Gepland onderhoud

1. Wat gebeurt er tijdens het onderhoud?
  2. Wat is de reden van het onderhoud?
  3. Wat is de impact van het onderhoud?
  4. Wanneer vindt het onderhoud plaats?
  5. Wat betekent dit voor mijn website?
  6. Kunnen jullie het onderhoud uitstellen?
  7. Kunnen jullie mij ondersteunen bij het updaten van mijn website?

Wat gebeurt er tijdens het onderhoud?

Tijdens het onderhoud updaten we de OS-versie (Ubuntu) van uw Managed VPS van 12.04.5 LTS naar 14.04.5 LTS. Daarbij updaten we onder andere ook de MySQL-versie naar 5.5.53 en de PHP-versie naar 5.5.9.

Wat is de reden van het onderhoud?

De ondersteuning van Ubuntu 12.04 eindigt per 1 april 2017, waardoor de veiligheid van deze versie niet meer gegarandeerd kan worden. Om onze Managed VPS’en en de websites van onze klanten veilig te houden, is het noodzakelijk om te updaten. Hiermee garanderen we de dienstverlening die u van ons kunt verwachten.

Wat is de impact van het onderhoud?

Uw Managed VPS en bijbehorende diensten zijn tijdens het onderhoud tussen 00.15 uur en 07.00 uur een paar uur onbereikbaar. E-mail die u tijdens deze periode ontvangt, wordt ’s ochtends in uw mailbox afgeleverd.

Wanneer vindt het onderhoud plaats?

We zullen alle Managed VPS’en updaten voor 1 april 2017. U ontvangt een e-mail met de exacte datum en tijd van het onderhoud op uw VPS.

Wat betekent dit voor mijn website?

• Wordpress
  • Update uw WordPress-installatie voor het onderhoud naar de nieuwste versie (minimaal naar 3.9).

Meer informatie over het updaten van WordPress
    Verschillende modules en plug-ins

Let bij uw CMS-pakket ook op de modules en plug-ins. Gebruik zoveel mogelijk de laatste versie.

• Joomla!
  • Update uw Joomla!-installatie naar de nieuwste versie 3.6.2 (minimaal naar 3.0).

Verschillende modules en plug-ins

Let bij uw CMS-pakket ook op de modules en plug-ins. Gebruik zoveel mogelijk de laatste versie.

• MijnWebsite
  • Maakt u gebruik van MijnWebsite, dan hoeft u niets te doen.

• Prestashop
  • Wij adviseren u om Prestashop voor het onderhoud te updaten naar versie 1.6 of hoger.

Verschillende modules en plug-ins

Let bij uw CMS-pakket ook op de modules en plug-ins. Gebruik zoveel mogelijk de laatste versie.

• Drupal
  • Update uw Drupal-installatie voor het onderhoud minimaal naar Drupal 6.

Verschillende modules en plug-ins

Let bij uw CMS-pakket ook op de modules en plug-ins. Gebruik zoveel mogelijk de laatste versie.

Kunnen jullie het onderhoud uitstellen?

Omdat de ondersteuning voor Ubuntu 12.04 per 1 april 2017 stopt, kunnen we het onderhoud uit veiligheidsoverwegingen niet uitstellen. We updaten om de VPS’en en websites van onze klanten veilig te houden.

Kunnen jullie mij ondersteunen bij het updaten van mijn website?

Wilt u graag ondersteuning bij het updaten uw website? Maak dan gebruik van onze Webmasterservice. Onze professionele webdesigners helpen u graag.

Bel 038-8509600 en geef aan welke update u nodig heeft voor uw website. We plannen meteen een afspraak in. Voor € 50.00 gaat een professionele webdesigner een uur lang aan de slag om de update uit te voeren.

Lukt het toch niet binnen het uur? Dan nemen we altijd eerst contact met u op om te overleggen over een vervolgafspraak.