Meer dan 15 jaar betrouwbare webhosting
Live support via telefoon en chat
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Live support via telefoon en chat

MySQL-hosting – MySQL-databases


Welke Hostingmanager gebruik je
op dit moment?

Weet je niet zeker welke Hostingmanager je gebruikt, log dan in op
Mijn Account en klik op 'Hostingmanager'.

MySQL is een internetgerelateerd databasesysteem dat veel gebruikt wordt in combinatie met PHP. SQL is de taal die wordt gebruikt om de database op te bouwen. Een MySQL-database beheer je via 'Databases' in de Hostingmanager.

 


MySQL in je hostingpakket

 

Vanaf het Start pakket is MySQL standaard inbegrepen. Wil je meer MySQL-databases gebruiken, dan kun je twee dingen doen:

  1. Voeg een MySQL-database toe aan je hostingpakket. Eén extra MySQL-database kost € 30,- per jaar. Vijf kosten € 35,- per jaar en voor tien betaal je € 45,-
  2. Upgrade naar een groter pakket. Het Start pakket heeft vijf MySQL-databases inbegrepen en kost € 7,95 per maand. Via Mijn Account upgrade je eenvoudig naar een groter hostingpakket.

 


MySQL-back-ups

 

Wij bewaren gecomprimeerde full-back-ups op diverse fallback-servers. Bij een eventuele storing of dataverlies kunnen we die dan voor je terugplaatsen. De kosten voor het openen en decomprimeren van deze back-up en het filteren en terugplaatsen van je bestanden, bedragen € 150,- per incident.

Je kunt ook zelf een back-up maken van je MySQL-database. In de Hostingmanager ga je naar databases en klik je op ‘exporteer’. Er wordt dan een kopie van de database in je webruimte gezet. 

 


Automatische MySQL-back-up naar je eigen FTP-folders

 

Back-upabonnement*Kosten per jaarBenodigde vrije ruimte
één keer per dag

€ 150,-

10 x databaseformaat
één keer per week

€ 100,-

5 x databaseformaat
één keer per maand

€ 60,-

2 x databaseformaat

*De voorwaarde voor een back-upscript op maat is dat je voldoende ruimte op je hostingpakket beschikbaar hebt. Voor een dagelijkse back-up heb je tienmaal het formaat van je database aan vrije ruimte op je pakket nodig. Via FTP-quota in je Hostingmanager zie je hoeveel ruimte er nog vrij is.


Instructievideo: Aanmaken database + gebruiker