Apple Mail instellen - Migratie

LET OP: Maak een back-up van je e-mail, contacten en agenda voordat je deze handleiding volgt!

Lees hier hoe je een back-up maakt

Bij de overstap naar de nieuwe Hostingmanager adviseren wij om bestaande e-mailaccounts bij te werken. De nieuwe omgeving ondersteund het gebruik van je e-mailadres als gebruikersnaam. Dit maakt het instellen van een e-mailaccount een stuk makkelijker en duidelijker.

Wil je een bestaand account bijwerken, volg dan de volgende stappen:

Stap 1: Log in op Mijn Account

Log in op Mijn Account.

Log in op Mijn Account

Stap 2: Ga naar Hostingmanager

Klik in het menu aan de linkerkant op ‘Hostingmanager’

Ga in Mijn Account naar Hostingmanager.

Stap 3: Open de Hostingmanager

Klik op de knop ‘Hostingmanager’.

Open de Hostingmanager.

Stap 4: Open de e-mailpagina

Klik in de Hostingmanager op de knop ‘E-mailconfiguratie’.

In de Hostingmanager klik je op E-mailconfiguratie.

Stap 5: Noteer je e-mailadres

Noteer het e-mailadres dat achter de juiste e-mailbox staat geschreven. Het e-mailadres in dit scherm is je e-mailgebruikersnaam. Deze gebruik je om in te loggen op je e-mail.

Het e-mailadres in het e-mailboxscherm is de gebruikersnaam voor je e-mail.

Stap 6: Wachtwoord

Weet je het e-mailwachtwoord voor je account nog? Ga dan door naar stap 8. Ben je het wachtwoord vergeten, klik dan op ‘E-mailwachtwoorden’.

Een nieuw e-mailwachtwoord instellen.

Stap 7: E-mailwachtwoord aanpassen

Kies de juiste e-mailboxnaam en vul twee maal het nieuwe wachtwoord in. Klik hierna op ‘verstuur’ om het nieuwe wachtwoord in te stellen. Kies altijd voor een uniek en sterk wachtwoord

Stel een nieuw e-mailwachtwoord in

LET OP: Maak een back-up van je e-mail, contacten en agenda voordat je deze handleiding volgt!

Lees hier hoe je een back-up maakt

Stap 8: Open Voorkeuren in Apple Mail

Heb je de back-up van je e-mailaccount, agenda en contactpersonen klaar staan, dan kun je verder.

Open Apple Mail en klik op ‘Mail’ en dan op ‘Voorkeuren…’

Open voorkeuren in Apple Mail.

Stap 9: Verwijder het mailaccount

Selecteer in het Voorkeur scherm het account waarvan je de gegevens wilt aanpassen. Klik vervolgens op het min-teken onderin.

Verwijder het mailaccount

Stap 10: Bevestig de verwijderactie

Heb je back-ups gemaakt van je e-mail, contacten en agenda, en heb je gecontroleerd of je het juiste e-mailaccount verwijdert? Klik dan op ‘OK’ om het verwijderen van je mailaccount te bevestigen.

Bevestig het verwijderen van je mailaccount wanneer je back-ups hebt gemaakt

Stap 11: Bevestig de verwijderactie

Heb je back-ups gemaakt van je e-mail, contacten en agenda, en heb je gecontroleerd of je het juiste e-mailaccount verwijdert? Klik dan op ‘OK’ om het verwijderen van je mailaccount te bevestigen.

Bevestig het verwijderen van je mailaccount wanneer je back-ups hebt gemaakt

Stap 12: Stel een nieuw account in

Open een browser zoals Safari en ga naar yourhosting.nl/apple-mail/. Vul vervolgens een naam en het e-mailadres in en klik op ‘OK’.

Stap 13: Bevestig de installatie

Het bestand wat je hebt gedownload wordt automatisch geopend. Je krijgt het profielscherm te zien. Klik op ‘Ga door’ om door te gaan met het toevoegen van je e-mailaccount.

Bevestig de installatie van je nieuwe e-mailaccount.

Stap 14: Bevestig de installatie

Klik op ‘Ga door’ om door te gaan met het toevoegen van je e-mailaccount.

Bevestig de installatie van je nieuwe e-mailaccount.

Stap 15: Vul je e-mailwachtwoord in

Vul het e-mailwachtwood in en klik op ‘Installeer’.

Vul je e-mailwachtwoord in

Stap 16: Installatie voltooid

Installatie van het e-mailaccount is voltooid

Stap 17: Controleer je e-mailaccount

Na het toevoegen van je e-mailaccount is het nu belangrijk om te controleren of je alle e-mails, contacten en agenda-items nog hebt. Mis je gegevens, gebruik dan je back-up om deze te herstellen. In deze handleiding lees je hoe je de back-up herstelt