Apple Mail instellen: iPhone en iPad- Migratie

Bij de overstap naar de nieuwe Hostingmanager adviseren wij om bestaande e-mailaccounts bij te werken. De nieuwe omgeving ondersteunt het gebruik van je e-mailadres als gebruikersnaam. Dit maakt het instellen van een e-mailaccount een stuk makkelijker en duidelijker.

Wil je een bestaand account bijwerken, volg dan de volgende stappen:

Stap 1: Log in op Mijn Account

Log in op Mijn Account.

Log in op Mijn Account

Stap 2: Ga naar Hostingmanager

Klik in het menu aan de linkerkant op ‘Hostingmanager’

Ga in Mijn Account naar Hostingmanager.

Stap 3: Open de Hostingmanager

Klik op de knop ‘Hostingmanager’.

Open de Hostingmanager.

Stap 4: Open de e-mailpagina

Klik in de Hostingmanager op de knop ‘E-mailconfiguratie’.

In de Hostingmanager klik je op E-mailconfiguratie.

Stap 5: Noteer je e-mailadres

Noteer het e-mailadres dat achter de juiste e-mailbox staat geschreven. Het e-mailadres in dit scherm is je e-mailgebruikersnaam. Deze gebruik je om in te loggen op je e-mail.

Het e-mailadres in het e-mailboxscherm is de gebruikersnaam voor je e-mail.

Stap 6: Wachtwoord

Weet je het e-mailwachtwoord voor je account nog? Ga dan door naar stap 8. Ben je het wachtwoord vergeten, klik dan op ‘E-mailwachtwoorden’.

Een nieuw e-mailwachtwoord instellen.

Stap 7: E-mailwachtwoord aanpassen

Kies de juiste e-mailboxnaam en vul twee maal het nieuwe wachtwoord in. Klik hierna op ‘verstuur’ om het nieuwe wachtwoord in te stellen. Gebruik altijd een uniek en sterk wachtwoord

Stel een nieuw e-mailwachtwoord in

Stap 8: Open de accountinstellingen

Open ‘Instellingen’ en ga naar ‘Wachtwoorden en accounts’. Klik vervolgens op het e-mailaccount dat je wilt aanpassen.

Open de accountinstellingen van je huidige Apple Mail account

Stap 9: Bewerk het account

Klik op ‘Account’.

Bewerk het bestaande account

Stap 10: Pas de beschrijving aan

Pas de beschrijving aan, zodat je duidelijk onderscheid hebt tussen je oude en nieuwe account. In dit voorbeeld is er achter de beschrijving de tekst ‘-oud’ toegevoegd.
Vul het huidige wachtwoord in en klik vervolgens op ‘Gereed’.

Pas de beschrijving aan.

Stap 11: Download een configuratiebestand

Start een browser als Safari en ga naar www.yourhosting.nl/apple-mail/. Vul op deze pagina je naam en het e-mailadres in en klik op ‘OK’.

Stap 12: Sta het profielvoorstel toe

Klik op ‘Sta toe’ om het e-mailprofiel toe te voegen.

Installeer een nieuw e-mailaccount in Apple Mail

Stap 13: Bevestig het e-mailaccount

Klik op ‘Installeer’ om het profiel te installeren.

evestig het installeren van een nieuw e-mailaccount in Apple Mail

Stap 14: Bevestig het profiel

Klik nogmaals op ‘Installeer’

Bevestig de waarschuwing van het niet ondertekende account

Stap 15: Installeer profiel

Klik op ‘Installeer’ om de installatie van het profiel uit te voeren.

Het installeren van je e-mailaccount in Apple Mail is nu gestart

Stap 16: Vul het wachtwoord in

Vul het wachtwoord in en klik daarna op ‘Volgende’.

Vul het wachtwoord in en ga door

Stap 17: Voltooi de installatie

Klik op ‘Gereed’ om de installatie van het e-mailaccount te voltooien

Voltooi de installatie van het e-mailaccount.

Stap 18: Controleer de e-mail

Je hebt nu een extra e-mailaccount toegevoegd. Het is nu belangrijk om te controleren of het e-mailaccount al je e-mails bevat. Sommige apparaten zijn ingesteld om berichten van de server te verwijderen. Is dit gebeurd, dan kun je alle e-mail uit het oude account nog omzetten naar het nieuwe account.
Open Mail en controleer of alle e-mail aanwezig is.

Controleer of al je e-mail aanwezig is

Stap 19: E-mail verplaatsen

Mist je nieuwe account e-mail, dan kun je deze e-mail uit het oude account naar het nieuwe account slepen.
Open Mail en ga naar je oude e-mailbox.

Open je oude e-mailaccount en verplaats mail.

Stap 20: Wijzig de oude e-mailbox

In de oude e-mailbox klik je rechts bovenin op ‘Wijzig’.

Wijzig de inkomende e-mailbox van het oude account

Stap 21: Selecteer de bovenste mail

Klik op het selectie-rondje naast de bovenste e-mail.

Selecteer de bovenste e-mail

Stap 22: Verplaats alles

Nadat je het bovenste bericht het geselecteerd voer je de volgende acties uit:
- Houd de knop ‘Verplaats’ ingedrukt;
- Klik (indrukken en loslaten) op het selectie-rondje van de bovenste mail;
- Laat nu de knop ‘Verplaats’ los.
Apple Mail selecteert nu al je e-mails en zet deze klaar om ze te verplaatsen naar een andere e-mailbox.

Verplaats alle email

Stap 23: Kies de nieuwe locatie

Nadat Apple Mail al je mail heeft geselecteerd kom je uit op het volgende scherm. Bovenin lees je de tekst dat de berichten klaar staan om verplaatst te worden.
Klik op ‘<’ om een andere locatie te kiezen.

Ga terug naar het mailoverzicht om al je mails te verplaatsen

Stap 24: Kies het nieuwe mailaccount

Klik op het nieuwe mailaccount.

Ga naar het nieuwe mailaccount

Stap 25: Selecteer de juiste map

In het nieuwe mailaccount klik je op de juiste map. Heb je, net als in het voorbeeld, de inkomende e-mailbox geselecteerd, klik hier dan op ‘Inkomend’. Er verschijnt een korte animatie die de mails in de inkomende map stopt. Alle berichten zijn nu overgezet naar het nieuwe account.

Kies de juiste map om de berichten in te plaatsen

Stap 26: Verwijder het oude account

Heb je alle berichten verplaatst en is je mailbox weer compleet, dan kun je het oude e-mailaccount verwijderen.
Ga naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Wachtwoorden en accounts’. Klik op het oude account, het account dat je wilt verwijderen.

Klik op het account dat je wilt verwijderen

Stap 27: Verwijder het oude account

Klik op ‘Verwijder account’.

Verwijder het account

Stap 28: Bevestig het verwijderen

Klik op ‘Verwijder’ om het betreffende account te verwijderen.

Bevestig je verwijderactie

Stap 29: Vul het wachtwoord in

Om het account definitief te verwijderen vul je het wachtwoord in.

Verwijder het account