Waar staan de servers van Office 365?

Je data staat veilig opgeslagen op servers in Amsterdam, Dublin, Helsinki of Wenen. De datacenters van Microsoft beschikken altijd over de laatste infrastructuurtechnologieƫn waarbij de nadruk ligt op hoge betrouwbaarheid, hoogwaardige zakelijke prestaties, kosteneffectiviteit, duurzaamheid en een betrouwbare online ervaring voor klanten.

Blijf ik eigenaar van mijn bestanden als ik ze opsla in de cloud?

Jij blijft altijd eigenaar van je opgeslagen bestanden. Als je besluit je abonnement op te zeggen, wordt alle data na 90 dagen verwijderd.

Wat gebeurt er met de opgeslagen bestanden als mijn abonnement verloopt?

Je bestanden blijven 90 dagen na het verlopen van je abonnement opgeslagen op de Microsoft-servers. Na 90 dagen wordt alle data verwijderd.

Is mijn data veilig in de cloud?

Je data staat in Europese datacenters die vallen onder de Europese wetgeving. Jij bent eigenaar van de data en je bent de enige met toegang. Er wordt veelal gedacht dat alle data onder Amerikaanse bedrijven zonder instemming ingezien kan worden. Dit is voor data op Europees grondgebied niet het geval. Wanneer er een verzoek wordt gedaan vanuit de Amerikaanse overheid voor toegang tot klantdata die in Europa staat, gelden er andere regels dan wanneer de data in Amerika staat. Om toegang te krijgen tot de data moeten ze een verzoek indienen bij Europa. Daarnaast wordt de eigenaar van de data hiervan eerst op de hoogte gesteld.

Zijn er kosten verbonden aan het opvragen van een back-up?

Er zijn geen kosten verbonden aan het terugzetten van bestanden of documenten. Je kunt verwijderde bestanden kosteloos terugzetten vanuit de prullenbak in OneDrive. Bestanden die je uit je prullenbak hebt verwijderd, zijn niet meer terug te halen.

Waar staat mijn data opgeslagen?

Je bestanden worden opgeslagen in datacenters van Microsoft. Microsoft heeft meerdere datacenters in West-Europa. Deze bevinden zich in Amsterdam, Dublin, Helsinki en Wenen.

Hoe vaak vindt er een update plaats?

Microsoft voert maandelijks updates uit. Deze zijn volledig geautomatiseerd. Je hoeft dan ook niets te doen om deze te installeren.