Office 365 / Exchange Online: Afzender aanpassen in Outlook Web App'Van'-adres weergeven

Als je een nieuwe e-mail opstelt, verzend je die standaard vanuit de hoofdgebruiker. Dit is de gebruiker waarmee je ingelogd bent. Ben je gemachtigd om te verzenden namens een andere gebruiker of een gedeeld postvak? Dan kan je in de Outlook Web App (OWA) ook vanuit die e-mailadressen een e-mail versturen. 

Log in op de OWA via de portal. Stel een nieuw bericht op en klik op de drie puntjes in de bovenste menubalk van het nieuwe bericht. Selecteer in dit menu 'Van weergeven'.

afzender weergeven van-adres outlook web app


Afzender bewerken

De afzender van het nieuwe e-mailbericht is nu zichtbaar. Standaard staat de hoofdgebruiker geselecteerd.

Met een rechter muisklik op de afzender open je het menu. Klik in dit menu op 'Bewerken'.

afzender bewerken outlook web app


Afzender invullen

Je kunt nu het e-mailadres bewerken. Vul hier het gewenste e-mailadres van het gedeelde postvak of gemachtigde gebruiker in.

Als de machtiging goed is ingesteld, is na het invullen 'Dit adres gebruiken: [het gewenste e-mailadres]' zichtbaar. Klik hierop om deze keuze te selecteren.

emailadres outlook web app gebruiken


Opgeslagen afzender

Je kunt nu verder met het opstellen van de e-mail. Deze wordt nu verzonden namens de gebruiker die zojuist geselecteerd is.

De OWA onthoudt alternatieve afzenders nadat er een keer mee verzonden is. Je hoeft de volgende keer dus niet nogmaals handmatig de afzender in te vullen. Je kunt dan de gebruiker gemakkelijk selecteren door in het drop down menu van 'Van' de juiste afzender te selecteren.

outlook web app owa alternatieve afzenders