Meer dan 15 jaar betrouwbare webhosting
Live support via telefoon en chat
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Live support via telefoon en chat

OneDrive voor bedrijven


  1. Wat is OneDrive voor Bedrijven?
  2. Wat is het verschil tussen OneDrive Plan 1 en Plan 2?
  3. Waar beheer ik OneDrive voor Bedrijven?
  4. Hoe upload ik bestanden naar OneDrive?
  5. Met hoeveel gebruikers kan ik tegelijk werken op OneDrive voor Bedrijven?
  6. Hoe worden bestanden gedeeld in OneDrive?
  7. Kan ik mijn OneDrive-bestanden delen met anderen? Ook als zij geen OneDrive hebben?
  8. Wat gebeurt er met bestanden die ik verwijder?

Wat is OneDrive voor Bedrijven?

OneDrive is persoonlijke opslagruimte in de Cloud van 1 TB. Je benadert bestanden in OneDrive via de browser, Office software, OneDrive-app voor Android/IOS, of de OneDrive sync-app voor Windows/MAC. Bestanden in OneDrive zijn alleen door de gebruiker zichtbaar, tenzij de gebruiker deze deelt. Je kunt bestanden vanaf elke locatie bijwerken, delen en samen met anderen tegelijk in hetzelfde bestand werken.


Wat is het verschil tussen OneDrive Plan 1 en Plan 2?

OneDrive voor Bedrijven Plan 2 bevat dezelfde specificaties als OneDrive voor Bedrijven Plan 1 en meer. Bij meer dan vijf gebruikers met OneDrive voor Bedrijven Plan 2 krijgen deze gebruikers 5 TB opslagruimte in plaats van 1 TB. Ook kan een 'In-Place Hold' worden ingesteld, om te zorgen dat bestanden volgens bedrijfspolicies en regelgeving bewaard blijven. Verder kun je Rights Management Services gebruiken, om op bestandsniveau te voorkomen dat onbevoegden documenten kunnen inzien en wijzigen. 

 

Bestel OneDrive voor Bedrijven Plan 1 voor slechts  € 5,80 per maand

Bestel


Waar beheer ik OneDrive voor Bedrijven?

Je OneDrive-accounts beheer je in de beheeromgeving via https://portal.office.com. Hier log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord die je per mail heeft ontvangen. Via ‘Mijn cloudproducten’ in Mijn Account beheer je de administratie van je OneDrive-licenties.


Hoe upload ik bestanden naar OneDrive?

Er zijn verschillende manieren waarop je gemakkelijk en snel bestanden uploadt naar OneDrive;

Op de supportpagina van Microsoft vind je per manier een handige beschrijving hoe je dit doet.


Met hoeveel gebruikers kan ik tegelijk werken op OneDrive voor Bedrijven?

Alle gebruikers binnen je Microsoft-omgeving kunnen tegelijk gebruikmaken van OneDrive. Bij OneDrive voor Bedrijven Plan 1 heb je in totaal 1 TB (1.024 GB) beschikbaar. Bij OneDrive voor Bedrijven Plan 2 heeft u in totaal 1 TB beschikbaar met de mogelijkheid om vanaf 5 gebruikers 5 TB gratis opslagruimte per gebruiker aan te vragen. Neem hiervoor contact op ons Microsoft Team.


Hoe worden bestanden gedeeld in OneDrive?

Bestanden worden niet standaard gedeeld. Wanneer u een bestand uploadt naar OneDrive kan alleen u dit bestand zien. Vervolgens kunt u het bestand delen met individuen of groepen. Wanneer u een bestand uploadt in de map ‘Delen met iedereen’ kan iedereen in uw omgeving de bestanden bekijken.


Kan ik mijn OneDrive-bestanden delen met anderen? Ook als zij geen OneDrive hebben?

Ja, wanneer je inlogt op https://portal.office.com kun je bestanden delen, ook met anderen die geen OneDrive hebben. Je kunt er ook voor kiezen om een link te creëren die je kunt delen. Deze kun je dan mailen naar iemand die OneDrive niet in bezit heeft zodat hij/zij alsnog het bestand kan inzien.


Wat gebeurt er met bestanden die ik verwijder?

Alle bestanden die je verwijdert, worden 30 dagen bewaard in de prullenbak van OneDrive. Heb je de bestanden ook uit de prullenbak verwijderd, dan zijn deze definitief weg en niet meer terug te halen.