• 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke support
  • 160.000 tevreden klanten

De melding "Forbidden" op mijn webhosting account

1. Ik heb net mijn website op de server gezet

Krijg je de melding 'Forbidden' te zien terwijl je net je website op de server hebt gezet? Heb je de bestanden wel in de /public_html/ folder gezet? In die folder staat het belangrijkste bestand index.html. Dit bestand schrijf je over. Let er goed op of het bestand index.html of index.htm heet en zorg ervoor dat het met kleine letters is geschreven. Ook mag er maar één indexfile staan.

2. Ik heb de CHMOD rechten aangepast

Krijg je de melding 'Forbidden / Je bent niet gemachtigd deze pagina te bekijken' te zien? De oorzaak van zo'n melding kan in de CHMOD-rechten van je hostingaccount zitten. Zorg er tijdens het uploaden van bestanden naar je account voor dat 'Passive Mode' in je FTP-programma staat aangevinkt.

Wij kunnen de rechten op je hostingaccount voor je resetten. Dit houdt in dat ook de rechten van eventuele scripts (bijvoorbeeld in de cgi-bin directory of bepaalde mapjes voor je php-script) die wel een andere CHMOD nodig hebben, door jezelf opnieuw worden aangepast.

Oorzaken en tips

Uitdagingen met het uploaden van je website naar je webhostingaccount vinden hun oorzaak altijd in de instellingen van het FTP-programma.Wij verzoeken je daarom uiterst voorzichtig te zijn met het aanpassen van de CHMOD-rechten op bestanden en mappen van je account. Met name de directories op je account hebben een viercijferige CHMOD-code die je niet zelf met je FTP-programma kunt herstellen. Dit heeft te maken met onze strenge beveiligingsstructuren. Het probleem van een onherstelbare CHMOD-code los je vaak op door bestanden of mappen van je hostingaccount te verwijderen en vervolgens opnieuw te uploaden.

De rechten van de map op je account zijn bepalend voor de bestandsrechten van de files die je upload in die map. Als je ooit de CHMOD-rechten van die map hebt aangepast, krijgen de bestanden een verkeerde CHMOD mee bij het uploaden, daarom is het van belang dat je nooit de rechten van bijvoorbeeld /public_html/ wijzigt.