Wachtwoorden beheren in Office 365

Wachtwoord gebruiker resetten

Een wachtwoord van een een gebruiker reset je via Actieve gebruikers in het Office 365 Admin Center. Hier selecteer je de gebruiker en klik je op de knop ‘Wachtwoord opnieuw instellen’. Een uitgebrede uitleg hierover vind je op de supportpagina van Microsoft.

Gebruiker zelf een wachtwoord laten resetten

Als gebruikers hun wachtwoord zijn verloren, dan kun je als beheerder het wachtwoord voor ze resetten. Je kunt ook voorkomen dat je deze supportvragen krijgt door 'selfservice voor wachtwoordherstel' in te schakelen. Gebruikers kunnen dan zelf hun wachtwoord resetten. Via de beheeromgeving schakel je dit in. Kijk voor meer informatie over selfservice voor wachtwoordherstel op de website van Microsoft.

Wachtwoordenbeleid

Het standaardbeleid binnen Office 365 is dat elke 90 dagen het wachtwoord verloopt. De gebruiker kan met het verlopen wachtwoord inloggen op de Portal om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Als beheerder kun je het wachtwoordenbeleid wijzigen. Je kunt het aantal dagen wijzigen of inschakelen dat wachtwoorden niet verlopen. Je wijzigt het wachtwoordbeleid in het Office 365-beheercentrum.

Multi Factor Authenticatie

Met Multi Factor Authenticatie voeg je een extra beveiliging toe aan Office 365. Nadat gebruikers hun wachtwoord invoeren, krijgen ze een sms met unieke code, een inkomend telefoongesprek, of een verzoek op de Microsoft Authenticator-app. Je schakelt dit in voor je gebruikers in de beheeromgeving. Om Multi Factor Authenticatie goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk om moderne authenticatie te gebruiken.

Moderne authenticatie

Bij standaard authenticatie wordt het wachtwoord opgeslagen op het apparaat dat verbinding maakt. Elke volgende keer dat je verbinding maakt, wordt het wachtwoord opgehaald uit de database op het apparaat. Bij moderne authenticatie (0auth 2.0) wordt het wachtwoord niet opgeslagen op het apparaat zelf. De verificatie vindt één keer plaats op het moment van inloggen. Office 365 verstrekt dan een token aan het apparaat waarmee het apparaat verbinding mag maken met Office 365.

Voor het gebruik van Multi Factor Authenticatie is het gebruik van moderne authenticatie een vereiste. Moderne authenticatie staat in een Office 365 tenant standaard uit voor de service Exchange Online. Wij schakelen dit graag voor je in, neem hiervoor contact met ons op.

Moderne authenticatie wordt ondersteund op Windows 10, MAC OSX, Android mobiel/tablet & IOS mobiel/tablet.