Gebruikers en account beheren in Plesk

In je Plesk-omgeving kun je gebruikers aanmaken en beheren. Ook zie je een handig overzicht van je pakketspecificaties en beheer je de rechten van je pakket. Lees hieronder hoe je dit doet.

Gebruikers

Standaard is er een gebruiker voor je aangemaakt met de rol 'eigenaar'. Dit is de rol die alle rechten heeft in het pakket en de Plesk-omgeving beheert. Wil je bijvoorbeeld je webbouwer ook toegang geven tot Plesk, maar hoeft hij of zij niet alles te zien?Of wil je dingen of andere domeinnamen afschermen voor een andere gebruiker? Dan is het handig om een gebruiker aan te maken met een aparte rol. Bovenaan de pagina heb je twee tabbladen: 'Gebruikersacounts' en 'Gebruikersrollen'.

Gebruikersrollen aanmaken en beheren

1. Log in op Mijn Account en klik door naar Plesk;
  2. Ga via het linkermenu naar de pagina 'Gebruikers';
  3. Klik bovenaan de pagina op het tabblad 'Gebruikersrollen' om de gebruikersrollen te beheren;
  4. Standaard staan er een aantal rollen in die je kunt aanpassen door op de blauwe rolnaam te klikken. Wil je een nieuwe rol aanmaken, klik dan bovenaan de pagina op 'Gebruikersrol aanmaken'.

Gebruiker aanmaken

1. Log in op Mijn Account en klik door naar Plesk;
  2. Ga via het linkermenu naar de pagina 'Gebruikers';
  3. Klik op 'Gebruikersaccount aanmaken';
  4. Vul de gegevens in en kies een rol.

Account

Op de pagina 'Account' in Plesk zie je pakketinformatie, stel je je contactgegevens in en beheer je je pakketrechten.

Klik bovenaan de pagina op 'Mijn profiel' om je wachtwoord, taalvoorkeur en contactgegevens te beheren. Let op, is je contactmailadres niet meer juist, pas deze dan niet alleen aan op deze pagina, maar ook in Mijn Account bij 'Mijn gegevens'!

Onder het tabblad 'Middelen' zie je de specificaties van je hostingpakket. Bij ''Hostingopties' en 'Rechten' beheer je eenvoudig met vinkjes welke opties en rechten je wilt in- of uitschakelen.