Verschil tussen een e-mailaccount en e-mailalias


In de Hostingmanager kun je een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken in de vorm van e-mailaliassen. Voor aparte gebruikers kun je een beperkt aantal e-mailaccounts (van 50 MB tot maximaal 15 GB) aanmaken. Dit is afhankelijk van het hosting- of e-mailpakket dat je bij ons afneemt.


E-mailaccounts - beperkt per account

Stel een e-mailaccount (gebruiker) in als je iemand een eigen login wilt geven. Wil je dit bijvoorbeeld voor vijf personen instellen, dan heb je vijf e-mailaccounts nodig. Je kunt het formaat van je e-mailbox aanpassen via 'E-mailruimte 'in je Hostingmanager.

Meer over het aanmaken van een e-mailaccount


E-mailaliassen - onbeperkt per account

Een e-mailalias is een extra e-mailadres voor een bestaand e-mailaccount. E-mail gericht aan een alias wordt doorgestuurd naar je e-mailbox binnen of buiten Yourhosting (afhankelijk van je instellingen). Per alias is het deel voor het apenstaartje (@) verschillend. Je kunt zoveel aliassen aanmaken als je zelf wilt. Voorbeelden van aliassen zijn info@yourhosting.nl, sales@yourhosting.nl, helpdesk@yourhosting.nl enzovoort, die vervolgens allemaal binnenkomen op het e-mailaccount van info@yourhosting.nl.

Meer over het aanmaken van een e-mailalias


Catch all e-mailadres – e-mail ontvangen op alles@jedomeinnaam.nl

Wil je e-mail ontvangen voor elk mogelijk e-mailadres met je domeinnaam, dan kun je een catch all e-mailadres aanmaken. Hiermee vergroot je echter de kans op spam omdat alle e-mailadressen van je domeinnaam actief zijn. Daarom raden wij het af en staat de functie standaard uitgeschakeld.

.nl-domeinnaam met gratis website nu slechts € 1.-

www.

Bestel nu je E-mail 2-pakket voor slechts € 4.- p/mnd

  • 6 GB e-mailruimte
  • 60 mailboxen

Bestel