De voorbereidingen voor het onderhoud zijn afgerond.
De nieuwe planning staat op deze pagina en ontvangt u per e-mail.

Gepland onderhoud

1. Wat gebeurt er tijdens het onderhoud?
  2. Wat is de reden van het onderhoud?
  3. Wat is de impact van het onderhoud?
  4. Wat betekent dit voor mijn website?
  5. Ik heb alleen een domeinnaam
  6. Ik heb alleen een e-mailpakket
  7. Ik heb mijn website gebouwd in PHP
  8. Kunnen jullie het onderhoud uitstellen?
  9. Kunnen jullie mij ondersteunen bij de software-updates?
  10. Op welke server staat mijn hostingpakket?

Wat gebeurt er tijdens het onderhoud?

Tijdens dit onderhoud updaten we onze PHP-versie naar PHP 5.6.

Wat is de reden van het onderhoud?

Om onze servers en de websites van onze klanten veilig te houden updaten wij de softwareversies van onze servers. Hiermee garanderen we de dienstverlening die u van ons kunt verwachten. Daarnaast zorgt deze PHP-update ervoor dat u ook de nieuwste CMS-pakketten kunt blijven gebruiken.

Wat is de impact van het onderhoud?

Uw website en bijbehorende diensten zijn tijdens het onderhoud tussen 00.15 uur en 07.00 uur een paar uur onbereikbaar. E-mail die u tijdens deze periode ontvangt, wordt ’s ochtends in uw mailbox afgeleverd.

Wat betekent dit voor mijn website?

• Wordpress
  • Update uw WordPress-installatie naar de nieuwste versie 4.5.3 (minimaal naar 3.9).

Meer informatie over het updaten van WordPress
    Verschillende modules en plug-ins

Let bij uw CMS-pakket ook op de modules en plug-ins. Gebruik zoveel mogelijk de laatste versie. Het kan voorkomen dat een oudere plug-in niet werkt met PHP 5.6.

• Joomla!
  • Update uw Joomla!-installatie naar de nieuwste versie 3.6.2 (minimaal naar 3.0).

Verschillende modules en plug-ins

Let bij uw CMS-pakket ook op de modules en plug-ins. Gebruik zoveel mogelijk de laatste versie. Het kan voorkomen dat een oudere plug-in niet werkt met PHP 5.6.

• MijnWebsite
  • Maakt u gebruik van MijnWebsite, dan hoeft u niets te doen. Uw diensten werken na het onderhoud met PHP 5.6.

• Prestashop
  • Er is weinig bekend over Prestashop in combinatie met PHP 5.6. Wij adviseren u om Prestashop te updaten naar versie 1.6 of hoger.

Verschillende modules en plug-ins

Let bij uw CMS-pakket ook op de modules en plug-ins. Gebruik zoveel mogelijk de laatste versie. Het kan voorkomen dat een oudere plug-in niet werkt met PHP 5.6.

• Drupal
  • Update uw Drupal-installatie minimaal naar Drupal 6.

Verschillende modules en plug-ins

Let bij uw CMS-pakket ook op de modules en plug-ins. Gebruik zoveel mogelijk de laatste versie. Het kan voorkomen dat een oudere plug-in niet werkt met PHP 5.6.

Wanneer vindt het onderhoud plaats?

• Server 5, 6, 24 en 30 updaten we donderdag 26 januari.
  • Server 8, 9, 11, 19, 37, 38, 46, 47, 53 updaten we dinsdag 31 januari.
  • Server 2, 43, 52, 33, 40, 41, 3, 45, 12, 21, 23, 29, 17, 35, 20, 26, 54, 48, 51, 16, 18, 42, 32, 10, 15, 22, 50, 49, 25, 28, 44, 34, 55, 13, 56 updaten we donderdag 2 februari.

We informeren u hierover ook per e-mail.

Ik heb alleen een domeinnaam of een e-mailpakket

Als u alleen een domeinnaam of e-mailpakket heeft, hoeft u niets te doen. Uw diensten werken na het onderhoud met PHP 5.6.

Let op: heeft u een redirect of doorverwijzing ingesteld, dan werkt deze tijdens het onderhoud niet. Verwijst uw domeinnaam via DNS naar een externe server, dan heeft het onderhoud geen invloed op de bereikbaarheid van uw domeinnaam.

Ik heb mijn website gebouwd in PHP

Kunnen jullie het onderhoud uitstellen?

Om onze servers en de websites van onze klanten veilig te houden, updaten we onze software. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen we dit onderhoud niet uitstellen.

Kunnen jullie mij ondersteunen bij de software-updates?

Wilt u graag ondersteuning bij het updaten van uw software? Maak dan gebruik van onze Webmasterservice. Onze professionele webdesigners helpen u graag.

Bel 038-8509600 en geef aan welke software-update u nodig heeft voor uw website. We plannen meteen een afspraak in. Voor € 50.00 gaat een professionele webdesigner een uur lang aan de slag om de update uit te voeren.

Lukt het toch niet binnen het uur? Dan nemen we altijd eerst contact met u op om te overleggen over een vervolgafspraak.

Op welke server staat mijn hostingpakket?

Om te achterhalen op welke server uw hostingpakket staat, logt u in op Mijn Account. Klik in het menu op 'Mijn gegevens'. Selecteer vervolgens uw hostingpakket bij 'Selecteer je pakket' onder het kopje 'Mijn technische gegevens'. Uw servernummer wordt weergegeven achter 'FTP-server'.