Meerdere websites op één pakket

Vanaf een Medium-pakket maak je eenvoudig meerdere websites op één pakket, zonder dat je extra hoeft te betalen voor DNS en doorlinken. Wil je verschillende domeinnamen naar verschillende websites verwijzen, dan kun je dat met onderstaande gegevens eenvoudig instellen via de Hostingmanager.

Benodigde gegevens

Je kunt aan de slag met het uploaden van je website zodra je de volgende gegevens bij de hand hebt:

• FTP-gebruikersnaam
  • FTP-wachtwoord

Wachtwoord kwijt

Volg onderstaande stappen om je wachtwoord te resetten:

• Log in op Mijn Account;
  • Ga naar ‘Mijn producten’;
  • Heb je meerdere pakketten? Klik dan achter het pakket waarvan je het wachtwoord wilt resetten op ‘Ga naar pakketpagina’. Heb je één pakket, dan ga je automatisch naar je pakketpagina;
  • Klik bij ‘Hostingmanager’ op ‘Wachtwoord reset’ en vervolgens op ‘Verstuur’;
  • Open de e-mail die je van ons hebt ontvangen op het e-mailadres dat in ons systeem bekend is en volg de instructies in de e-mail.

Aan de slag

Standaard verwijzen je domeinnamen naar de map /public_html/. Je kunt zoveel mappen (met websites) aanmaken als je wilt en daar je domeinnamen naar verwijzen. Volg onderstaand stappenplan in de Hostingmanager om op één hostingpakket meerdere websites te maken:

• Maak een nieuwe map aan in de map /public_html/. Geef deze map bijvoorbeeld de naam: ‘extrawebsite.nl’;
  • Plaats de bestanden voor je extra website in deze map. Je extra website staat dan in de map /public_html/extrawebsite.nl/;
  • Ga in het menu van de Hostingmanager naar ‘Domeinnaam beheer’ en klik op ‘Toevoegen’;
  • Laat het veld ‘Subdomein’ leeg en selecteer bij ’Domein’ de domeinnaam die je wilt koppelen aan de map ‘extrawebsite.nl’;
  • Kies bij ‘Soort’ voor ’Map’ en kies vervolgens bij ’Naar’ de subfolder die je eerder hebt aangemaakt;
  • Klik op ‘Toevoegen’. Je extra website is nu bereikbaar via ‘http://domeinaam.nl’ en ‘http://www.domeinnaam.nl’. Test de nieuwste versie (ververs de pagina met CTRL+F5) in je browser.

Andere mogelijkheden

Je kunt ook subdomeinnamen (subdomein.jewebsite.nl) aanmaken en deze naar een specifieke map verwijzen of domeinnamen doorlinken naar een andere website.

.nl-domeinnaam met gratis website nu slechts € 1.-