Outlook 2010 instellen - Nieuwe Hostingmanager

Bij de overstap naar de nieuwe Hostingmanager adviseren wij je om bestaande e-mailaccounts bij te werken. Dit is nodig om e-mail goed te kunnen blijven ontvangen en versturen. De nieuwe Hostingmanager ondersteunt het gebruik van je e-mailadres als gebruikersnaam. Dit maakt het instellen van een e-mailaccount een stuk makkelijker en duidelijker. Wil je een bestaand account bijwerken, volg dan de volgende stappen

Stap 1: Log in op Mijn Account

Log in op Mijn Account.

Login op Mijn Account

Stap 2: Ga naar de Hostingmanager

Klik in het menu aan de linkerkant op ‘Hostingmanager’.

Hostingmanager

Stap 3: Open de Hostingmanager

Klik op de knop ‘Hostingmanager’.

Kies de goede domeinnaam en klik op Hostingmanager

Stap 4: Open de mailpagina

Klik in de Hostingmanager op de knop ‘E-mailconfiguratie’.

In de Hostingmanager klik je op E-mailconfiguratie.

Stap 5: Noteer je e-mailadres

Noteer het e-mailadres dat achter de juiste e-mailbox staat geschreven. Het e-mailadres in dit scherm is je e-mailgebruikersnaam. Deze gebruik je om in te loggen op je e-mail.

Het e-mailadres in het e-mailboxscherm is de gebruikersnaam voor je e-mail.

Stap 6: Heb jij je wachtwoord onthouden?

Weet je het e-mailwachtwoord voor je account nog? Ga dan door naar stap 8. Ben je het wachtwoord vergeten, klik dan op ‘E-mailwachtwoorden’.

Stap 7: E-mailwachtwoord aanpassen

Kies de juiste e-mailboxnaam en vul twee maal het nieuwe wachtwoord in. Gebruik altijd een uniek en sterk wachtwoord. Klik hierna op ‘verstuur’ om het nieuwe wachtwoord in te stellen.

Stel een nieuw e-mailwachtwoord in

Stap 8: Open Outlook

Je hebt nu alle e-mailgegevens bij de hand. Open Outlook 2010 en klik op de knop ‘Bestand’ linksboven in het scherm.

Open Outlook 2010 en klik op bestand.

Stap 9: Open de accountinstellingen

Klik op de knop ‘Accountinstellingen’ en hierna op de knop ‘Accountinstellingen…’

Klik op Accountinstellingen binnen Outlook 2010

Stap 10: Wijzig het bestaande e-mailaccount

In het accountinstellingen-scherm klik je op het account dat je wilt wijzigen. Klik daarna op ‘Wijzigen…’.

E-mail accountinstellingen wijzigen

Stap 11: Wijzig de e-mailinstellingen

Pas de informatie bij ‘E-mailadres’, ‘Server voor inkomende e-mail’, ‘Server voor uitgaande e-mail(SMTP)’, ‘Gebruikersnaam’ en ‘Wachtwoord’ aan.

Vul bij e-mailadres je eigen e-mailadres in. De server voor inkomende e-mail en uitgaande e-mail is mail.jedomeinnaam.nl, waarin jedomeinnaam.nl jouw domeinnaam met bijbehorende extensie is. De gebruikersnaam is je e-mailadres en het wachtwoord is degene die je hebt onthouden of net hebt aangepast.

Voer de nieuwe e-mailgegevens in

Stap 12: Open ‘Meer instellingen…’

Klik op de knop ‘Meer instellingen…’

Klik op de knop meer instellingen

Stap 13: Ga naar de uitgaande e-mail

Klik in het scherm op het tabblad ‘Server voor uitgaande e-mail’.

Open de instellingen voor de uitgaande e-mail

Stap 14: Wijzig de uitgaande e-mailinstellingen

In het volgende scherm kies je voor de optie ‘Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist’ en vervolgens voor ‘Aanmelden met’. Voer in dit scherm dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord in als voor de inkomende e-mail.
Klik hierna op de knop ‘Ok’.

Pas de instellingen voor de uitgaande e-mailserver aan.

Stap 15: Controleer de e-mailgegevens

Klik op de knop ‘Volgende >’ om je e-mailgegevens te laten controleren.

Laat Outlook 2010 je e-mailgegevens controleren.

Stap 16: Certificaat waarschuwing

Krijg je een beveiligingswaarschuwing te zien, klik dan op de knop ‘Ja’.

Ga akkoord met de beveiligingswaarschuwing.

Stap 17: Certificaat waarschuwing

Krijg je de volgende beveiligingswaarschuwing te zien, klik dan op ‘Ja’.

Ga akkoord met de beveiligingswaarschuwing.

Stap 18: Voltooien

Nadat alle gegevens zijn gecontroleerd klik je op de knop ‘Voltooien’ om je wijzigingen te bewaren. De e-mail werkt weer zoals je gewend bent!

: Je e-mailaccount is nu klaar voor gebruik