Meer dan 15 jaar betrouwbare webhosting
Live support via telefoon en chat
Al 1,1 miljoen domeinnamen geregistreerd
Live support via telefoon en chat

Gebruikers en account beheren in Plesk

In je Plesk-omgeving kun je gebruikers aanmaken en beheren. Ook zie je een handig overzicht van je pakketspecificaties en beheer je de rechten van je pakket. Lees hieronder hoe je dit doet.

Gebruikers

Standaard is er een gebruiker voor je aangemaakt met de rol 'eigenaar'. Dit is de rol die alle rechten heeft in het pakket en de Plesk-omgeving beheert. Wil je bijvoorbeeld je webbouwer ook toegang geven tot Plesk, maar hoeft hij of zij niet alles te zien?Of wil je dingen of andere domeinnamen afschermen voor een andere gebruiker? Dan is het handig om een gebruiker aan te maken met een aparte rol. Bovenaan de pagina heb je twee tabbladen: 'Gebruikersacounts' en 'Gebruikersrollen'.

Gebruikersrollen aanmaken en beheren

De gebruikersrol geeft aan welke rechten een gebruiker heeft. Denk bijvoorbeeld aan de rol 'Eigenaar', Webmaster' of 'Accountant'. De eigenaar heeft meestal alle rechten. Een webmaster hoeftwaarschijnlijk alleen bij de technische gegevens van je website. Zo stel je per rol de rechten in.

1. Log in op Mijn Account en klik door naar Plesk;
  2. Ga via het linkermenu naar de pagina 'Gebruikers';
  3. Klik bovenaan de pagina op het tabblad 'Gebruikersrollen' om de gebruikersrollen te beheren;
  4. Standaard staan er een aantal rollen in die je kunt aanpassen door op de blauwe rolnaam te klikken. Wil je een nieuwe rol aanmaken, klik dan bovenaan de pagina op 'Gebruikersrol aanmaken'.

Gebruikersaccounts aanmaken

Een gebruikersaccount is een persoonlijk account van een gebruiker. Je geeft de naam aan van de contactpersoon, zijn/haar e-mailadres en een wachtwoord waar hij/zij mee kan inloggen. Verder geeft je aan tot welk pakket de gebruiker toegang heeft en welke rol (dus de rechten) hij/zij heeft.

1. Log in op Mijn Account en klik door naar Plesk;
  2. Ga via het linkermenu naar de pagina 'Gebruikers';
  3. Klik op 'Gebruikersaccount aanmaken';
  4. Vul de gegevens in en kies een rol.

Wil je een bestaand gebruikeraccount aanpassen? Ga dan naar de pagina 'Gebruikers' in Plesk. Klik op het betreffende account om alle gegevens in te zien. Klik bovenaan de pagina op 'Instellingen wijzigen' om wijzigingen door te voeren of een wachtwoord (opnieuw) in te stellen.

Inloggegevens gebruiker

Als een gebruiker wil inloggen op Plesk via direct link of via de app, dan heeft hij of zij de inloggegevens nodig:

• Hostname: Dit is het serveradres. Je vindt deze in ‘Mijn gegevens’ in Mijn Account.
  • Username: het e-mailadres die aan het gebruikersaccount gekoppeld is. Je vindt deze in Plesk bij 'Gebruikers'.
  • Wachtwoord: het wachtwoord dat bij het gebruikersaccount is ingesteld. Je kunt deze wijzigen door in Plesk bij 'Gebruikers' op de betreffende gebruiker te klikken en vervolgens op 'Instellingen wijzigen'.

Account

Op de pagina 'Account' in Plesk zie je pakketinformatie, stel je je contactgegevens in en beheer je je pakketrechten.

Klik bovenaan de pagina op 'Mijn profiel' om je wachtwoord en contactgegevens te beheren. Let op, is je contactmailadres niet meer juist, pas deze dan niet alleen aan op deze pagina, maar ook in Mijn Account bij 'Mijn gegevens'!

Onder het tabblad 'Middelen' zie je de specificaties van je hostingpakket. Bij ''Hostingopties' en 'Rechten' beheer je eenvoudig met vinkjes welke opties en rechten je wilt in- of uitschakelen.

Hulp nodig met je WordPress-website?

Onze webmasters zijn gespecialiseerd in WordPress en helpen je graag met updates, SSL-implementatie, hack oplossen of het verhuizen van je website. Kijk voor meer informatie en prijzen op onze Webmasterservice-pagina