• 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke support
  • 160.000 tevreden klanten

Quick Start Guide Office 365: snel aan de slag met Office 365

Eerste keer inloggen

Je hebt van ons een e-mail ontvangen na de bestelling van Office 365. Deze e-mail ontvang je op het contactmailadres dat je hebt opgegeven bij je bestelling.

In de e-mail die je van ons ontvangen hebt, staan je (tijdelijke) gebruikersnaam en wachtwoord. Log met deze gegevens in via https://portal.office.com

Ik zie niet waar ik Office 365 kan downloaden
Ben je ingelogd maar zie je niet waar je Office 2016 kunt downloaden?  Dan ben je ingelogd met een account waar nog geen Office 365 aan gekoppeld is. Wil je direct aan de slag en Office 2016 met onder andere Word, Excel en Powerpoint? Bij de volgende stappen laten we zien hoe je aan de slag kunt met Office 365.

Volgende stap

Gebruikersnaam aanpassen: beheercentrum

Als je de gebruikersnaam aanpast, dan kun je een eigen inlognaam bepalen aan de hand van je domeinnaam.

Benodigdheden:

  1. Beheercentrum Office 365
  2. Beheercentrum van je domeinnaam. Als je de domeinnaam hebt geregistreerd via Yourhosting, is dit de Hostingmanager.

Log in via portal.office.com en klik vervolgens op 'Beheer'.

Volgende stap

Gebruikersnaam aanpassen: domeinnaam toevoegen

Klik in het linker menu op 'Instellingen'  en selecteer ‘Domeinen’. Klik op '+Domein toevoegen'. Vul de domeinnaam in en klik op ‘Volgende’.

Volgende stap

Eigen DNS-records beheren of nameservers van Microsoft gebruiken

Je kunt ervoor kiezen om de instellingen van de domeinnaam vanuit je hostingprovider of vanuit de Office 365-omgeving te beheren.

We adviseren je de nameservers van de hostingpartij te gebruiken. Het veranderen van nameservers kan bijvoorbeeld invloed hebben op de bereikbaarheid van je website.

Heb je geen website gekoppeld aan de domeinnaam en wil je er zeker van zijn dat er geen wijzigingen van de hostingprovider invloed hebben op het ontvangen van e-mail? Dan kun je kiezen voor de nameservers van Mircosoft. Maak een keuze:

Ik wil de nameservers van Microsoft gebruiken Ik wil mijn eigen DNS-records beheren

Eigen DNS-records beheren

Nadat je gekozen hebt voor 'Ik beheer mijn eigen DNS-records.' en op ‘Volgende’ hebt geklikt, controleert Microsoft de huidige DNS-records. Vervolgens wordt er in het rood aangegeven welke records nog niet gevonden zijn. DNS-records die wel goed ingesteld zijn, worden groen afgevinkt.

Als alle DNS-instellingen juist zijn ingesteld geeft het beheercentrum aan dat je domein en de e-mailadressen zijn ingesteld. Klik op 'Voltooien'.

Volgende stap Mijn DNS-instellingen worden niet geaccepteerd

Namesevers van Microsoft gebruiken

Om de nameservers van Microsoft te gebruiken, kies je de optie 'Stel mijn onlineservices voor mij in (aanbevolen).' en kies 'Volgende'.

Microsoft geeft in het volgende scherm de instellingen weer. Voeg deze toe in het beheercenturm van de domeinnaam en kies 'Controleren'.

Volgende stap

Gebruiker aanpassen: gebruiker bewerken

Klik in het linker menu op 'Gebruikers' en selecteer ‘Actieve Gebruikers’. Selecteer hier de gebruiker waarvan je de gebruikersnaam wilt aanpassen. Klik achter ‘Gebruikersnaam’ op ‘Bewerken’.

Volgende stap

Gebruiker aanpassen: alias en domeinnaam selecteren

Vul hier de gewenste alias in en selecteer in het drop-downmenu de juiste domeinnaam. Klik op 'Opslaan'.

Volgende stap

Gebruiker aanpassen: automatisch afmelden

Omdat je de gebruikersnaam hebt gewijzigd, vraagt Microsoft om jezelf opnieuw aan te melden met je nieuwe gebruikersnaam.

Klik op 'Afmelden'. Je wordt nu automatisch uitgelogd en doorverwezen naar de inlogpagina.

Volgende stap

Problemen met instellen

Worden je DNS-instellingen na wijzigingen niet geaccepteerd?

Als je via de 'Mijn cloudproducten' in Mijn Account de domeinnaam hebt geactiveerd, dan kan het zijn dat de waarde van het automatisch aangepaste MX-record afwijkt van de waarde die Microsoft van het record verwacht. Dit gebeurt vaak met domeinnamen waar een koppelteken (-) in verwerkt is. 

Controleer welke records een rood kruisje laten zien en controleer in het beheercentrum van de domeinnaam waar de waarde afwijkt. Meestal bestaat de toevoeging uit twee cijfers en een letter, zoals bijvoorbeeld:

[jedomeinnaam]-nl01c.mail.protection.outlook.com

Voeg deze tekens toe aan het MX-record en controleer de DNS-instellingen opnieuw. Selecteer 'Voltooien' als alle DNS-records correct zijn ingesteld.

Blijft dit zich voordoen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Volgende stap

Zelf DNS beheren

Je krijgt een overzicht te zien van alle-DNS instellingen die voor de verschillende services van Office 365 nodig zijn.

Voeg deze toe via het beheercentrum van je domeinnaam en klik onderaan op 'Controleren'. 

Volgende stap

Prijzen excl. btw tenzij expliciet anders aangegeven © 2018

Prijzen incl. btw tenzij expliciet anders aangegeven © 2018