Nieuws

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van nieuwe producten, acties en actualiteiten binnen de IT.

Meer informatie over Intel-lekken

15 augustus 2018

We kunnen ons voorstellen dat je naar aanleiding van het nieuws omtrent de lekken in Intel-processoren vragen hebt. Bijvoorbeeld wat het voor jou en je diensten bij Yourhosting betekent. We hebben daarom een blog geschreven waarin we uitleggen wat de lekken inhouden en wat ze voor jou betekenen. 

> Lees het blog over de Intel-lekken

Meer informatie
Op onze statuspagina geven we regelmatig updates over de status van werkzaamheden die we uitvoeren naar aanleiding van de Intel-lekken. 

Nieuwe lekken gevonden in Intel-processors

15 augustus 2018

Opnieuw zijn er drie ernstige lekken gevonden in Intel-processors. Deze lekken hebben de naam ‘L1TF’ gekregen. Dit staat voor L1 Terminal Fault. Door deze lekken kan er ongeautoriseerd toegang worden verkregen tot de zogenaamde L1-cache; geïsoleerde onderdelen van de processor. Met deze toegang kunnen kwaadwillenden toegang krijgen tot gevoelige informatie van gebruikers zoals wachtwoorden. Bekijk deze video voor meer informatie over wat deze kwetsbaarheden precies betekenen. 

We zijn aan het inventariseren wat de consequenties van dit lek zijn en welke maatregelen we mogelijk moeten treffen om ervoor te zorgen dat servers en data veilig zijn. Er zijn van een aantal leveranciers al patches (herstelprogrammatuur) beschikbaar die we kunnen toepassen om de lekken te dichten. De komende dagen zullen we alle patches die van onze leveranciers beschikbaar komen, direct toepassen om ervoor te zorgen dat onze servers en jouw data beschermd zijn.

Vanochtend starten we al met het toepassen van een aantal patches op onze VPS-omgeving. Bij het toepassen van deze patches kan het zijn dat je VPS-omgeving en dus je website(s) en e-mail korte tijd onbereikbaar zijn. Heb jij een Unmanaged VPS, installeer dan de nieuwste updates van je besturingssysteem die nu al of de komende dagen worden uitgebracht. Zo zorg je ervoor dat je zo beschermd mogelijk bent tegen de lekken.

Updates over de patches die we toepassen en meer nieuws omtrent de lekken plaatsen we op onze statuspagina. Lees meer over de Intel-lekken op NU.nl en Tweakers.

In januari van dit jaar zijn er ook al ernstige lekken gevonden in Intel-processors die destijds de namen ‘Spectre’ en ‘Meltdown’ kregen. De impact van deze lekken is vergelijkbaar met Spectre & Meltdown.

Yourhosting heeft de snelste webhosting van 2018

10 augustus 2018

Yourhosting kwam als beste uit de bus bij de Webhosting Snelheidstest 2018 van Webhosters.nl. De laadtijd van de verschillende hostingpartijen bleven allemaal onder de twee seconden, echter is het verschil tussen de nummer 1 en 10 erg groot. Met een gemiddelde laadtijd van 0,39 seconde is Yourhosting tot vier keer sneller dan andere hostingpartijen.  

De test werd uitgevoerd op .NL domeinnamen met een basisinstallatie van WordPress op het kleinste hostingpakket. Veertien dagen lang werd de snelheid van de grootste webhosting partijen continu gemonitord. De continumeting werd gedaan met behulp van Uptrends, die ieder kwartier een meting deed bij de verschillende webhosters vanuit Europese controlestations.

Bekijk de testresultaten van alle webhosters