Handleiding WordPress installerenStap 1

Voordat je WordPress installeert

WordPress is een gebruiksvriendelijk open source CMS waarmee je je eigen website of blog maakt. Het systeem werkt met een database. Om verbinding te maken met je database heb je verschillende gegevens nodig.


Stap 2

  • Log in op Mijn Account met je klantnummer of gebruikersnaam en wachtwoord
  • Klik links in het menu op 'Mijn gegevens' en selecteer bij 'Mijn technische gegevens' het pakket waarvoor je een WordPress-installatie wilt uitvoeren
  • De gegevens die je voor de WordPress-installatie nodig hebt, vind je bij het kopje 'MySQL'

Let op: weet je je MySQL-wachtwoord niet meer en heb je al een installatie draaien, wijzig je wachtwoord dan niet zomaar. Doe je dit wel, dan bestaat de kans dat je andere website (die ook gebruikmaakt van een database) geen verbinding meer kan maken. Ben je niet zeker van je wachtwoord, zoek het wachtwoord dan op in het configuratiebestand van de andere installatie of vraag ons om het wachtwoord uit je huidige installatie te controleren.

Klik links in het menu op 'Mijn producten' en vervolgens op de knop 'Hostingmanager' van het juiste pakket om naar de Hostingmanager te gaan.

mysql technische gegevens wordpress


Stap 3

In de Hostingmanager selecteer je links bovenaan de domeinnaam waarvoor je een softwareinstallatie wilt starten. Klik vervolgens links op 'Softwareinstallaties' en vervolgens op 'WordPress (meertalig)' bij 'Beschikbare softwarepakketten'.

mysql technische gegevens wordpress


Stap 4

Klik op 'Installeer' om de installatie te starten. Vink de optie ‘installeer op subdomein’ aan als je WordPress op een subdomeinnaam wilt installeren.

WordPress installeren op subdomein 
Wil je een nieuwe website maken en de huidige website tot die tijd online houden, installeer WordPress dan op een subdomein. Voor het overzetten van de website van je subdomeinnaam naar de uiteindelijke domeinnaam, kun je gebruikmaken van onze Webmasterservice

wordpress installeren domein of subdomein


Stap 5

Klik op de knop om verder te gaan met de installatie.

wordpress downloaden en uitpakken gelukt


Stap 6

Er opent zicht een nieuw venster met een taalkeuze. Kies je gewenste taal en klik op 'Doorgaan'.

Op de volgende stap zie meer informatie over je WordPress-installatie en de benodigde gegevens.

Klik op ‘Laten we starten!’

wordpress benodigde gegevens database


Stap 7

In dit scherm vul je de volgende gegevens in:

  • Databasenaam:  De naam van je MySQL - database
    Heb je een hostingpakket met meerdere databases en wil je een installatie in een nieuwe database maken? Klik dan in de Hostingmanager links in het menu op 'MySQL-beheer'. Vervolgens klik je op de groene knop 'Databases'. Klik op 'Aanmaken' om een nieuwe, lege database aan te maken.
  • Gebruikersnaam: Je MySQL - gebruikersnaam
  • Wachtwoord: Je MySQL - wachtwoord
  • Databasehost: De naam van je host (dit is bij Yourhosting altijd ‘localhost’)
  • Tabelprefix: Is dit de eerste installatie in deze database? Dan kun je het best de prefix op het al ingevulde ‘wp_’ laten staan.

Klik op 'Verzenden' en bij de volgende stap op 'De installatie uitvoeren'.

wordpress mysql database verbinding


Stap 8

Bij de volgende stap vul je de gevraagde velden en inloggegevens in en klik je op 'WordPress installeren'.

Inloggegevens kwijt?

Bewaar de inloggegevens goed. Deze zijn voor ons namelijk niet te achterhalen of op te vragen. Wanneer je toch je inloggegevens kwijt bent, klik dan onderin het scherm op 'Wachtwoord vergeten?' en vul je gebruikersnaam of wachtwoord in. Je ontvangt daarna een e-mail met meer informatie.

Je kunt altijd contact opnemen met onze Webmasterservice.

wordpress benodigde informatie installeren


Stap 9

Alles ingesteld!

Je kunt nu aan de slag met het vullen van je website.

Meer ondersteuning

We bieden naast deze handleiding geen inhoudelijke support op deze software. Wil je meer ondersteuning? Met TeamViewer voeren wij de installatie tegen een vast tarief voor je uit.

Neem contact op

Ook handig