Migratie SiteBuilder naar MijnWebsite

Waarom stoppen we met SiteBuilder?

SiteBuilder is een verouderd programma waar geen updates meer beschikbaar voor zijn. De kans op veiligheidslekken wordt hiermee aanzienlijk groter. Voor jouw veiligheid gaan we over op MijnWebsite. Hiermee maak je in een handomdraai je eigen professionele website.

Wanneer schakelen we SiteBuilder uit en wat zijn de gevolgen hiervan?

We schakelen de SiteBuilder uit op woensdag 25 maart 2015. Je kunt dan geen wijzigingen meer aanbrengen aan je SiteBuilder-website. Je website blijft wel online staan.

Welke inhoud kan ik overzetten naar MijnWebsite?

De menustructuur, alle tekst en losse afbeeldingen kun je van je huidige website overzetten naar MijnWebsite. Het huidige template, contactformulieren en afbeeldingen die in een fotoalbum staan kunnen we niet overzetten. Ook scripts en plugins voor bijvoorbeeld Twitter en Facebook kunnen wij niet migreren. Onderaan deze pagina bieden we een oplossing voor het overzetten van scripts, blogs, fotoalbums en tabellen.

Als je je website voor 11 maart 2015 migreert, krijg je automatisch de grootste versie van MijnWebsite, ongeacht het hostingpakket dat je hebt. Hiermee kun je een onbeperkt aantal pagina’s aanmaken.

Wat zijn de mogelijkheden binnen MijnWebsite?

MijnWebsite is gebruiksvriendelijke software waarmee je zonder technische kennis een eigen website online zet. Je kunt kiezen uit diverse kant-en-klare thema’s en ontwerpen. Terwijl je je website bekijkt, pas je hem met de drag & drop-functie eenvoudig aan door te klikken, slepen en typen. Door het responsive ontwerp is je website direct geoptimaliseerd voor tablet en smartphone. Bekijk de demo.

Je vindt MijnWebsite in het menu van Mijn Account.

Hoe migreer ik mijn website?

1. Log in op Mijn Account;
  2. Ga naar de Hostingmanager;
  3. Klik in het menu op ‘SiteBuilder’;
  4. Klik op de pagina op de button ‘Migreren naar MijnWebsite’;
  5. Lees de instructies goed door;
  6. Klik op ‘Start migratie’ om de migratie te starten.

Waarom ontvang ik migratiemails terwijl ik geen SiteBuilder gebruik?

We sturen de e-mails naar al onze klanten die de SiteBuilder gebruiken of in het verleden hebben gebruikt. We vinden het belangrijk dat websites niet zo maar verloren gaan. Daarom kan het zijn dat je e-mails ontvangt terwijl je nu niets meer met SiteBuilder doet. In dat geval kun je de e-mails negeren.

Hoe link ik naar bestanden op mijn hostingpakket?

Heb je documenten zoals pdf- of Wordbestanden ter download op je hostingpakket staan, dan werken de links daarnaartoe niet meer. Met onderstaande wizard kun je de links naar deze bestanden herstellen.

Vul hieronder de locatie van je bestand in. Heb je een bestand dat folder.pdf heet en stond dat op http://www.mijn.nl? Dan vul je http://www.mijn.nl/folder.pdf in. Zodra je op 'Omzetten' klikt maken wij een nieuwe link voor je aan. Deze link kun je gebruiken om je bestand in MijnWebsite weer als download aan te bieden.

Locatie van je bestand

Omzetten

Fotoalbums, blogs, scripts, tabellen en webshops overzetten

• Hoe migreer ik de inhoud van mijn galerij/fotoalbum?

De SiteBuilder-galerij is geïntegreerd in de software van de oude leverancier. Daarom kunnen we de foto’s in de galerij niet automatisch naar MijnWebsite migreren. Je kunt de galerij of het fotoalbum opnieuw opbouwen in MijnWebsite. Volg hiervoor onderstaande stappen:

1. Maak op je computer een lege map aan op het bureaublad (bijvoorbeeld: ‘SiteBuilder foto’s'). In deze map sla je straks de foto’s op die nu nog in SiteBuilder staan;
    2. Leg een verbinding met onze server via je FTP-programma. Gebruik ter ondersteuning onze handleiding van FileZilla;
    3. Je foto’s staan in de map ‘public_html/ data/storage/attachments’;
    4. Selecteer de foto’s (en eventuele andere bestanden) en sleep deze naar links, naar de map ‘SiteBuilder foto’s' die je op het bureaublad van je computer heb aangemaakt.

