Microsoft bij Yourhosting

Yourhosting is een partner van Microsoft, dit betekent dat wij samenwerken met Microsoft. Wij bieden verschillende licenties aan; onder andere Exchange Online- en Office 365-licenties.

Wat is een licentie?

Elke gebruiker heeft een licentie nodig. Een licentie bevat onderdelen, bijvoorbeeld het onderdeel Exchange Online (e-mail) of het onderdeel OneDrive voor Bedrijven (persoonlijke opslagruimte). Als beheerder kies je een licentie voor een gebruiker op basis van de onderdelen die de gebruiker nodig heeft.

Welke licentie heb ik nodig?

Wij bieden een groot aantal licenties aan. Welke licentie bij je past, is afhankelijk van welke "onderdelen" je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld het Office-pakket (onder andere Word en Excel) op je computer, en/of wil je Exchange e-mail? Op onze licentiepagina vind je een handig schema van alle onderdelen per licentie.

Welke support biedt Yourhosting op Microsoft-producten?

Als je Office 365 bij Yourhosting afneemt, dan levert Yourhosting hierbij gratis ondersteuning. Wij helpen mee bij het inrichten van Office 365 tot en met de installatie van de software en het synchroniseren van de bestanden op je computer. Verder adviseren wij je over het samenwerken in de cloud (SharePoint Online, Microsoft Teams & Office 365-groepen). Deze onderdelen beheer je vervolgens zelf. Yourhosting stelt deze onderdelen niet voor je in.

Op onze supportpagina’s geven wij informatie over veelgestelde vragen over de Microsoft-producten die wij bieden. Vind je het antwoord op je vraag niet op onze website, kijk dan op https://support.office.com/.

Kunnen jullie de installatie voor mij verzorgen?

Wij helpen je graag met de basisinstallatie van je product, zodat jij direct aan de slag kunt! Met TeamViewer nemen wij je computer op afstand over en voeren we de hele installatie van Office 365 voor je uit.

Afhankelijk van het abonnement dat je kiest, verzorgen we het koppelen van een gebruiker aan een licentie, het downloaden en installeren van het programma, het koppelen van je domeinnaam aan de beheeromgeving (DNS instellen), het instellen van je e-mail en installeren we de Office-programma’s op een apparaat naar keuze. Deze basisinstallatie is helemaal gratis.
Nadat je een licentie bij ons hebt besteld, kun je op onze bedankpagina een afspraak met ons inplannen voor de installatie wanneer het jou uitkomt. Installeer voor de afspraak TeamViewer alvast op je pc.

Nieuwe leverancier Microsoft

Wij hebben met Microsoft een Cloud Solution Provider (CSP) contract, hierdoor hebben wij de mogelijkheid om Microsoft-services aan te bieden. Eind vorig jaar heeft Microsoft de voorwaarden aangepast voor ons contract. Om ook in de toekomst het uitgebreide aanbod van Microsoft aan te kunnen bieden, werken we samen met Resello Nederland. Omdat Resello Nederland een eigen platform heeft ontwikkeld voor het automatiseren van facturering en beheer, kunnen wij ons nog meer focussen op het bieden van de beste support. We hebben onze klanten met Microsoft-licenties hier over gemaild.

Om mutaties op je Microsoft tenant te kunnen blijven doen, is het nodig dat je de volgende link aanklikt en de gewijzigde inkooprelatie accepteert:

1. Klik op deze link;
  2. Klik op 'Aanmelden';
  3. Log in met een gebruiker met beheerdersrollen (globaal beheerder);
    Na het aanmelden zie je de autorisatiepagina. Zie je dit niet, dan ben je niet als beheerder aangemeldt. Log dan uit en meld je aan als beheerder.

4. Accepteren de voorwaarden door het hokje aan te vinken;
  5. Klik onderaan op 'Machtigen'.
  6. Scroll  hierna naar boven. Je ziet dan dat het autorisatieproces loopt, als je hier een groene balk ziet is de autorisatie gelukt. Zie je een rode balk , dan is het mislukt. Vernieuw dan de pagina (F5 of Command+R) en probeer het opnieuw.

Totdat de link is geaccordeerd, is het niet mogelijk om nieuwe Microsoft-producten aan te vragen en/of op te zeggen. Ga je niet voor op tijd akkoord, dan worden je producten inactief en kun je deze niet meer gebruiken. Accepteer de voorwaarden dus direct!

Lukt het autoriseren niet als je de link aanklikt? Selecteer en kopieer de bovenstaande link dan en plak deze in je browser in een privévenster. Krijg je de melding 'You don't have permission to access this page or perform this action.'? Je bent dan niet ingelogd als beheerder van jullie Microsoft-omgeving. Vraag dan je beheerder om de bovenstaande stappen uit te voeren of log in via het beheerdersaccount.

Yourhosting blijft aanspreekpunt voor al je vragen en support. Er verandert dus niks voor jou als klant.