Android Mail instellen - Nieuwe Hostingmanager

Bij de overstap naar de nieuwe Hostingmanager adviseren wij je om bestaande e-mailaccounts bij te werken. Dit is nodig om e-mail goed te kunnen blijven ontvangen en versturen. De nieuwe Hostingmanager ondersteund het gebruik van je e-mailadres als gebruikersnaam. Dit maakt het instellen van een e-mailaccount een stuk makkelijker en duidelijker.

Bij het volgen van de onderstaande stappen moet je het e-mailaccount in de Android Mail app verwijderen. Controleer goed of al je berichten nog op de server staan en dat je het account veilig kunt verwijderen.
Ben je klaar om het account bij te werken? volg dan de volgende stappen:

Stap 1: Log in op Mijn Account

Log in op Mijn Account

Login op Mijn Account

Stap 2: Ga naar de hostingmanager

Klik in het menu aan de linkerkant op ‘Hostingmanager’.

Hostingmanager

Stap 3: Open de Hostingmanager

Klik op de knop ‘Hostingmanager’.

Kies de goede domeinnaam en klik op Hostingmanager

Stap 4: Open de mailpagina

Klik in de Hostingmanager op de knop ‘E-mailconfiguratie’’.

In de Hostingmanager klik je op E-mailconfiguratie.

Stap 5: Noteer je e-mailadres

Noteer het e-mailadres dat achter de juiste e-mailbox staat geschreven. Het e-mailadres in dit scherm is je e-mailgebruikersnaam. Deze gebruik je om in te loggen op je e-mail.

Het e-mailadres in het e-mailboxscherm is de gebruikersnaam voor je e-mail.

Stap 6: Heb jij je wachtwoord onthouden?

Weet je het e-mailwachtwoord voor je account nog? Ga dan door naar stap 8. Ben je het wachtwoord vergeten, klik dan op ‘E-mailwachtwoorden’.

Een nieuw e-mailwachtwoord instellen.

Stap 7: E-mailwachtwoord aanpassen

Kies de juiste e-mailboxnaam en vul twee maal het nieuwe wachtwoord in. Klik hierna op ‘verstuur’ om het nieuwe wachtwoord in te stellen. Kies altijd een uniek en sterk wachtwoord

Stel een nieuw e-mailwachtwoord in

Stap 8: Open Android Mail

Je hebt nu alle e-mailgegevens bij de hand. Open Android Mail en open het menu links bovenin.

Open het menu in Android Mail

Stap 9: Open de accountinstellingen

Open de accountinstellingen door op het tandwiel bovenin het menu te klikken.

Klik op Accountinstellingen van Android Mail

Stap 10: Wijzig het bestaande e-mailaccount

In het accountinstellingenscherm klik je op het account dat je wilt wijzigen.

E-mail accountinstellingen wijzigen

Stap 11: Wis het bestaande account

Klik rechtsbovenin het accountmenu op ‘Wissen’.

Wis het bestaande account

Stap 12: Bevestig verwijderen

Klik op ‘Verwijderen’ om te bevestigen dat het betreffende account verwijderd mag worden.

Bevestig het verwijderen van je account

Stap 13: Start Android Mail

Je krijgt nu de optie om een nieuw account toe te voegen. Klik op ‘Nieuw account toevoegen’

Voeg een nieuw account toe

Stap 14: Stel een nieuw e-mailaccount in

Vul je e-mailadres en een wachtwoord in en klik op ‘Inloggen’.

Stel een nieuw e-mailaccount in

Stap 15: Kies voor IMAP

Klik op de optie ‘IMAP-account’.

Stel je e-mail in als IMAP-account

Stap 16: Vul de inkomende servergegevens in

Vul de inkomende servergegevens in:

E-mailadres: Je e-mailadres
Gebruikersnaam: Je e-mailadres
Wachtwoord: Het wachtwoord dat je hebt onthouden of opnieuw hebt ingesteld

IMAP-server: mail.jedomeinnaam.nl (waar je bij ‘jedomeinnaam.nl’ je eigen domeinnaam invult.)
Poort 993
Beveiligingstype: ‘SSL (alle certificaten accepteren)’

Vul de inkomende servergegevens in

Stap 17: Accepteer alle certificaten

Na het kiezen voor de optie ‘SSL (alle certificaten accepteren)’ krijg je een uitleg te zien. Ga akkoord met deze melding door op ‘ACCEPT.’ te klikken.

Accepteer alle SSL-certificaten voor de inkomende e-mail.

Stap 18: Vul de uitgaande servergegevens in

Heb je de inkomende servergegevens ingevuld en de melding geaccepteerd, scroll dan naar beneden tot je de ‘Uitgaande server’-instellingen in beeld hebt.
Vul de uitgaande servergegevens in:
Gebruikersnaam: Je e-mailadres
Wachtwoord: Het wachtwoord dat je hebt onthouden of opnieuw hebt ingesteld

SMTP-server: mail.jedomeinnaam.nl (waar je bij ‘jedomeinnaam.nl’ je eigen domeinnaam invult.)
Poort 587
Beveiligingstype: ‘TLS (alle certificaten accepteren)’

Vul de gegevens voor de uitgaande server in

Stap 19: Accepteer alle certificaten

Na het kiezen voor de optie ‘TLS (alle certificaten accepteren)’ krijg je een uitleg te zien. Ga akkoord met deze melding door op ‘ACCEPT.’ te klikken.

Accepteer alle TLS-certificaten voor de uitgaande e-mail

Stap 20: Voltooi de installatie

Klik nu op ‘Inloggen’ om de installatie van het account te voltooien.

Voltooi de installatie door op ‘Inloggen’ te klikken.