Verkozen tot de snelste webhoster
Deskundige support
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Gratis website bij je domeinnaam
Verkozen tot de snelste webhoster

CGI webhostingWat is CGI webhosting?

CGI staat voor Common Gateway Interface. Het is een methode om een computerprogramma te laten praten met een html-pagina. CGI-programma's regelen onder andere de communicatie in chatruimten, bulletinboards, tellers en online formulieren.

Lees meer over CGI


CGI-hosting bij Yourhosting

Je kunt CGI-scripts op je hostingpakket laten draaien. Je plaatst deze in de CGI-bin directory van je account: /home/jedomeinnaam.nl/cgi-bin/. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden.


SuEXEC

Yourhosting maakt gebruik van SuEXEC. Dit houdt in dat de scripts draaien onder de 'user' en 'group' waartoe je behoort. Het voordeel hiervan is dat de bestanden die een CGI-script aanmaken, automatisch 'jouw' eigendom worden. Zonder SuEXEC is de gebruiker 'nobody' en krijgt niemand toegang tot die bestanden . Bovendien is SuEXEC veel veiliger in gebruik vanwege eventueel verkeerd geschreven CGI-scripts.

Je kunt je CGI-scripts ook laten draaien in de map /home/jedomeinnaam.nl/cgi-bin. Het kan nodig zijn dat je CHMOD-rechten geeft aan de bestanden van chmod 755 voordat deze werken.

Ook kun je uit elke DIR binnen /home/jedomeinnaam.nl/public_html/ CGI laten draaien (tot twee levels diep in de folder 'cgi-bin’), maar de voorkeur wordt gegeven aan de /cgi-bin/ directory. Bestanden buiten deze directory hebben de extensie .cgi.

Op CGI-scripts leveren wij geen support. Wel kun je op de pagina over serverpaden en bestandslocaties terecht voor handige tips!

CGI-bestanden kun je via FTP in ASCII uploaden op je hostingaccount. Heb je het Binair gedaan, dan werken de bestanden op je hostingaccount niet. Daarnast mag de directory waarin het bestand staat, of het bestand zelf, nooit op chmod 777 staan. Deze zet je in dit geval terug op chmod 755.


CGI-verwijzingen