Gepland onderhoud

Wat gebeurt er tijdens het onderhoud?

Tijdens dit onderhoud updaten we onze PHP-versie naar PHP 5.6.

Wat is de reden van het onderhoud?

Om onze servers en de websites van onze klanten veilig te houden updaten wij de softwareversies van onze servers. Hiermee garanderen we de dienstverlening die je van ons kunt verwachten. Daarnaast zorgt deze PHP-update ervoor dat je ook de nieuwste CMS-pakketten kunt blijven gebruiken.

Wat is de impact van het onderhoud?

Je website en bijbehorende diensten zijn tijdens het onderhoud tussen 00.15 uur en 07.00 uur een paar uur onbereikbaar. E-mail die je tijdens deze periode ontvangt, wordt ’s ochtends in je mailbox afgeleverd.

Wat betekent dit voor mijn website?

Wordpress

Update je WordPress-installatie naar de nieuwste versie 4.5.3 (minimaal naar 3.9). Meer informatie over het updaten van WordPress

Verschillende modules en plug-ins

Let bij je CMS-pakket ook op de modules en plug-ins. Gebruik zoveel mogelijk de laatste versie. Het kan voorkomen dat een oudere plug-in niet werkt met PHP 5.6.

Joomla!

Update je Joomla!-installatie naar de nieuwste versie 3.6.2 (minimaal naar 3.0).

Verschillende modules en plug-ins

Let bij je CMS-pakket ook op de modules en plug-ins. Gebruik zoveel mogelijk de laatste versie. Het kan voorkomen dat een oudere plug-in niet werkt met PHP 5.6.

MijnWebsite

Maak je gebruik van MijnWebsite, dan hoeft je niets te doen. Je diensten werken na het onderhoud met PHP 5.6.

Prestashop

Er is weinig bekend over Prestashop in combinatie met PHP 5.6. Wij adviseren je om Prestashop te updaten naar versie 1.6 of hoger.

Verschillende modules en plug-ins

Let bij je CMS-pakket ook op de modules en plug-ins. Gebruik zoveel mogelijk de laatste versie. Het kan voorkomen dat een oudere plug-in niet werkt met PHP 5.6.

Drupal

Update je Drupal-installatie minimaal naar Drupal 6.

Verschillende modules en plug-ins

Let bij je CMS-pakket ook op de modules en plug-ins. Gebruik zoveel mogelijk de laatste versie. Het kan voorkomen dat een oudere plug-in niet werkt met PHP 5.6.

Wanneer vindt het onderhoud plaats?

• Server 5, 6, 24 en 30 updaten we donderdag 26 januari.
  • Server 8, 9, 11, 19, 37, 38, 46, 47, 53 updaten we dinsdag 31 januari.
  • Server 2, 43, 52, 33, 40, 41, 3, 45, 12, 21, 23, 29, 17, 35, 20, 26, 54, 48, 51, 16, 18, 42, 32, 10, 15, 22, 50, 49, 25, 28, 44, 34, 55, 13, 56 updaten we donderdag 2 februari.

We informeren je hierover ook per e-mail.

Ik heb alleen een domeinnaam of een e-mailpakket

Als je alleen een domeinnaam of e-mailpakket heeft, hoef je niets te doen. Je diensten werken na het onderhoud met PHP 5.6.

Let op: heb je een redirect of doorverwijzing ingesteld, dan werkt deze tijdens het onderhoud niet. Verwijst je domeinnaam via DNS naar een externe server, dan heeft het onderhoud geen invloed op de bereikbaarheid van je domeinnaam.

Ik heb mijn website gebouwd in PHP

Kunnen jullie het onderhoud uitstellen?

Om onze servers en de websites van onze klanten veilig te houden, updaten we onze software. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen we dit onderhoud niet uitstellen.

Kunnen jullie mij ondersteunen bij de software-updates?

Wil je graag ondersteuning bij het updaten van je software? Maak dan gebruik van onze Webmasterservice. Onze professionele webdesigners helpen je graag.

Neem contact met ons op en geef aan welke software-update je nodig heeft voor je website. We plannen meteen een afspraak in. Voor € 75.- gaat een professionele webdesigner een uur lang aan de slag om de update uit te voeren.

Lukt het toch niet binnen het uur? Dan nemen we altijd eerst contact met je op om te overleggen over een vervolgafspraak.

Op welke server staat mijn hostingpakket?

Om te achterhalen op welke server je hostingpakket staat, log je in op Mijn Account. Klik in het menu op 'Mijn gegevens'. Selecteer vervolgens je hostingpakket bij 'Selecteer je pakket' onder het kopje 'Mijn technische gegevens'. Je servernummer wordt weergegeven achter 'FTP-server'.