Volledige E-mailheaders weergeven

Een e-mail heeft naast de standaardinformatie die je standaard boven je e-mail ziet, nog meer informatie die je niet direct kan zien. Dit noem je e-mailheaders.

In de e-mailheader staat vanaf welke server de e-mail is verstuurd en via welke servers de e-mail uiteindelijk bij de ontvanger uitkomt. De informatie uit de e-mailheader kan nuttig zijn bij problemen met je e-mail en bij spambestrijding.

We kunnen je vragen naar de e-mailheader van een e-mail om deze te analyseren. Hieronder vind je de instructies per e-mailprogramma om deze informatie op te vragen.

Microsoft Outlook 2010 & 2013

1. Open de e-mail in een nieuw venster door erop te dubbelklikken;
  2. Klik linksboven op de oranje ‘File’-knop;
  3. Klik op ‘Info’;
  4. Klik op ‘Properties’;
  5. Hier ziet je de headers in het veld ‘Internet headers’.

Apple Mail

1. Selecteer de e-mail waarvan je de headers wilt opvragen;
  2. Klik vervolgens in het menu op ‘View’;
  3. Klik op ‘Message’;
  4. Kies voor ‘Long Headers’;
  5. Hier zie je de e-mailheader.

Windows Live Mail

1. Klik met de rechtermuisknop op de e-mail waarvan je de headers wilt opvragen;
  2. Kies ‘Properties’;
  3. Klik op het tabblad ‘Details’;
  4. Hier zie je de e-mailheader.

Mozilla Thunderbird

1. Open de e-mail waarvan je de headers wilt opvragen;
  2. Klik op ‘View’;
  3. Klik op ‘Message Source’;
  4. Hier zie je de e-mailheader.

Gmail

1. Open de e-mail waarvan je de headers wilt opvragen;
  2. Klik op het pijltje rechts van de ‘reply’-knop;
  3. Klik op ‘Origineel weergeven’;
  4. Hier zie je de e-mailheader.

Hotmail

1. Klik met de rechtermuisknop op het bericht waarvan je de headers wilt opvragen;
  2. Kies ‘Berichtbron weergeven’;
  3. Hier zie je de e-mailheader.