• 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke support
  • 160.000 tevreden klanten

Inloggen op je database

Vanaf het Extra Small-pakket is een MySQL-database standaard inbegrepen. Heb je meer dan één database nodig, dan kun je die eenvoudig aan je pakket toevoegen. Je kunt je pakket ook upgraden naar een Small-pakket of hoger voor meer databases. Lees meer over extra databases.

Inloggen met MySQL

Beheer je MySQL-database via je Hostingmanager in Mijn Account. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

• Log in op Mijn Account;
  • Klik door naar de Hostingmanager;
  • Ga naar ‘MySQL-beheer’;
  • Log in op phpMyAdmin met je MySQL-wachtwoord.

Je MySQL-database is extra beveiligd. Nadat je bent ingelogd in de Hostingmanager, log je daarom met dezelfde gegevens nog een keer in op phpMyAdmin om je online database te kunnen beheren. Externe toegang tot je MySQL-database stel je in via ‘MySQL-beheer’ in de Hostingmanager.

Wachtwoord kwijt

Ben je je MySQL-wachtwoord kwijt, stel dan via de Hostingmanager onder ‘MySQL-beheer’ een nieuw wachtwoord in.

Let op!
Pas na het wijzigen van je MySQL-wachtwoord ook je wachtwoord aan in de configuratiebestanden. Bestaande websites die gebruikmaken van de database werken namelijk niet meer nadat het wachtwoord is gewijzigd.

Kies een veilig wachtwoord

Een veilig MySQL-wachtwoord bestaat uit minimaal zes karakters en voldoet aan minimaal twee van de volgende eisen:

• bevat tenminste één hoofdletter;
  • bevat tenminste één cijfer;
  • bevat tenminste één vreemd teken.

Meer over inloggen