E-mail werkt niet meer in Apple Mail

Apple Mail doet regelmatig updates. Helaas kunnen je instellingen hierdoor wijzigen waardoor je e-mail niet meer werkt in Apple Mail. Om je mail weer werkend te krijgen volg je de volgende stappen:

Stappenplan nieuwste versie Mail

1. Ga naar Apple Mail en klik op het menu-item 'Mail';
2. Kies vervolgens voor 'Voorkeuren' en klik op het account waar het om gaat;
3. Ga naar het derde tabblad met de (geavanceerde) serverinstellingen;
4. Vink de optie over het 'automatisch beheren van verbindingsinstellingen' uit;
5. Vink 'TLS/SSL' aan. Vul bij de inkomende poort in: 993 (bij IMAP) en 587 voor de uitgaande poort;
6. Selecteer bij 'identiteitscontrole' 'MD5 Challange-Response';
7. Bewaar de instellingen. Sluit Apple Mail hierna helemaal af en start het programma opnieuw op. Hierna werkt het programma weer.

Komen de bovenstaande stappen niet overeen met je mailprogramma, dan gebruik je een oudere versie van Apple Mail. We raden je dan aan om dan de versie te updaten.

Stappenplan oudere versie Mail

1. Ga naar Apple Mail en klik op het menu-item 'Mail';
2. Kies vervolgens voor 'Voorkeuren' en klik op het account waar het om gaat;
3. Ga naar het tabblad 'Geavanceerd';
4. Vink de optie ''Detecteer en update accountsinstellingen automatisch' uit;
5. Vink 'Gebruik SSL' aan. Vul bij de inkomende poort in: 993 (bij IMAP);
6. Selecteer bij 'identiteitscontrole' 'MD5 Challange-Response';
7. Ga naar het tabblad 'Accountinformatie' en selecteer bij 'Server uitgaande e-mail' 'wijzig SMTP-serverlijst';
8. Klik in het nieuwe schermpje op 'Geavanceerd' en vink 'Gebruik SSL' aan. Vul bij de poort 587 in;
9. Vink de optie ''Detecteer en update accountsinstellingen automatisch' uit;
10. Klik op 'OK' en bewaar de instellingen. Sluit Apple Mail hierna helemaal af en start het programma opnieuw op. Hierna werkt het programma weer.

Ook handig:

• Meer weten over het instellen van je e-mail in Apple Mail? Bekijk dan onze handleiding.