Gmail instellen - Migratie

Gebruik je Gmail om de mail van jouw account te lezen en versturen, dan is het na de migratie belangrijk om je gegevens aan te passen. Volg deze stappen:

Stap 1: Log in op Mijn Account

Log in op Mijn Account.

Log in op Mijn Account

Stap 2: Ga naar Hostingmanager

Klik in het menu aan de linkerkant op ‘Hostingmanager’

Ga in Mijn Account naar Hostingmanager.

Stap 3: Open de Hostingmanager

Klik op de knop ‘Hostingmanager’.

Open de Hostingmanager.

Stap 4: Open de e-mailpagina

Klik in de Hostingmanager op de knop ‘E-mailconfiguratie’.

In de Hostingmanager klik je op E-mailconfiguratie.

Stap 5: Noteer je e-mailadres

Noteer het e-mailadres dat achter de juiste e-mailbox staat geschreven. Het e-mailadres in dit scherm is je e-mailgebruikersnaam. Deze gebruik je om in te loggen op je e-mail.

Het e-mailadres in het e-mailboxscherm is de gebruikersnaam voor je e-mail.

Stap 6: Wachtwoord

Weet je het e-mailwachtwoord voor je account nog? Ga dan door naar stap 8. Ben je het wachtwoord vergeten, klik dan op ‘E-mailwachtwoorden’.

Een nieuw e-mailwachtwoord instellen.

Stap 7: E-mailwachtwoord aanpassen

Kies de juiste e-mailboxnaam en vul twee maal het nieuwe wachtwoord in. Klik hierna op ‘verstuur’ om het nieuwe wachtwoord in te stellen. Kies altijd voor een uniek en sterk wachtwoord.

Stel een nieuw e-mailwachtwoord in

Stap 8: Gmail instellingen

Open Gmail en klik op het tandwiel rechts bovenin het Gmail-scherm. Klik in het menu vervolgens op ‘Instellingen’.

Open de instellingen van je Gmail-account

Stap 9: Open Accounts en import

Klik op de knop ‘Accounts en import’.

Klik op Accounts en import

Stap 10: Gegevens bewerken

Klik naast ‘E-mail bekijken uit andere accounts’ op de knop ‘gegevens bewerken’.

Bewerk de gegevens van het bestaande POP3 account

Stap 11: Pas de gegevens aan

Vul bij gebruikersnaam je eigen e-mailadres in. De POP-server is mail.jedomeinnaam.nl, waarin jedomeinnaam.nl jouw domeinnaam met bijbehorende extensie is. De gebruikersnaam is je e-mailadres en het wachtwoord is degene die je hebt onthouden of net hebt aangepast.
Selecteer de optie ‘Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten’.

Kies eventueel voor de optie ‘Binnenkomende berichten labelen als [E-mailadres]’ om de e-mailmappen te scheiden van je Gmail-mappen.
Pas de bestaande gegevens aan naar de nieuwe gegevens

Stap 12: Uitgaande e-mail

Gebruik je Gmail om ook berichten vanuit jouw e-mailadres te sturen, klik dan nu op de knop ‘gegevens bewerken’ naast ‘Mail verzenden als’.

Bewerk de gegevens van de uitgaande e-mail

Stap 13: Benaming

In het eerste scherm staat de benaming van je uitgaande e-mail. Deze benaming kun je naar eigen wens aanpassen of behouden. Klik in dit scherm op ‘Volgende stap’.

De benaming van de uitgaande mail kan naar eigen wens ingevuld worden

Stap 14: Pas de gegevens aan

Vul bij gebruikersnaam je eigen e-mailadres in. De SMTP-server is mail.jedomeinnaam.nl, waarin jedomeinnaam.nl jouw domeinnaam met bijbehorende extensie is. De gebruikersnaam is je e-mailadres en het wachtwoord is degene die je hebt onthouden of net hebt aangepast.

Pas de bestaande e-mailgegevens aan naar je nieuwe e-mailgegevens

Stap 15: Voltooid

Je hebt nu alle nieuwe gegevens ingevuld en je Gmail maakt nu weer gebruik van de juiste gegevens.

De gegevens zijn bijgewerkt en je Gmail werkt weer