Alle bestanden staan nu opgeslagen op je computer.

1. Log in op Mijn Account;
    2. Klik op het menu-item ‘MijnWebsite’ en kies ‘Bewerken’;
    3. Selecteer links ‘Content’ en sleep ‘Galerij’ naar de plek waar je de foto’s wilt toevoegen;
    4. Klik rechts onder in het scherm op ‘Upload image’;
    5. Selecteer alle foto’s in de map ‘SiteBuilder foto's’ die je wilt toevoegen aan MijnWebsite en klik op ‘Openen’;
    6. Je kunt nu beginnen met het heropbouwen van de galerij;
    7. Sla de wijzigingen op en publiceer de website.
  • Hoe migreer ik de inhoud van mijn blog?

Het SiteBuilder-blog is geïntegreerd in de software van de oude leverancier. Daarom kunnen we het blog niet automatisch naar MijnWebsite migreren. In MijnWebsite kun je een nieuw blog bouwen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

1. Log in op Mijn Account;
    2. Klik op het menu-item ‘MijnWebsite’ en kies ‘Bewerken’;
    3. Selecteer links in het menu de optie ‘Blog’ en klik op ‘New Article’;

Open nu je SiteBuilder-website in een nieuw tabblad:

1. Log hiervoor in op Mijn Account en klik door naar de Hostingmanager;
    2. Klik links op het menu-item ‘SiteBuilder’;
    3. Klik op ‘Je website bewerken met de SiteBuilder-editor';
    4. Kopieer de teksten vanaf je SiteBuilder-blog en plak deze in het andere tabblad in MijnWebsite;
    5. Sla de wijzigingen op en publiceer de website.
  • Hoe migreer ik de inhoud van tabellen?

Tabellen uit de SiteBuilder kunnen we niet migreren naar MijnWebsite. In MijnWebsite voeg je een nieuwe tabel toe en kopieer je de inhoud handmatig naar deze tabel. Volg hiervoor onderstaande stappen:

1. Log in op Mijn Account;
    2. Klik op het menu-item ‘MijnWebsite’ en kies ‘Bewerken’;
    3. Selecteer links ‘Content’ en sleep een tekstblok naar de plek waar je de tabel wilt toevoegen;
    4. Heb je het tekstblok toegevoegd, dan staat in de onderste rij knoppen de optie om het tabel toe te voegen;
    5. Klik op de button en kies de gewenste tabelgrootte;
    6. MijnWebsite voegt een tabel toe zodat je deze kunt aanpassen;
    7. Sla de wijzigingen op en publiceer de website.
  • Hoe migreer ik scripts?

De module ‘Scripts’ kunnen we niet automatisch naar MijnWebsite migreren. Wil je oude scripts overzetten naar MijnWebsite, dan kun je deze handmatig kopiëren naar MijnWebsite. Volg hiervoor onderstaande stappen:

1. Log in op Mijn Account;
    2. Klik op het menu-item ‘MijnWebsite’ en kies ‘Bewerken’;
    3. Selecteer links ‘Content’ en sleep een scriptblok naar de plek waar je deze wilt toevoegen;
    4. Vul in het invoerveld de code uit de SiteBuilder in;
    5. Sla de wijzigingen op en publiceer de website.
  • Kan ik de inhoud van mijn webshop migreren?

De SiteBuilder-webshop is geïntegreerd in de software van de oude leverancier. Daarom kunnen we de webshop niet migreren naar MijnWebsite. We werken momenteel aan een uitgebreide webwinkelfunctionaliteit. Binnen een paar maanden is deze beschikbaar via MijnWebsite.

Wilt u nu gebruikmaken van een webshop? Dan is starteenwinkel.nl een goed alternatief. Starteenwinkel.nl biedt op een gebruiksvriendelijk platform uitgebreide pakketten om eenvoudig uw eigen webshop op te zetten. Zonder ingewikkelde software of dure programmeurs.

Neem voor 31 maart 2015 een jaarabonnement af bij starteenwinkel.nl en ontvang 2 maanden gratis. Voer daarvoor tijdens uw bestelling onze speciale actiecode in. Actiecode: starthosting. Neem voor meer informatie of ondersteuning contact op met starteenwinkel.nl via 0299 200 850 of info@starteenwinkel.nl