.devries@domeinnaam.nl ook de e-mail van de andere aliassen. Vergeten gebruikers dan een punt, of gebruiken ze liever een korter e-mailadres, dan heb je de e-mailaliassen om deze berichten ook te ontvangen. Een e-mailalias is niet naamsgebonden. Je kunt ook aliassen instellen als info@domeinnaam.nl of contactformulier@domeinnaam.nl.

In de Hostingmanager kun je een onbeperkt aantal e-mailaliassen maken.


Hoe stel ik een e-mailalias in

Om een e-mailalias in te stellen heb je een bestaand e-mailadres nodig. Heb je binnen de Hostingmanager een e-mailadres waar je een extra e-mailalias aan wilt koppelen, volg dan de volgende stappen:

  • Log in op Mijn Account met je klantnummer en wachtwoord;
  • Klik in het menu op ‘Hostingmanager’;
  • Klik op ‘Hostingmanager’ bij het betreffende pakket;
  • Klik in het menu op ‘Mail’;
  • Klik op het e-mailadres waar je een alias aan wilt koppelen;
  • Klik op het tabblad ‘E-mailaliassen’;
  • Vul een alias in en klik op ‘Mailalias toevoegen’;
  • Klik op ‘Ok’, of ‘Toepassen’ om het alias op te slaan en activeren.

Je hebt nu een e-mailalias ingesteld.

 

.nl-domeinnaam met gratis website nu slechts € 1,-

www.

Bestel nu je E-mail Start pakket voor slechts  p/mnd

  • 10 GB e-mailruimte
  • 50 mailboxen

Bestel